Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobilalkalmazások  »  iOS alkalmazások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-06-07 15:56:53

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38401) catroot válasza INGJOKE (#38395) üzenetére


catroot
veterán

Én ezt azzal szoktam áthidalni, hogy beírom a Waze-ben a címet és alul kiválasztom, hogy a Google-el keressen rá.

Szerintem ez ugyanaz, mintha Gmaps-ben keresnék egy címre.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#38402) INGJOKE válasza catroot (#38401) üzenetére


INGJOKE
veterán

De ezt a CP alatt, vagy csak sima Waze közben?

(#38403) (ex)Cat válasza lugosi (#38400) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Basszus, anno Pécsen használtam először a Maps-et, nem is voltam ugye ismerős a környéken, de hallgattam, hogy "forduljon jobbra a ZÉ xy utcára." oké mondom... de csak a 4-5. alkalommal jöttem rá, hogy nem Z valami utca, hanem AZ valami. Mondjuk nem koncentráltam rá, csak ekkorra tűnt fel, hogy azért még Pécsen sem kezdődhet minden utca Z-vel :D

Vicces volt. kicsit sajnáltam is, amikor aztán kikerült belőle.

[ Szerkesztve ]

(#38404) consono válasza (ex)Cat (#38403) üzenetére


consono
nagyúr

Én Budapesten próbáltan használni, még akkor, mikor kijött itthon is, de a GMapshez meg a Waze-hez képest nagyon fapados volt, talán ha 2-3 utat tettem meg vele. Néha a kocsiban kipróbálom azóta is, mert a Car Playben ott van, de valahogy nem jön át az érzés, hogy ez nekem jobb mint a Google párosa...

"In God we trust. All others must bring data"

(#38405) catroot válasza INGJOKE (#38402) üzenetére


catroot
veterán

Sima Waze-ben, CP-vel nincs sajnos tapasztalatom. :(

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#38406) lugosi válasza (ex)Cat (#38403) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Engem nagyon irritált a zézés. Elképesztő hogy egy Apple nem tudja úgy megoldani a honosítást, hogy ne legyen béna. Egy ideje nem használom a Térképeket navigációra, de úgy emlékszem úgy oldották meg a dolgot, hogy minden utca előtt azt mondja hogy “a”, függetlenül attól hogy magánhangzóval vagy mássalhangzóval kezdődik a következő szó. Nem vagyok egy programozó, de nem hinném, hogy megoldhatatlan lenne ezt leprogramozni.

(#38407) (ex)Cat válasza lugosi (#38406) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Én programozó vagyok, és nem gondolnám hogy ez egy akkora hatalmas meló volna. De ez ilyen tipikus Apple féle hozzáállás. Egy csomó tök érthetetlen dolgot nem oldanak meg, pedig ezek nagy része valóban nem lenne akkora feladat, de nem, mert nem és kész.

Amúgy persze hosszú távon rohadt idegesítő volt, ugyanakkor egy darabig én jót mulattam amikor hallottam.

Egyébként meg én nagyon szerettem benne azt, hogy ha van AW is, akkor az óra is mutatja hogy mikor merre, így - persze ez főleg gyalogosan érdekes - nem kellett a telefont nézni/hallgatni közben.

(#38408) Laslow válasza (ex)Cat (#38407) üzenetére


Laslow
senior tag

Horvátországba átérve átváltott a Waze angol hangra, és visszatérve Magyarországra onnantól úgy beszélt, hogy "Forduljon balra a Kossuth Lajos JÚ-TÍ-SZÍ-ÉJ-re" :)
(Lebetűzte az UTCA szót angolul minden egyes utcánál, tulajdonképpen poén. De aztán visszaállítottuk magyar hangra.)

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#38409) Laslow válasza HoldfenyLuna (#38399) üzenetére


Laslow
senior tag

Google Maps helyeztmegosztás funkciót mi is használunk: feleségem Androidról, én iOS-ról. Én őt szinte mindig jól látom, ő engem sokszor csak 1-2 óra késéssel.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#38410) HoldfenyLuna válasza Laslow (#38409) üzenetére


HoldfenyLuna
aktív tag

Nálunk nincs ilyen gond, a GM mindig hozzáférést kapott, de pont ezt akarom megszüntetni.

(#38411) Laslow válasza HoldfenyLuna (#38410) üzenetére


Laslow
senior tag

Mármint ki/be kapcsolgatni szeretnéd, hogy mikor láthassa a pozíciódat, és mikor ne?

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#38412) Memphis


Memphis
tag

Sziasztok! Egy kis problémám akadt az Apple pay-el. Hozzáadtam az unicredites kartyamat és ellenőrző kódot akar küldeni, amivel nem is lenne baj. De a régi számomra akarja küldeni. Beallitasokban átírtam már a szamomat, a banknál is már az új számom szerepel…de mégis azt akarja. Hol tudnám ezt átírni?
elore is köszi

Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)

(#38413) dptrsk válasza Memphis (#38412) üzenetére


dptrsk
addikt

felhívod vagy személyesen felkeresed az unicreditet

[ Szerkesztve ]

(#38414) Memphis válasza dptrsk (#38413) üzenetére


Memphis
tag

Ezen már túl vagyok. Náluk át lett írva. Az SMS-is az új számomra érkeznek

Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)

(#38415) kuntics válasza Memphis (#38412) üzenetére


kuntics
aktív tag

Hol írtad át a számodat? Az icloudnál? Ha már hozzáadtad a kártyát, akkor nezd meg a beállítások/tárca és apple pay-nél a hozzáadott kártyát. Ott is tudsz tel. számot állítani

(#38416) Sungoo


Sungoo
addikt

Csak nekem nem nyílnak a linkek a nessengerben, vagy ez valami új feature? :F

(#38417) HoldfenyLuna válasza Sungoo (#38416) üzenetére


HoldfenyLuna
aktív tag

Nálam egy tizedmásodperccel hosszabban kell rajtatartani az ujjam, mert ha röviden csinálom, akkor csak váltogat, hogy seen/semmi között. De működik.

(#38418) INGJOKE válasza Sungoo (#38416) üzenetére


INGJOKE
veterán

Mostanában elég fosul lehet megnyitni, ha lassan csinálod váltogat, ha gyorsan akkor meg szivecskézi. :D

(#38419) Sungoo


Sungoo
addikt

Próbálgatom, tízből egyszer sikerül. Ez mikor lett ilyen f.shalmaz? :W

(#38420) okoska74 válasza Sungoo (#38419) üzenetére


okoska74
senior tag

Ha a link www.akarmi.com ra nyomsz rá akkor egyből megnyílik. Ha a link többi részére nyomsz rá akkor hülyéskedik. Nekem is eltartott egy ideig míg rájöttem.

iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein

(#38421) Sungoo válasza okoska74 (#38420) üzenetére


Sungoo
addikt

És tényleg! Köszi!

(#38422) Blue meth


Blue meth
senior tag

Üdv!

Instánál veszem mostanában észre folyton, hogy bár a fényerő le van véve, bizonyos tartalmak megjelennek és szépen kivilágosodnak, és kb meg is vakítanak. :( nem tudja valaki hol lehetne kikapcsolni ezt? Gondolom valami köze lehet a HDR-hez talán.

(#38423) moleculez


moleculez
veterán

Vannak ugye ezek a "furcsa" esetek amikor a FB "véletlen" pont olyan dolgot ajánl, amire sosem kerestél, ellenben szóban beszéltél róla valakivel. Számtalan példát tudok mondani csak a közelmúltból. (nekem nincs FB, főleg nem app, de asszonynak van, innen a tapasztalat)

Szóval hogyan tud úgy hallgatózni a háttérben, hogy a kis narancssárga pötty megjelenne?

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38424) joey04 válasza moleculez (#38423) üzenetére


joey04
titán

Sehogy. [link]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#38425) moleculez válasza joey04 (#38424) üzenetére


moleculez
veterán

Próbálom magam valamelyik irányba meggyőzni, és mindig az általad is linkelt teóriát erősítem, már csak azért is mert ML/AI szakirányon tanulok. De néha olyanok vannak, hogy megdől a hitem :DDD ...

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38426) joey04 válasza moleculez (#38425) üzenetére


joey04
titán

Nekem is vannak néha ilyenek, de szerintem (még) nem tartunk itt, hogy ilyenek működjenek a linkelt okok miatt sem. :)

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#38427) moleculez válasza joey04 (#38426) üzenetére


moleculez
veterán

-A real-time NLP-nek (Natural Language Processing) azért van egy erőforrás igénye, ugyan nem probléma egy mai telónak, de nem a háttérben, jelentős akksihasznalat nélkül.
- minden létező nyelven kéne hogy működjön, ha pedig van és ennyire hatékony (magyar nyelven!) egy táska mélyén egy reptér zajában, akkor az már alkalmazva lenne máshol is.
- adatforgalom
- plusz a linkelt okok

Személy szerint értem és megértem, hogy a bigtech algoritmusai jobban ismernek minket, mint mi magunkat. Sőt, én úgy gondolom, hogy nem ők tanulnak minket, hanem mi viselkedünk kiszámíthatóan, a rólunk alkotott profilnak megfelelően, és sokszor vissza is vezetem hogy mi alapján kapom azt a hirdetést/contentet amit, miért tartják azt relevánsnak. Egy dolgot nem tudok sosem beilleszteni a képletbe: az időzítést:
oké, összerakta, hogy van 2 gyerek, meg mindent ami alapján tudhatja hogy célközönsége vagyok az emeletes ágyaknak is, de miért pont akkor dobál emeleteságy hirdetéseket, amikor arról beszélgetünk, hogy elég szar minőségűt vettünk, és rozoga. (de még nem kerestünk rá újra, csak észrevettem). Sok ilyen eset van, de mindig az időzítés a kérdéses számomra.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38428) joey04 válasza moleculez (#38427) üzenetére


joey04
titán

Úgy lehetne megnyugtatóan kizárni, ha minden apró hasonló beszélgetésről csinálsz jegyzetet papírra, és megnézni, hogy hány esetben kezd ehhez kapcsolódó reklámot dobálni. Nekem fogászatnál volt ilyen, csak beszélgettünk személyesen róla és elkezdte dobálni. Kb 2 éve. Azóta nem volt ilyen eset, szóval véletlennek számolom. Lehet naívan. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#38429) Sungoo válasza joey04 (#38426) üzenetére


Sungoo
addikt

Még a messengert is figyelik, személyes tapasztalat.

(#38430) joey04 válasza Sungoo (#38429) üzenetére


joey04
titán

amit írsz? az lehet.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#38431) Sungoo válasza joey04 (#38430) üzenetére


Sungoo
addikt

igazad van, nem hangalapról beszéltem.

(#38432) HoldfenyLuna válasza moleculez (#38423) üzenetére


HoldfenyLuna
aktív tag

Ha hangra fülelésre gyanakszol: nincs valamilyen gugli app telepítve? Gugliéknak van ilyen "szolgáltatása", én is tapasztaltam. Persze FB is simán lehet...
Nem is kerestetetk rá semmire ezzel kapcsolatban?

(#38433) lugosi válasza moleculez (#38423) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Láttam erről egy yt videót, most nem találom, a srác ha minden igaz szépen demózta a dolgot (kutyajátékról kezdett el beszélni és bejöttek a hirdetések rögtön utána). Sajnos arra se emlékszek hogy milyen platform volt, de meglepődtem rendesen.

(#38434) moleculez válasza HoldfenyLuna (#38432) üzenetére


moleculez
veterán

Pár eset: reptéren (tömeg, zaj) ügyintézés közben mondtam asszonynak, hogy idegesít a kistáskája, hogy sosem záródik be rendesen magától, mindig félig nyitva marad: megnyitja FB-t, és márkás kistáskákkal tele, már nevetve mutta. 🤷🏻‍♂️ (az előzőt kb egy éve vette, impulzus vásárlás, nem rendelte, nem keresett róla).

szintén reptér ugyanazon nap: dutyfree parfüm bolt. Elidőztünk egy parfüm előtt, megjegyezte hogy tetszik neki az egyik variáns ezt el is mondta. FB-jén az a hirdetés, azzal a variánssal. 🤷🏻‍♂️

ebédlőben ülünk beszélgetünk random folyik a duma, milyen abszurd lenne ha nekünk is egzotikus háziállataink lennének, mint pl gepárd, vagy oroszlán. Anyós FB-ján ezzel kapcsolatos hirdetés. 🤷🏻‍♂️

és számtalan ilyen, blogposztot írhatnék belőlük🤷🏻‍♂️

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38435) Sungoo válasza moleculez (#38434) üzenetére


Sungoo
addikt

Vettünk boltban egy 0%-os “sört”, leültünk az első útbaeső padra. Mondom nem is rossz ez a …sodi áfonyás lötty. Vaj mi volt az első hirdetés, ami szembe jött velem a FB-n? :K Nekem, és sok ismerősömnek van hasonló története, és én 100%-ban biztos vagyok a hangalapú figyelésben.

(#38436) Laslow


Laslow
senior tag

Teljesen egyértelmű a nonstop hangalapú figyelés a telefonokban. Gondoljatok például a Google Pixel telefonok azon rendszerfunkciójára, hogy ha bármilyen zene szól körülöttem amit a telefon is "hall", akkor a telefon lezárási képernyőjére kiírja az előadót és a számcímet (pl ha elmegy mellettem egy autó, amiből kihallatszik a zene, a telefon kiírja, hogy mit hallgat a sofőr, vagy ha bemegyek egy plázába, ahol háttérzene szól, azt is rögtön írja, hogy mi az). Ez csak úgy működhet, ha napi 24 órában elemzi a mikrofonból érkező adatokat. Ha meg elemzi, akkor persze hogy lehet ezt beszédfigyelésre és reklámozásra használni, és használják is. Nem csak a Google, nyilván az Apple is ugyanúgy.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#38437) álmodom?


álmodom?
kezdő

Sziasztok!

Apple music app akkor is jól működik, ha nincs már az adott iPhone-ra ios frissítés?

(#38438) Oldman2


Oldman2
veterán

Az Androidos Network Cell Info alkalmazáshoz hasonló létezik iOS alá?

(#38439) Laslow válasza Oldman2 (#38438) üzenetére


Laslow
senior tag

És az Androidos Tire Assistant-hoz hasonló, ami ingyenes, és az autó kommunikációs rendszerére ODBII-vel csatlakozva le tudja kérni a TPMS (guminyomás) szenzorok aktuális értékeit? Sokat kipróbáltam, de egyik sem tudta. Talán a fizetősök között van ami tudja a funkciót...

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#38440) moleculez


moleculez
veterán

iOS16 nálam eddig teljesen jó, akksi is, meg kicsit sztem gyorsabbra húzták az animációkat, bár ez utóbbi lehet csak placebo.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38441) álmodom? válasza moleculez (#38440) üzenetére


álmodom?
kezdő

iPhone 12 és az iOS16 elég látványosan szívja az akksit. Több helyről is ugyanezt olvastam, remélem majd korrigálják...

(#38442) consono válasza álmodom? (#38441) üzenetére


consono
nagyúr

Nálam 12 Minin nincs észrevehető hatása, legalább is nem tűnt eddig fel, hogy rosszabb lenne...

"In God we trust. All others must bring data"

(#38443) trobi28 válasza álmodom? (#38441) üzenetére


trobi28
addikt

Ez még erősen "béta" verzió, mi vagyunk a tesztelők :D Így megy ez már évek óta. Ha valaki stabil, megbízható rendszert szeretne használni, meg kell várni főverziót követően minimum a 3-4. frissítést :K Én is lefrissítettem, de azzal a tudattal, hogy lesznek bugok. Egyébként SE 2020-nál eddig rendben van a dolog :K

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#38444) Laslow válasza trobi28 (#38443) üzenetére


Laslow
senior tag

13 Minin nem találtam eddig semmilyen problémát az iOS 16-tal, épp ellenkezőleg: érzésre gyorsabb lett a telefon. A funkciók terén működni látszik a fektetett FaceID, és jól használhatónak tűnik a fotóból a téma kivágása funkció. Meg szerintem szebb a lezárási képernyőn a dátum/idő megjelenítése, de az alulra került értesítéseket még szoknom kell.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#38445) Mela Kehes


Mela Kehes
Topikgazda

Ha valamelyik fókusz helymeghatározáshoz van kötve, az mennyire meríti a telefont?

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#38446) Cyberbeni válasza Mela Kehes (#38445) üzenetére


Cyberbeni
addikt

WiFi meg cellainfó alapján megy elsődlegesen, szóval nem kellene hogy jobban merüljön.

(#38447) noorbertt válasza Mela Kehes (#38445) üzenetére


noorbertt
őstag

Aktívan használom semmi negatív hatást nem tapasztaltam.
Ios16

(#38448) Mela Kehes


Mela Kehes
Topikgazda

Szuper, köszi.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#38449) mályva


mályva
aktív tag

Sziasztok iphone 12 pro max-om van!
Eddig hibátlanul működött, pár napja felraktam rá az IOS 16, a úgy keltem hogy nem csörgött az ébresztő óra, teljesen ki volt kapcsolva a telefon és ezt írta a kijelző: "iphone is findable"
Bekapcsoltam töltővel, 1%on van az akssi és nem tölti tovább...80 százalékkal feltöltve feküdtem le
Egyébként az akksi állapota 93% os- eddig semmi gond nem volt
Mi lehet ez, mit csináljak vele? :R

https://www.youtube.com/shorts/dZIp559SvtY
Ugyanez történt. :W :W :W
93%- os az akkumulátor állapota..iphone 12 pro max..elég fiatal teló kb 1 éves, az lehetetlen.
egyébként betettem alacsony töltöttségű módba, és repülő módba szépen tölti így..az nem tetszik neki ha sima wifin meg mindenen van.
Most akkor elképzelhető hogy az IOS 16 hibázik vhol?
Reggelre egyszerűen lemerült magától.

Megbízhatóságom: 209 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა

(#38450) moleculez válasza mályva (#38449) üzenetére


moleculez
veterán

Töltsd fel és adj neki egy gyári visszaállítást.

[ Szerkesztve ]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

Útvonal

Fórumok  »  Mobilalkalmazások  »  iOS alkalmazások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.