Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- potyautas: Nóta állj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balkoger
tag
Szia Stheno!
Kíváncsi lennék a házadra, most akkor a táp is zajos vagy csak rezonál, milyen fajta a táp és mekkora venti van rajta? Egy pár képet ha kérhetünk, márcsak azért , hogy el tudjuk képzelni, hogyan fér el benne a lap! Nekem pont van ekkora helyem a tv alatt, de hangbuzi vagyok, tehát teljesen csendesnek kell lennie, ha hangos maradok a modecom-nál! -
harry
veterán
Ez úgy néz ki, hogy van az alaplap, rajta két kis bigyó, ami a kampókat be lehet akasztani. Alaplapon a chipset, rajta egy fém hűtőborda (ami a rögzítő fülekkel a már említett alaplapi helyre van rögzítve a kis kampókkal), majd a bordán egy kis venti. Ezt szoktuk aktív hűtésnek nevezni, mivel van benne egy ventilátor -> le lehet cserélni ezt is
- másik 4cm-esre, de ez felejtős, a kis venti gagyi, zajos, kevés levegőt mozgat, és valószínűleg úgy sem lehet kapni
- másik, nagyobb ventit szerkesztesz fölé (pl szabvány 80mm, vagy van még 92mm vagy 120as). Ezt nyílván a bordára nem/barkácsolással tudnád rögzíteni, de igazából nem is kell közvetlenül rárakni, elég,ha csak rá fújja a levegőt, a venti meg pl. valami dróttal van a környéken felfogatva. Nem túl szép megoldás, egy venti ugyan úgy kell, a a halkítás/hűtés szempontjából megfelelő.
- én az egész hűtőt cserélném (fém borda+venti), de szerintem elég egy passzív, venti mentes megoldás is, ugyanis amiket kapni hűtők, sokkal több 'tüske' van rajtuk, nagyobb felület, jobb hőátadás, jobb hűtés, direkt léghűtés nélkül is. Ez a megoldás csendes, esztétikus, megfelelő. Arra azért figyelni kell, hogy némi légmozgás legyen körülötte, tehát pl. a táv venti onnan szív el, vagy a házba raksz még egy ventit szellőztetés céljából valahova.Rezonancia: ha nem folyamatos, hanem inkább erősödő/gyengülő, akkor az a vinyó lesz. Ezzel sok mindent nem lehet csinálni, esetleg megpróbálhatsz a rögzítéshez valami gumi alátétet/bakokat rakni, hátha elég. Vagy venni profi kereteket, amivel már egy 5,25 helyre tudod beilleszteni (már ha van neki hely).
-
sazabi
aktív tag
a lappal kapcsolatban nekem is ez volt az első gondolatom, hogy a hűtés csereérett
de már korábban többen leírtuk, hogy nagyon könnyű ezt kiküszöbölni, venti csere bármilyen (picit) nagyobbra, vagy bordacsere.
én lusta voltam, és a "8 centis venti tápról egy dróttal lelógatva a bordák fölé" változatot választottam, ha az előlapi ledek nem lennének bekötve, hang alapján nehéz lenne megmondani a gépről, hogy megy(kivéve ha a vinyó darál).
ár szempontjából: bordacsere > nagyobb venti vásárlás -
harry
veterán
-
sazabi
aktív tag
nekem is van windem..bárcsak a windben is 2 magos atom lenne...
"netre, szövegszerkesztésre, képnézegetésre, torrentre, esetleg filmnézésre"
erre még sok is egy ilyen lap..a teljesítményével nem lesz gondod.megfelelő codekkel(coreavc) csak a legbrutálabb 1080p lehet gond..
harry: OEM=nem dobozos. csak maga a lap egy zacsiban, +ide/sata kábel+matrica+cd. így olcsóbb, mert kevesebb helyet foglal, na meg ugye a csomagolás is pénzbe kerünel..
-
harry
veterán
Ja, nem hiszem, hogy miattad, nem azért írtam, csak zavart.... hmm.
Igazából most többet kerülne, mint akciósan + 1gb ram. Ha találok még olcsón valahol, akkor lehet megveszem, de ennyiért nem látom sok értelmét, csak jön pár héten belül szállítmány, és majd megveszem akkor, remélhetőleg már olcsóbban.
-
harry
veterán
Ja, szakadjanak meg, már épp adtam volna le a rendelést, amikor a kosár következő állapotánál láttam, hogy bizony már nem az akciós 19k a lap ára, hanem 23,5
Bár ha jól látom, már az sincs ott, hogy raktárról, így lehet el is fogyott, akkor viszont ki tudja, mikor jön legközelebb.
Tényleg, tudja valaki?Néztem az olcsóbb helyeket, de sehol sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z690I AORUS ULTRA itx-es brutál kis méregzsák + garancia (Z690-i)
- MSI MEG Z-790 ACE alaplap + INTEL CORE I9 13900K proci + 32 GB DDR5 memória Félkonfig
- Asus ROG Strix Z790-E Gaming Wifi alaplap gyári dobozában
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Lenovo ThinkCentre mini pc i5/16/512
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest