- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
tom_tol #32203 üzenetére
miért, az eddigi eredményei nem voltak figyelemre méltóak?...
bzs Gratula a jó darabhoz
Videot sztem sem szükséges felraknod, elhisszük mi ugyis, elég a shot. Viszont, én annyit azért hozzátennék, ezzel a stabil kijelentéssel óvatosabban bánjunk. Én - ahogy rájöttem saját bőrömön - ez a prime csak max mérvadó lehet, de rohadtul nem 100%os eredmény.. Azért nézzük meg ezt az 1.2000V-os 4500-öt mondjuk egy óra játékkal is.. legyen mondjuk egy cs: source vagy tdu, vagy hasonlo, inkább cpu-ra fekvő game.. Ha ott is megy, hiba, fagyi nélkül, min 1-2 órát, na akkor mehet a nagy -
Zoty@80
tag
válasz
tom_tol #31519 üzenetére
most az mch-t +0.1v-el próbálom a 8x500-at kihajtani. és a cpu kapott 1.42-őt biosban. amit a cpuid 1.38-nak lát.
próbáltam úgy is hogy az mch +0.3, akkor be sem jött még a bios sem. csak a nagy feketeség. resetelnem kellett a biost hogy újra betudjak menni oda.
prime most fut 10 perce kiváncsi vagyok meddig bírja. -
válasz
tom_tol #30202 üzenetére
Én SOHA semelyik értéket nem hagyok Auton se feszek.nél se máshol így a LLC is Enable ra van téve! természetesen ha kikapcsolom nagyon kis mértékben vDroop-ol mondjuk procinál biosba 1,2000.adok az blend alatt lemegy 1,198.ra Bár csak ennyit esne a giga UD3R.lapomba is de ott bekapcsolt LLC vel is a 1,200 ból lesz 1,120 és még ingadozik is elég szépen
-
válasz
tom_tol #30191 üzenetére
Azért nem mert a Maximus II Formula a csúcs P45.ös lap (Asus-ékál) és egy 60.k-s lapnál nem lenne elfogadható dolog egy ilyen baklövés hogy vDroop oljon a lap deha nem hiszed keress fel a lap fórumában 1-2.embert és őkis megmondják neked, de többek között nekemis MaximusII.van csak onnét tudom!
-
sz.j
nagyúr
válasz
tom_tol #28378 üzenetére
Akkor már kettőt "vágtál haza", egy E8400 és egy E8500-öt???
Mert most 8500-öst írsz, de ebben a linkben egy 8400-nek adtál "rendesen", és mint írod "megviselte" az 1,68V!
-
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #18052 üzenetére
Hát...ja!
Szerintem is mind1,csak azért lehet fontos,hogy itt ne beszéljünk el egymás mellet,tudjuk,ki mire gondol.Nálam az alapfeszes tuning az,hogy a VID-et veszem alapfesznek ehez adom a lap droopját meg a +feszesésrt terhelés alatt.Ezt állítom be biosba,s ha terhelem,akkor pont a VID-jét kapja.Itt még olyan alacsony a feszemelés,hogy az energiakütyüket bekapcsolva,terhelés nélkül (amikor ugye nálam visszavesz)még VID alatt vagyok.S ez jó
-
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #18046 üzenetére
Nálad nem uaz?Elvileg full alapon a deszkának a VID-et kéne belőnie fesznek,ezért(is)a VID.(nálam az adható legkisebb érték.Abit úgy van vele,hogy a VID-et teszi a legkisebb adható értéknek a biosba.Uazon bios alatt ha cseréled a procit,módosulnak az értékek,megy a proci VID-je után)
-
törölt tag
-
diegho
nagyúr
válasz
tom_tol #17905 üzenetére
az is lehet rossz a szenzora, mint nálam. hűtő tuti jól van fent, paszta is van rajta, és terhelve 70-75 fok között mozog de van hogy leesik 67-re vagy felugrik 79-re egy másodpercen belül, tehát nálam tuti a szenzor fos. pl idle 1. mag 41, 2. mag 48 fokos, ha indítok egy total commandert akkor a 2. mag marad 48 fokos az első meg 59 lesz azonnal 1 másodpercre, majd újra 41 fokos lesz
-
törölt tag
-
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #17886 üzenetére
Hali!Látod,kapjuk!
Armando_19: Hú,Neked mindened nagyon szuper lehet.Bios 1,3V az terhelve1,27V-ig esik csak?Nem semmi..-Ja,az,hogy vígan szaladgál..Nálam 1,465V(bios)9*510-en simán boot,s teszi win alatt a dolgát,Még SPI is lefut meg az everest is,de prime..az hazavág.Más,hogy használni tudom,s más,hogy min és meddig stabil..
Nagyon kíváncsi vagyok. -
sz.j
nagyúr
válasz
tom_tol #17861 üzenetére
"jóóó
és kiderült az is hogy ez az FPO nem csak nálam hanem nálad is hozza az eredményeket és t.képpen egy mezei széria darab habár ennek az állitásnak az igazolására még kevés 2 db"Van egy harmadik Q815A333 proci is ..., az enyém (VID: 1,2125V), de sajnos ez közel sem olyan jó mint a tiétek ...
Íme egy pár eredmény:
1,152V 3600MHz
1,264V 4005MHz
1,36V 4203MHz
Super PI 4356MHz 11,000 sec
És egy-két terhelés nélküli:
1,36V 4302MHz
1,408V 4500MHz -
Aryan
senior tag
válasz
tom_tol #17647 üzenetére
így nem ment sajnos, majd finomitok a beállitásodon. Elindul a gép,de a windows már nem jön be, csak szórja a dumpokat. Mondjuk lejjeb akaron vinni a cpu feszt,mert biosban 1,3v kap a prockó, mondjuk nagyot droppol az alaplapom az biztos. Te így használtad 8x500-an a procidat?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
tom_tol #16939 üzenetére
nem akartam mondani... de igy lehet szép eredményeket kreálni.
Kezdtem kételkedni a P5Q képességeiben és visszaraktam a Giga lapomba az e8400-at.
Felraktam még az ET6-ot is (olyan mint a setfsb, de csakis gigához való)1,45V@4.0GHz win lazán betölt betölt.
CPUZ elindit.
Paint elindit
ET6 elindit
ET6 -> set 4,6 Ghz -> set 1.39V -> GOOOOOOO!
ET6 kikapcs, printscreen megnyom. (2 sec)
Paint -> Ctrl+V majd CTRL+S (2 sec)
Kész is van az übertuning eredmény. 4sec-ig kellet kibírnia a procinak és alaplapnak.Az meg senkit nem érdekel, hogy a következő másodpercekben kifagyás/újraindulás.
Mire jó ez?????No.. ezért szeretem látni azt a 30perces prime-ot. Meg mellete egy hődiagrammot az elmúlt 30 percről. Pl everest vagy speedfan.
(feltételezve, hogy senki nem piszkálja a screenshotkait) -
fsb1000
nagyúr
válasz
tom_tol #16934 üzenetére
fura, hogy a coretemp mást ír ki fsb-re meg Cpu feszre is....
Egyébként ezek a 4,5-4,6-4.7 validok elég könnyen megismételhetők akár kommersz FPO-val is.
Viszont 30-60 perces prime-ot elég ritkán látni ebben a tartományban, hiába hírdetik igy az e8400-eseket az apróban..És mostmár azt is szkeptikusan fogadom, ha valaki léggel 4,4G-nél 30 percnyi prime után 50-60°C-n tartja a magokat.
Hacsaknem rákötötte a mobillégkondiját a TX2-esére.... -
Rusher
őstag
válasz
tom_tol #16841 üzenetére
Igen jó dolog az az lcd, hogy lehet rajta látni a feszeket...csak hát igen....miért ugrál....jó annyira nem vészes azért, de a magas fesznél igen ingadozik....a lap egyetlen hibája sztem, ha egyáltalán hibának mondható....amúgy tökéletes
boogie84 Gáz? A 80K-s lapoknál is van ilyen....na az a gáz...
Zájec Az én vid-em régi ctvel 1.0875v most 1.2000v....ha a cpu fesz auton van és alapórajelen megy a proci akkor a vid szerint indul elvileg igaz? Namost ez nálam 1.1500v....most akkor mennyi a vid?
(Igazából nem érdekel csak érdekes...)
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- SzoftverPremium.hu
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest