- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
válasz
AirBooms #33015 üzenetére
Ha érdekel maximus II gene keress meg.Jó kis lap.
Egy teszt róla.Pár újítást csinált benne az asus. -
bzs73
őstag
válasz
AirBooms #29162 üzenetére
köszi de szerintem a tiedet se kell sokáig árulni.Ha lesz pénzem meg is veszem de hát mindíg várni meg várni.Én meg amugyse vagyok olyan ami nem jó tulajdonság de hát ez van.Te még nem tököltél mert fel se raktad a hirdetést de más ugyanilyen procival eltökölget már egy ideje és széditi az embereket. A bajom csak az lesz hogy tuti akkor lesz fent proci amikor épp nem lesz pénzem,mert így szokott lenni.Most volt és ennyi.
-
bzs73
őstag
válasz
AirBooms #29155 üzenetére
Üdv.Mint írtam van kilátásba itt a közelembe és a 8400 procit beszámolnák.Most hirtelen nem volt mert sárpac.....inkább nem írok semmit,te meg még nem tudod,nem biztos.Most már leüzleteltem tehát várok mindenképp.Egyelőre elleszek a 8400 procival aztán ha lesz valami majd lépek,de hát sajna ez pénztől is függ.Most lett volna rá pénz de már lemondtam róla hogy a napokba lesz 4 hengeres meg a pénzt se úgy kezelem már hogy ilyen kiadásom lesz a napokba.Mikor tegnap kiírta sárpac hogy 60k-ért vihető már mentem is volna érte este de utána csak drágább lett megint és hát ez így hülyeség.Szóval kedvem is elment most egy kicsit az egésztől.
-
FeriPRO
tag
válasz
AirBooms #28858 üzenetére
Odaírtam hogy "vagy ha kicsit húzni akarod" a "vagy" az azt jelenti nálam hogy ha húzni akarod akkor nem,de bocs ha érthetetlen! És én arra kérdésre válaszoltam hogy az 1,2 (vagy mennyi) fesz nem sok a procinak alapjáraton! Feleslegesnek felesleges a nagy feszültség,de az volt a kérdés (szerintem) hogy nem TÚL nagy e... Tehát hogy lesz e tőle valami baja... és erre írtam hogy 1,3625-ig nem...
Szerk:ha kicsit érthetetlen vagy félreérthető vagyok akkor bocs,csak közben olvasok 2 cikket
Bocs még egyszer!
-
Ruckus
tag
válasz
AirBooms #28755 üzenetére
Levettem a procifeszt 1,3625-re, elindult, de bott után a vista kék halállal kifagyott
megemeltem 1,375-re bebootolt és eddig még nincs fagyás, igaz tesztelve sem volt még
A nagyobb fesz miatt meghalhat a proci?
Ha a ram kap nagyobb feszt, az nem döglik meg?
1,8 az alap, ezek most 2,2-n mennek. Adatlapon fenn van minden paraméter és adat.
Hyper TX2 a hűtőm.Nyomok egy tesztet és meglátjuk mi lesz.
Pá!
-
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms #28673 üzenetére
Őszintén megmondom, nagyon erősen gondolkozok rajta. És ma a lap is kitett magáért, csak kicsit jobban kraftolni kellett volna eddig is. Én ugye féltettem, nem akartam frissen tönkre tenni. GTL -ekkel is lehetne variálni, de arra nincs türelmem.
És a proci...erősen gondolkodóba estem megint, most hogy a 24/7 -es eredményeket nézegetem. Pedig fölösleges, mert még nem használom ki. A procit és az alaplapot is most tudom eladni jó áron, aztán egyszer ez is elértéktelenedik.
Majd meglátom mi győz bennem.Így zárt házban még nem is nagyon teszteltem.
Szal nem is gond, most van egy kis időm.
-
plaszy
őstag
válasz
AirBooms #28560 üzenetére
IBT-nél is vannak különböző fokok.
Gondolom itt a Maximum (Full) Stress-ről beszélgetünk.Namármost szerintem az lehet, hogy (mivel hasonló elven működik, mint a Prime Blend) azokat a számokat, amivel a Prime később számolna (akár 3-4 óra múlva), azt az IBT előrébb veszi, és előbb kijön a "hiba".
Viszont az tény, hogy sokkal jobban melegíti a procit, mint a Prime bármelyik tesztje.
De, ha eddig a hétköznapi használat során nem kaptál kékhalált, akkor használd nyugodtan addig, amíg ez be nem következik, és majd akkor finomíts rajta esetleg.
-
Sziszifeca
őstag
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #17181 üzenetére
"Dacos gyerekesség?". Hát ha a hsz-emet annak tartod, akkor biztos van valami gond az értelmi képességeiddel, vagy az is lehet hogy csak a szavak jelentése nem világos a számodra.
De gondolom ha leírtad, meg is tudod mondani melyik része a "dac" és a "gyerekesség"...
Igen...ez tipikusan te vagy. Az utsó szónak a tiednek kell lenni, erre mindig figyelsz. Még ha "se füle se farka" amit írsz akkor is.Ez az ami inkább gyerekes....nem az én hsz-em.
Gyorsan vágj vissza valahogy, nehogy én fejezzem be.
Ha erre írsz valamit megnyugtatlak, én már nem fogok rá reagálni. Off-ot befejeztem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #17158 üzenetére
Inteligencia kérdése az egész...mivel senki se tökéletes. Én ezzel tisztában is vagyok. Te már viszont kevésbé.
Én nem írok le 20 betűvel többet, hogy valakit kijavítsak helyesírásban. Lehetett azért mert fáradt, de igazából tök mindegy miért. Ha úgy ír valaki hogy nem tudom elolvasni, az persze más kérdés. Mert 1 dolog a helyesírás, 1 dolog az értelmezés. Itt úgy gondolom elsősorban a hsz. értelmezése a lényeg, és annak tartalma. nem pedig annak üressége és a helyesírás. Gondolom én (persze lehet hogy rosszul
) 31 éves fejjel.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
AirBooms #16914 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, de az a sejtésem hogy igen, ha nem változott az architektura és a gyártási metódus.
Ha jól értelmeztem, akkor az ábra eredetileg minden 2 magos intel 45mmre vonatkozott.
(akkor még nem volt e8600!)Más:
Ugyanabban a rendszerben (alaplap, ram, táp, hűtés) e6xxx-et ~4Ghz-ig tudtam hajtani, de még magas fesznél sem volt "hőkorlát" egyszerűen nem ment többet.
Az U8-120 kicsit "hüvösebb" volt, mint e8400 alatt. (kézmeleg) A cpu nem érte el az 60 fokot sem.Kipróbáltam régebbi dualcore (3,2@3,8) procival is. És itt jött a meglepetés:
Rengeteg hőt adott le 1,44V-on, a hűtő forró volt (sacc: 45-50°C ), miközben a CPU hőmérséklet csak 58°C volt.Nem értem én ezt.... e8400-val a hűtő legalább 10 fokkal hidegebb, miközben a CPU 20°C vel melegebb.
Vagy a hőmérséklet "visszajelzés" változott meg a wolfoknál, vagy valamiért az +hő (e6xxx-hez képest) nehezebben szállítható el róla, igy felszökik a maghőmérséklet és vele a kupak hő is..
De csak tippelek.Vajon hogy van ez a q9xxx szériánál? Azok is melegszenek ennyire?
-
SeaShark
tag
válasz
AirBooms #13393 üzenetére
passz
Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
Ezt a szorzós dolgot feltettem az alaplap fórumjában is, de még nem kaptam választ senkitől.
Remélem, hogy ott van valakinek ilyen lapja, és tapasztalata vele, esetleg még ilyen procija is.
Csak azért vagyok ideges mert anno az elöző gépemnél voltak problámák a gari alatt és eltelte után. (kondiproblémák) vissza kellet venni a proci sebességét( 2.6->2.4-re) mert hibázott a memoria. (kékhalál, ujraindulások tömkelege) Ha visszavettem akkor jó volt. -
keIdor
titán
válasz
AirBooms #12211 üzenetére
Vasárnap még megnézem másik kettő lapban is, ami most van itthon és P35. (P5K Premium, DFi DK T2RS)
Könnyen lehet, hogy Gigabyte a ludas... fene tudja... ha meg nem megy akkor eladom azt kész, én se szeretnék ebből botrányt csinálni... nem hinném, hogy egy 900 napos ember átbaszna. Csak felmerűlt bennem, hogy hátha rossz procit vettél le a polcról (emberek vagyunk, hibázunk...) de akkor ezek szerint ez a jó proci! VID-ről eszembe jutott még valami!
Az 1,05V az nem az EIST+C1E-s "nyugalmi" VID? (bővebben: Kentsfield topic)
Ha be vannak kapcsolva az energia gazdálkodási szarok, akkor kisebb VID-et ír. -
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #12211 üzenetére
Habiszti duma, te is tudod.
Ha kissebb VID-es procit árultál mint ami valójában, akkor az lenne a korrekt ha visszavennéd, mivel nem azt adtad amit hirdettél.Vagy adsz neki egy olyan VID-est ami az állításodat alátámasztja, vagy add neki vissza a pénzt mert eléggé átqúrás szaga van a dolognak így.
Keldor pedig nem ezt érdemli...
-
AusWolf
őstag
válasz
AirBooms #11188 üzenetére
Szakkifejezéssel élve az anomália a mekszokottól eltérő jelenséget takar. Pl. hőmérsékleti anomáliáról akkor van szó, ha egy hely átlaghőmérséklete magasabb, vagy alacsonyabb attól, amit a földrajzi fekvése alapján várnánk.
A jelenlegi esetben rendellenes működést jelent, mint ahogy előttem már leírták.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms #10473 üzenetére
hogy te milyen gonosz vagy
elmondod neki hogy miért van, meg hogy ki lehet kapcsolni, de azt már nem biggyeszted oda hogy EIST és C1E címszó alatt kell disabled-re állítani.szóval Rolvik : ha úgy gondolod, hogy ki akarod kapcsolni mert pl idegesít (mint pl engem is
) akkor ezt a 2 lehetőséget tedd Disabled-re. és akkor többet nem ugrálgat majd össze-vissza
[CS]Blade2 - én is gondoltam sokmindenre, pl 8x625-re is
, de azt majd máskor, más körülmények között
-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms #10377 üzenetére
azt hittem abba már javították ezt a problémát
amúgy nagyon gondolkozok egy "E8500-ra csere" dolgoncsak ki tudja milyet fognék ki
ha mondjuk olyan összejönne mint amik XS-en rohangálnak 5000 felett, akkor nem kicsit lennék happyde ez majd még elválok hogy mi lesz
Devil Smile - mennie kellene, ha felveszel msn-re segítek
m4rc! - nekem is Vista van, és tökéletesen fut
valami volt nekem is először, de aztán megjavult
-
westlake
félisten
válasz
AirBooms #9879 üzenetére
nagyon nem is tudok mas programrol, ami egyaltalan kiirna a vid-et.. (nem hogy olyanrol, ami mindig jol mutatja).. a kijelzett vid erteke csak abban az esetben ter el a valosagtol, ha valamelyik energiacsokkento cpu feature be van kapcsolva a bios-ban.. (nem tudompontosan, hogy melyik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Kompakt vízhűtés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fujifilm X
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - 8 mag 16 szál - AM5 - ÚJ! Bontatlan
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!