- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
Alaposan megváltozott az Instagram app felülete – és csodák csodája, de úgy tűnik, most már az iPadeken is normál appként tud működni, és nem a bélyeg méretű, iOS-re optimalizált appot kell felnagyítani.
-
kezo0
addikt
Keresd a hibát!
-
kezo0
addikt
válasz
zoltanz
üzenetére
Szerintem nem lett fizetős a TuneIn, csak eléggé aljas módon* nyomatják a fizetős verziót… Az app elindításakor megjelenő nyitóképernyő továbbra is csak egy reklám, és nem kötelező ezt a fizetős verziót elindítani. Ha ezen a képernyőn a jobb felső sarokban koppintasz, továbbra is bezáródik ez a teljes képernyős reklám, ahogy eddig is, és elindul az ingyenes app.
Most próbáltam ki, iPad minin hallgatom épp.* az aljasság abban rejlik, hogy eltüntették az X-et, ami jelzi, hogy hova kell koppintani a reklám bezárásához. (Vagy lehet, hogy ez csak egy bug?)
-
kezo0
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Köszi, ez nekem is jól jött!
-
kezo0
addikt
Az utolsó frissítés óta a Google app időjárás widgetje (vagy kártyája vagy minek lehet ezt nevezni) ragaszkodik hozzá, hogy Fahrenheitben mutassa a hőmérsékleteket. Rákoppintva a weather.com-ra visz, ahol szépen Celsiusban jelenik meg minden érték. Nem találok beállítási lehetőséget külön a widgetre… Másnál is ez van?
-
kezo0
addikt
válasz
GreenGoblin
üzenetére
Hogy mit csináltál az appal...?
-
kezo0
addikt
válasz
GreenGoblin
üzenetére
-
-
kezo0
addikt
válasz
consono
üzenetére
Szia, ezt már tegnap megpróbáltam, mert olvastam a neten én is ezt a workaround-ot, de amikor angolra váltottam az iPad nyelvét, akkor sem jelent meg a beállításokon belül a badge, sem a two-factor authentication-nél, sem máshol, szóval ez nálam így nem működött.
Viszont most tettem egy próbát, és magyar beállítás mellett bekapcsoltam a kétlépéses azonosítást (amihez előbb még jelkódot is kellett kreálnom – mivel nálam az sem volt eddig –, majd megadni a mobilszámom, amire sms-ben érkezett rögtön egy ellenőrző kód), és láss csodát: végre eltűnt az a nyomorult badge.
És akkor így most megtudtuk azt is, hogy magyar régiós beállítás mellett is működik a kétlépcsős azonosítás. -
kezo0
addikt
(Közben lejárt a szerk. idő, bocs.)
Na szóval rákerestem support oldalon erre a processzre, de elég bonyolultnak tűnik, mivel kijelentkezés előtt csomó mindent archiválni kéne, hogy ne vesszen el. Mert ha kilépek az iCloudból, akkor automatikusan kiléptet máshonnan (pl. App Store) is, és egy csomó beállítást nem lehet akkor használni. Újbóli bejelentkezésnél pedig nem tudom, automatikusan visszaállít-e minden korábbi beállítást, vagy létre kell hozni magamnak egy teljesen új profilt. Az iOS világának ez a része nem tiszta nekem, én csak használom az iPadet, de sosem szoktam az iClouddal vacakolni...
Lehet, inkább megvárom a 12.1.1-et, hátha abban orvosolják majd ezt a bugot, addig meg bámulom a kis piros értesítő jelvényt. -
kezo0
addikt
Az iOS 12.1-re frissítés óta a beállítások ikonján folyamatosan ott virít egy piros 1-es badge értesítés, de ha megnyitom a beállításokat, sehol semmi. Így hát eltüntetni sem tudom az értesítést. Kicsit zavaró. Másnál nem jelentkezett ilyen bug?
(iPad mini 4-esem van.) -
kezo0
addikt
válasz
csokito100
üzenetére
Bocsánat, ha igazolni próbálom, hogy az én értesüléseim sem légbőlkapottak, miután kvázi lehülyéz valaki, mert máshogy tudok valamit, mint ő. Egyik link sem Mari nénire mutat, amiket betettem, hanem – elvileg – hiteles forrásokra. De részemről ez lezárva.
-
kezo0
addikt
Egyébként meg nincs olyan szabály, hogy ha valaki csak olvasott egy infót (vagy akár a szomszéd Mari nénitől hallotta), akkor azt ne oszthatná meg egy fórumban, egy kérdésre válaszolva. De elhiszem, hogy te még sosem csináltál ilyet, és mindig, minden információ, amit itt megosztasz, saját tapasztalatból ered.

Én egyébként most hirtelenjében ezeket találtam, de nyilván mind hülyeség:
[link] [link] -
kezo0
addikt
Ismerem az új EU-s törvényt, de ennek most ehhez semmi köze. Ezért is írtam, hogy általában véve igaz, amit írtál, de a foci VB kivételt képez. Egész egyszerűen nincs joga az M4-nek Mo. területén kívül továbbítani a VB közvetítéseit, mert csak Mo.-ra vonatkozik a sugárzási joga. Ez erősebb jogi akadály, mint az általános EU jogszabály, ami nemrég lépett életbe. Ezért tök mindegy, hogy milyen szolgáltató milyen appjával próbálod külföldről nézni az M4 VB-közvetítéseit, azokat elvileg nem láthatod sehogy sem. Tehát a Horizon Go-ból sem. És nem, én magam nem próbáltam, de itt is és más fórumon is írták már, akik külföldről próbálkoztak vele, hogy nem megy.
Hogy neked mégis összejött valahogy német IP-ről, azt nem tudom megmagyarázni. -
kezo0
addikt
Az általánosságban igaz, hogy korlátozás nelkül megy az EU területén, de a foci VB-re mégsem, mert az arra vonatkozó jogokat csak Magyarország területére vette meg a közmédia. Tehát nézhetsz M4 Sportot Mo. területén kívül, de a VB focimeccseit nem, mert arra tiltás van. (És azt hiszem, ugyanez a helyzet a F1-közvetítésekkel is.)
-
kezo0
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
iPad mini 4-en használom, 24.0-ás verzió, mint nálad, és a képeknek semmi bajuk. Nem pixelesek, ugyanolyan minőségűek, mint korábban bármikor.
-
kezo0
addikt
Nálam a 99.0 verziójú iPad-es facebook appba végre visszakerült a hetekkel ezelőtt eltűnt Messenger ikon.
-
kezo0
addikt
válasz
galaxys80
üzenetére
Nem tudom, mire gondolsz, nekem sehol sincs, görgethetek én akárhova.
És én sem a fb appon belül használtam soha a messengert; nem is értem, mire gondolsz, hiszen a messenger egy külön app. De a fb appon belül volt egy ikonja a főképernyőn (korábban alul, aztán felülre került, a keresősáv mellé), ahol mutatta, hogy hány olvasatlan beszélgetés-szálam van a messengerben, és arra az ikonra kattintva át lehetett lépni a messengerbe. Most, hogy eltűnt az ikon, ha a fb app van megnyitva, nem tudod, ha közben írt valaki neked a messengerben... Remélem, így érthető.Sárgával karikáztam be a helyet, ahol az utóbbi időben volt a messenger ikonja. Pár nappal ezelőtti eltűnéséig.
-
kezo0
addikt
Na, a fb appból most már nálam is teljesen eltűnt a messenger ikonja. Se alul, se felül, akármit csinálok... A 95.0 verzió óta, iPad-en. Ma frissült a 96.0-ra, és semmi sem változott.
Baromi jó, hogy állandóan ki kell nézni a fb-on kivülre, hogy tudjam, van-e olvasatlan üzenetem a messengerben.
Tudom, first world problem. -
kezo0
addikt
A 93.0-ás verzió van fent nálam, szerintem az a legújabb, és nálam benne van még mindig.
Egyébként bizonyos funkciók ki- és bekapcsolása nem feltétlenül kötődik verziófrissítéshez, ugyanazon verzió futtatása közben is meg szokott történni, hogy valami megváltozik az app megjelenésében/működésében. Plusz az is számít, hogy magyar vagy angol nyelven használod-e az iPad-et, mert akkor is eltérhetnek egyes funkciók az appban.Amúgy az nálam is megesik, hogy eltűnik a Messenger ikonja, de akkor csak átváltom alul a hírfolyam megjelenítésének típusát (ide-oda kapcsolok egyet a két szélső ikon között), és akkor újra megjelenik odafent az eltűnt ikon. Szóval ez meg valami bugnak tűnik.
-
kezo0
addikt
Breaking news: a legújabb frissítéssel magyar nyelvűre változott iPaden a facebook app. (Volt már ilyen régebben is, aztán egy kicsit később egy újabb update visszaváltoztatta angol nyelvűre...)
-
kezo0
addikt
Valaki most már igazán betehetne egy screenshot-ot erről az új iPhone-os fb messengerről, mert nálam iPad mini 4-en még ugyanúgy néz ki, mint eddig, és érdekelne, mi az a fantasztikus újítás, amit ennyire utál mindenki, és lehet, hogy hamarosan megérkezik a tabletekre is...
-
kezo0
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ahha, értem, köszi. Azaz nem teljesen: az iOS 10 megvan nálam is, de az iPad mini 4-nek ennyivel gyengébb processzora lenne, mint egy iPhone 6-nak?
-
kezo0
addikt
Sziasztok,
aki használ Prisma appot, annál a legutóbbi frissítés óta megjelent benne valahol a videó opció? Mert ezt írták a changelog-ban, de én iPad mini 4-en hiába keresem, továbbra is csak fotókat lehet effektezni benne. -
-
kezo0
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem korábban iPad mini 2-n, aztán 4-en sem tudta sosem. A droidos mobilomon tudta az app egy ideig, de most épp az sem tudja...
-
-
kezo0
addikt
Sziasztok,
az iPad mini 4-esemen kb. a megjelenés napja óta az iOS 9.2.1 fut, jelenleg is azt mutatja, hogy a rendszer naprakész. Ehhez képest amikor az előbb USB-vel rádugtam az asztali PC-mre, és elindítottam az iTunes-t, az eszköz felismerése után közölte az iTunes, hogy az iPad-emre elérhető a legújabb, 9.2.1-es rendszer, és akkor ő most neki is áll frissíteni, ha engedélyezem...
Az hogy lehet, hogy nem látja, hogy már ez a rendszer van a tableten? Miért akarja ráfrissíteni ugyanazt? -
kezo0
addikt
Sziasztok,
el akarom adni az iPad mini 2-esemet, és szeretném tudni, hogy ha majd összejön a tranzakció valakivel, és nyomok rajta egy "összes tartalom, beállítás törlését", akkor vajon a rajta levő rendszer is visszaáll-e egy korábbira, vagy az megmarad?
Jelenleg a legfrissebb iOS 9.2.1 van rajta, és jó lenne, ha az megmaradna, csak a saját cuccaimat törölném róla. -
kezo0
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére
Rendben, én meg azt nem tudom, hogy néz ki egy iPhone töltője (illetve most már igen). De mivel nekem iPad-em van, engem elsősorban az érdekelne, hogy az én töltőmre vonatkozik-e a csere...
Mert az enyém
- úgy néz ki, mint amilyet az Apple oldalán is mutatnak,
- ugyanakkor USB-s, amire egy félmondat szerint nem vonatkozik a csere,
- de közben van egy ilyen félmondat is: "A csere előtt ellenőriznünk kell Mac, iPad, iPhone vagy iPod készüléked sorozatszámát,..." - ebből meg megint csak az következik, hogy bizonyos iPad-modellekre is vonatkozik a csere.
Tehát az én kérdésem az, hogy van-e olyan iPad-modell, amit nem USB-s töltővel árulnak?
De végül is tökmindegy, az a legegyszerűbb, ha elviszem a töltőmet egy szervizbe, aztán meglátjuk, kicserélik-e.
-
kezo0
addikt
Nem tudom, milyen az a hatszögletű, de az én iPad mini 2-esem adaptere ilyen:
Egy erősebb kézmozdulattal kétfelé lehet szedni:
És akkor így néz ki felülről:
A bal fele, tehát a villásdugót tartalmazó rész pedig pont olyan, amilyen az Apple oldalán a bal szélső képen látható. De ez egy USB-s adapter. Hogy néz ki, ami nem USB-s? Van olyan?
-
kezo0
addikt
Zavaros nekem kicsit, amit ott írnak. Egy iPad-hez vagy iPhone-hoz még milyen hálózati csatlakozó létezik, ami NEM USB-s? A fotón is pont olyat mutatnak (vagyis a kettészedhető tápegység egyik felét), mint amilyet az én iPad mini 2-esemhez adtak, de annak a másik fele (amit a fotón nem mutatnak) az USB-s... És bizony nekem is egy ötjegyű szám van ott, szóval akkor most mi van?
-
kezo0
addikt
Érdekes, hogy mindez pont azután történt, hogy a PC-s böngészőben letiltottam a Facebookon a videók automatikus elindulását. Próbaképpen újra engedélyeztem, hogy automatikusan elinduljanak a videók, erre az iOS-es fb-appban újra megjelent a "Most recent" beállítási lehetőség... Kizárt, hogy ennek a két dolognak legyen egymáshoz bármi köze, mégis furcsa ez az egybeesés.
-
kezo0
addikt
Na, most nekem egyszerűen eltűnt a legfrissebb facebook app-ból a hírfolyam "Most recent" beállítási lehetősége. Sehol sem találom. Be volt téve a kedvencek közé, onnan is eltűnt... Csak a "Top stories" maradt, ami ugye nem időrendben, hanem véletlenszerűen, valamiféle Facebooknak tetsző algoritmus szerint teszi sorrendbe a hírfolyamban megjelenő posztokat.

-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Amikor először kijött az a frissítés, amelyikben már alulra kerültek az említett "gombok", nekem kb. fél óráig voltak alul, aztán hirtelen visszakerültek felülre, majd egy óra múlva megint alul jelentek meg. Ez kb. egy percig tartott, aztán újra felül voltak, és innen kezdve felül is maradtak hetekig. Már mindenkinek rég alul voltak, közben kijött az appból két frissítés is, de nekem semmi sem változott: a gombok maradtak felül. Teljes törlés és újratelepítés után is. Majd két-három héttel ezelőtt (amikor épp nem is volt az appnak update-je) egyszer csak átváltott, és azóta nekem is alul vannak, ahogy kell... Ez ilyen.

-
kezo0
addikt
válasz
catroot
üzenetére
Hát azért a kijelentkezés majd újra bejelentkezés némileg egyszerűbb, mint állandóan letörölni és újratelepíteni... Nálam kb. két nap kell hozzá, hogy a 137 MB-os alap app mellett a hozzá kapcsolódó "dokumentumok" mérete elérje a 3-400 MB-ot. Nem szívesen telepíteném emiatt kétnaponta újra...
-
kezo0
addikt
válasz
Ragnar95
üzenetére
A legfrissebb verzió (35.0) van fent, júl. 17-én települt. Pár verzióval ezelőtt (talán a 32.0-nál, ha jól emlékszem) egy rövidke időre (értsd: kb. fél órára) átváltott az új nézetre, ahol alul, fehér sávban van a menü és az értesítések, majd az app bezárása és újramegnyitása után ismét ez a régi felület fogadott, ahol még felül, kék sávban jelennek meg az értesítések. Aztán egy még rövidebb ideig megint az új UI jelent meg, aztán megint visszaváltott a régire... Mindez pár óra alatt játszódott le, kb. egy-másfél (?) hónapja. Azóta két-három frissítés is kijött a fb-apphoz, de az app nálam változatlanul így jelenik meg, a régi felülettel. Törlés/újratelepítést is próbáltam, de az app továbbra sem úgy néz ki, mint ahogy az app store-ban a mintaképeken. Mindezt írtam már korábban is, csak akkor nem ennyire részletesen. 32 GB-os iPad mini 2-esem van.
-
kezo0
addikt
Megérkezett a szokásos kétheti frissítés, és láss csodát, a 35.0-ás verzióval egyszeriben újra visszakapcsolt a facebook app a korábban megszokott sebességre! Nincs lefagyás, nincs lag, akármi történik, csitt-csatt reagál azonnal mindenre, ahogy régen.
Mindeközben az app által adatok tárolására elfoglalt hely ugyanúgy folyamatosan növekszik a használat során, mint eddig, de úgy látszik, az eddig tapasztalt hibák nem ezzel függtek össze, mert ennek most semmilyen negatív hatása nincs az app működésére. -
-
kezo0
addikt
Úgy nézem, ez attól függ, ki mennyit és hogyan használja egy bejelentkezéssel. Ha intenzíven használod (pl. néha visszagörgeted a hírfolyamot akár 6-8 órányit is, miközben posztolsz/kommentelsz több különböző csoportba, amelyekre jönnek válaszok, amelyekre válaszolsz... stb. - szóval ahogy én szoktam időnként
), akkor jó nagyra tud hízni, és ilyenkor nekem már erősen laggol. Ekkor kijelentkezek, majd újra bejelentkezek, amitől kiürül az adattároló, és egy darabig megint akadásmentesen működik. Csakhogy korábban nem volt szükség soha erre a ki-bejelentkezéses hadműveletre, kb. másfél évig szép gördülékenyen működött, bármennyit is használtam egy "menetben". A gondok kb. a 32.0-s verziószám óta vannak vele.
Amúgy magának az appnak a mérete fix 137 MB, csak a menet közben használt ill. tárolt adatok mennyisége növekszik folyamatosan a használat során.Mutatom, hogy néz ki több órás intenzív fb-ozás után:
Majd ugyanez, egy log off / log on után:
-
kezo0
addikt
Na pláne, hogy rajtam nem segít, ha egy 16-os iPhone-on jól működik. Neked már biztos úgy néz ki a felület is, hogy alul vannak az értesítések, ahogy az App Store-ban látható a mintaképeken. Mert nekem egyszer, valamikor, hetekkel ezelőtt, egy pár óráig ugyanígy jelent meg, aztán váratlanul visszaállt a régi arculat (felül, kék sávban az értesítések), és azóta is olyan. Pedig azóta legalább kétszer is frissült az app...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa Rally
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Anime filmek és sorozatok
- VR topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Haditechnika, harcászat
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest