Aktív témák
-
SteveJobs
őstag
válasz
joey04 #49695 üzenetére
Megnéztem amit irtál azt az oldalt. a4s kilyel+érintőfelület mert ugye ez egybelehet cserélni mivel ragasztva van,nem mint a3gvagy gsnél ahol külön is lehet cserélni szóval itt 25 ért csinálják .Én pl 12500 ért tudom rendelni.Cseréltem már de tökéletesen passzolt semmi kifogásom nem volt.
-
mondomén
őstag
-
zack
nagyúr
válasz
joey04 #16381 üzenetére
Akkor erre reagálok én is. Nálam sincs bug eddig. A net, és a WiFi kapcsolat baromira dinamikus lett. Jóval gyorsabb lett az iTunes, és az App Store böngészés is. Notification nekem is bőven elég, még sok is. A lockscreen dolog nekem is tetszik, de tényleg nem szabad csak a legfntosabbat kirakni.
A rendszer gyorsulása érezhető, nincs akadás, nincs lag. Folyékonyabb és gördülékenyebb mint eddig bármelyik iOS verzió.
Változatlanul a fenntartom, hogy a kihangosított zene minősége is javult nálam, ami lehet egy szoftveres optimalizáción esett át.
A hívásoknál is megszünt a 3 sec kapcsolási idő.Végszóként pedig frankón úgy érzem a 10 hónapos i4-el, mintha új telefonom lenne.
Nem végeztek rossz munkát nah. Jobs most büszke lenne rájuk. -
Ragnar95
félisten
válasz
joey04 #12180 üzenetére
Azért én a WP7-et nem tartanám túl nagy konkurenciának.Nincs 10%se a részesedése és abból is csak veszt el, azon kívül alig van rá alkalmazás, nekem a felépítése se jön be egyáltalán, az alkalmazások menü egyenesen katasztrófa, aon kívül ha az iOS zárt, akk az mi?Az egy börtön....iOS-re ott a JB, amivel bármi megoldható, de WP7-re még az sincs....
fazr: úgy értem,h a konkurenseknek sokkal jobb felbontású kijelzőik lesznek 1 év múlvára szerintem...és szerintem az Apple sem akarja,h megint az legyen, mint a 3GS-nél volt,h pl 3 colos 480x800-as kijelzők voltak az ő 3,5 colos 320x480-asuk ellen....És a kijelző mérete is mehet fel szerintem 4-4,3 colra nyugodtan, az az ideális méret, de a mostani is jó[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
joey04 #12155 üzenetére
"a mai napig nincs a piacon olyan készülék, ami megveri az i4-et, maximum erősebb a vas benne"
Háát, azért ezzel szerintem lehet most már vitatkozni. Rengeteg SGS 2 videót nézegettem, egyik ismerősömnek van is, és azért eléggé ott van az a telefon.
A böngészés nagyon gördülékeny, a multitouch, mint a vaj, a görgetés is sebesebb, dinamikusabb, iPhone-on a safarin belül a görgetés olyan kínlódás. Pl. miért nincs kinetic scroll a safarin belül?
A személyre szabhatóság is nézőpont kérdése, mindenesetre semmiképp sem hátrány.
Az viszont tény, hogy a SGS2 felhasználói élményben már tényleg iPhone szint, sőt, bizonyos tekintetben le is előzi. Ami az i4 mellett szól, az az anyaghasználat, a design és az iOS egyszerűsége, meg ugye majd az iCloud. Mindenesetre kezd erősen szubjektívvé válni a dolog, mert ha azt vesszük, hogy anno a 3GS-nek a HTC Hero volt az ellenfele, a 4-et meg a SGS 2-vel hasonlítjuk össze, akkor szerintem egyértelmű, hogy a Hero-SGS 2 között jóval nagyobb a fejlődés, mint mondjuk a 3GS és a 4 között. Szóval a felhasználói élményből kovácsolt előny lassan lejárni látszik a hardveres fejlődéseknek köszönhetően, sztem.
-
zack
nagyúr
Várható volt, és nem meglepő. Mondtam én, hogy a tiltás nem egyik pillanatról a másikra történik. Sokszor hónapok telhetnek el, és ha összejön egy "csokorra" való akkor egyben tiltják. Nem lepődnék meg ha a másik 2 szolgáltatónál is tiltva lennének rövid időn belül.
Amikor ilyen szösszeneteket olvasok itt a topikban, hogy 100k-ért i4 és társai, meg mennyit zuhant az ára, és már milyen olcsó...Milliószor le lett írva, hogy az iPhone nem az a telefon, amit használtan megvehetsz egy adás-vételivel, ill. GSM boltból.
Aki az olcsósága miatt mégis ezeket a forrásokat használja, az vállalja a kockázatot, és egy tiltásnál, azt mondja "így jártam", nem pedig hőzöng hogy "köcsög Telenor".Érdekes, nekem (és a leendő tulajnak) nem kell aggódnom, hogy tiltani fogják a telómat. Igaz jelenleg nem is adnám oda 140k olcsóbban.
De mint tudjuk, legtöbbször olcsó húsnak híg a leve. -
manchester85
veterán
Csak hogy csókoltassam a jó édes nénikéjüket: mégis mennyiért akarnak adni két év tarifahűséggel, ikon 200-zal egy 650 dolláros telefont? 130 ezerért?
Hát el kell menni a launch-ra, aki arra vár, annak nyilván jut.
Jah, mondjuk ha 10-15 ezret esik az i4, arra meg nem érdemes hónapokat várni. Mindenesetre ez az egész úgy szar ahogy van. Meg tudnám venni, de engem senki ne nézzen hülyének, így vagyok vele.(Most ezzel nem más i4 tulajt akarok lehülyézni, csak nálam van egy lélektani határ, aminél többet nem vagyok hajlandó fizetni)
Rolcsibácsi!
A 3gs komoly áresésen ment keresztül. Július végén bejött, és decemberre már esett az ára, 20-25 ezerrel, ami 1-2 ezer forint különbséggel megegyezik a mostani 3GS árával. Ugyanis mikor bejött a 8 gigás, akkor csak szolidaritásból engedtek 2 ezer forintot a 8 gigás tárhelycsökkentés miatt.
Tehát a 3GS ára másfél éve nem változott (úgy, hogy közbe felére zsugorodott a tárhely), az i4 pedig gyakorlatilag a bevezetés óta ugyanannyi.
Tudod mennyinek kellene lennie most a 3GS-nek? 30 ezer forintnak, ikon 200-ban. Tavaly júniusban ennyiért szórták ki a 3G-ket. Igaz, még nincs itt az új, szóval lesz még ez ennyi.
Az i4-nek meg 63 ezernek. De mondjuk max 85 ezernek. Én 63-ért vettem 2009 júniusában a 3G-t. Tehát a két telefon státusza megegyező. Nem gondolhatja senki, hogy most relatíve ugyanazért kétszer annyit fizetek majd...
[ Szerkesztve ]
-
rolcsibácsi
őstag
tegnap lebringaztunk a velencei tohoz, furodtunk, napoztunk, neztunk csajokat, meg soroztunk, csinaltam kepeket tobbnyire HDRel, itthon nezegetem oket es latom hogy eleg szarok lettem emiatt. megvan a kep amin pl ott a fejem is, de a hdr miatt olyan mintha 4szemem lenne, az arcomra rarajzolta a sotetebb reszeket , lehet hogy kis bemozdulas volt de amimet hdr nelkul csinaltam azok jok lettek. lehet hogy ez is egy bug a 4.3.3 ban? verofenyes napsutes tett be neki ennyire? csakhat pont azt akartam hogy a viz es az egbolt is rendesen latszodjon. majd berakok egy kepet ha gepnel leszek..
-
manchester85
veterán
Persze, ez is igaz, de akkor is kisebb a különbség, mint a rezisztív windows mobile-ok és symbian-ok idején volt. És a lényeg a "nem úgy működik"-en van. De a technológia már elérhető más platformon is. Tehát akárhogy is nézzük, az iPhone megjelenése óta a konkurencia volt az, aki többet fejlődött. (Ez mondjuk nyilvánvaló is, hisz volt honnan
) Eddig az iPhone prioritása a technológiai innovációk exkluzivitásáról szólt, ma meg már arról, hogy "de ezen a platformom működik a legjobban". Azért a kettő között óriási különbség van. Akárcsak az iOS és az android között. De nem akkora, mint az iOS és a symbian között volt. És mivel én nem vagyok univerzális mac buzi, tök átlagos win-es notim van, így sanszos, hogy a telefonpiac is eljut egy olyan szintre, mikor már nem én leszek a célközönség. Vagy fene tudja. Mind1, ezt szeretném tudni önállóan kontrollálni.
-
rolcsibácsi
őstag
de miért egy sgs ben nem jó a kijelző? én nyomiztam párszor de rendesen érzékelt.. igen a pinch to zoom szeret beakadgatni, szerintem ettől még igenis megközelíti az iphonet más gyártók csúcsai, még ha nem is olyan jók, de nem is ennyibe kerülnek..
ha ma vennék telót, és eldönthetném hogy egy iphone 4 100ezerért vagy egy sgs 50ért plusz 50-el olcsóbban egy laptopot mellé akkor a másodikat választanám.
de persze így részletfizetésekkel más a dolog, hisz az ember könnyebben vesz meg bármit így.. (más kérdés hogy ha kimegy más országba akkor beszopja a hűségvállalást egy szolgáltatónál)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Persze, igazad van, ezzel egyet is értek teljesen. De eddig csak a hídról meg a folyóról van szó, amit már ezernyit láttunk. Hogy ez mennyire lesz különleges, az viszont holnapig csak találgatás marad. Viszont azt semmiképp se szeretném, ha átesnék a ló túloldalára, és azon venném észre magam, hogy nem azért tartok valamit fontosnak, mert én magamtól gondolom így, hanem azért, mert Apple mondatja azt velem. Nagyon veszélyes vizek ezek. Gondolj csak bele, ma már az iPhone nem attól iPhone, amitől 2-3 éve volt. 2-3 éve az iPhone= pálcika nélküli érintőkijelző, nem kell nyomogatni, csak megérinteni, pinch to zoom, alkalmazásbolt, stb. Ezek forradalmi alappillérek voltak, amik alapvetően emelték más dimenzióba az iPhone-t más mobilokkal szemben. Amit persze többé-kevésbé kopizott a konkurencia (meg persze hozzá is adott ezt-azt) de ma már más szempontok dominálnak egy iPhone-osnál. Ez nem laggol, nem fagy, mint az android, profi frissítési szisztéma, egységesen optimalizált alkalmazások, stb, szal ami elsősorban abból ered, hogy az Apple évi egy mobilra épít, és így mindenképp minőségi előnyben van. Persze ezek is fontos előnyök, de a kapacitív kijelző, multitouch, stb volt a kerék és a motor az autóban a lovasszekér után, most meg a szervokormány és az ABS-nél járunk. Fejlődni mindig van hova, csak forradalmat nem lehet mindig csinálni. Forradalom nélkül meg túl nagy a felár a konkurenciával szemben. Mert pl. iPadnél érdekes mód a konkurenciához szabták az árakat. iPhone-nál meg ennek nyoma sincs. Bár nyilván ott a szolgáltatói ártámogatás miatt a legtöbb országban ugyanígy tűnik az embereknek. Na mind1, a lényeg az, hogy elsőre viccesnek hangzik, hogy a forradalmi widget-ek fogják részben megindokolni, hogy miért kerül kétszer annyiba az iPhone, mint mondjuk egy csúcs android modell.
-
Magnum_
nagyúr