Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
taki01
őstag
válasz Danecay #1302 üzenetére
Ő a technológi korlátaira kérdezetrá és ez a táblázat és leírás jól prezentálja ezt szerimtem. Az már más tészta ha a bázisállomásnak nincs elég sávszéle az ügyfelek kiszolgálására. Az Ace Telecom 5 és 20 Ghz-en sugároz, ez sávszélességtől függ, ha jól emlékszem akkor 20 Mbps-ig 5 Ghz-et használják és feljebb meg a 20 Ghz-et.
-
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #1281 üzenetére
Találtam egy tesztoldalt ahol lehet választani letöltendő adatmennyiséget. Nos itt egy újabb teszt Északnet féle 25 Mbps-os netről, hétköznap reggel fél 8-kor:
Jól látható módon az történik itt is amit már többször leírtam, hogy a 200 Mb-osnak beállított adatmennyiség letöltésének a 45%-nál elkezd csökkenni a sávszélesség, 60%-nál már 15Mbps-re esik vissza, és kb. ennyit is marad a teszt végéig és így jön ki az átlag 18,3 Mbps sebesség. Természetesen amennyiben a teszt 3x ennyi adatmennyiség letöltését mérné vagy 3x ilyen hosszú lenne, az átlagsebesség még inkább a 15 Mbps-felé közelítene mintsem a 25 Mbps-felé.
-
makoss
veterán
válasz Danecay #1281 üzenetére
Végre van aki Északnetes (ne érsd félre!)
Persze jobb volna jobb, de az a szitu, hogy szerintem a konkurencia miatt nem is fogok többet kapni 30 megánál, de majd megkérdezem a Telekomot, most hétvége van, nem akarom zaklatni őket
Én kb 1 hónapja hívtam az Északnetet, 25/5 megás netet ajánlottak volna 2 év hűséggel 3990Ft-ért.
Most 5800Ft a 15/3
Régen nem tudom ismerted-e Tisser.hu volt a szolgáltatóm, na ahhoz képest gyorsabb és stabilabb.
Viszont kb 2 hete érzékelek valami fagyás félét az Északnetnél, a FullHD videók nagy része (youtube) nem töltődik be, aránylag sokat várakozik
Félek is ismételt hűséget aláírni, volt már nem egyszer
Kérdeztem a honlapjukat is miért nincs rendes, de ami van az nagyon kezdetleges, letisztult
Semmi, olyan mint az Onecom-nál volt, annál legalább kiírta milyen csomagok vannak, mennyi a havi adatforgalom, ennél semmi...pff[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
viktorhu
veterán
válasz Danecay #1257 üzenetére
Tölts le valamit például egy gyors belföldi ftp szerverről. Egyébként nemcsak a telekomon múlik, hogy megvan-e a sebesség, hanem azon is, ahol letöltesz, illetve a két szolgáltató közötti összeköttetésen. Szóval egy dolog, hogy megvan mondjuk a telekomos speedtest szerverig a max sebességed, de ez nem lesz meg, ha pl. Kínából letöltesz valamit, mert bonyolult az útvonal, és a szűk keresztmetszetek útközben levágják a sávszélességet.
-
4Grider
nagyúr
válasz Danecay #1252 üzenetére
Azt meg kell érteni, hogy sehol sem a maximális sávszélességre terveznek, arra csak a routereket állítják be adott előfizető felé.
Ha a maximális sávszélességre terveznének, akkor jóval drágább rendszereket kellene kiépíteni, amit az előfizetőknek kellene megfizetni. Mindenhol a garantáltnak kell meglennie, rosszul tervezett/túlterhelt rendszereknél időnként az sincs meg, ott kell a szolgáltatónak befektetnie. -
4Grider
nagyúr
válasz Danecay #1250 üzenetére
Soha nem az előfizetett maximális sebességet kell nézned, hanem hogy az adott csomagban mi a garantált sávszélesség. Ha az nincs meg stabilan a szolgáltatód szervere felé, akkor a szolgáltatód felelősségre vonható. Minden más esetben maximum a szolgáltató jóindulatára támaszkodhatsz.
25 MB/s és 10 MB/s egyébként kb. 215 Mbps-nak és 85 Mbps-nak felel meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest