- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
Hat lehet,sot biztos,de ha a melegebbnek roszabb a kupakja miert,ergo roszabb a hoatadas a huto fele,miert melegebb a huto is mint a huvosebbel.Nameg polirozas utan sem valtozott samottevoen a hofok. (q66 pl,es az e43-nal sem.)
Az utolso 4-nel meg a uto es a lap,bios,haz is egyforma mielott megjegyezned,a ket q66-al a szobaho is kb ugyanaz. -
Pietrosz
addikt
Szerintem van alapja, mert nekem is rev 1 S3 van és hiába volt 1,2V/4ghz smallfft stabil a 8200, blendet nem bírta csak 470-es FSB-vel, 480 körül lehetett a vége. Deadmeatnek ugyanolyan rammal, hasonló procival meg simán megy rev2-vel 500fsb de gondolom több is. Ezért lett E8400-am
-
keIdor
titán
B2-t is gyártották egészen nyár közepéig, amikor megjelent a G0. Én láttam már olyan E6600-at is, amit 2007. május végén gyártottak...
Nem tudom pontosan hogy megy ez, de ha a B2 és B3-ból indulunk ki, akkor szerintem a jelenlegi Wolfdale az marad C0.
Egyébként igen két összedrótozott Wolfdale a Yorkfield. Ugyanaz van, mint a Conroe-nál! Két Conroe egy Kentsfield.
-
jugeen
addikt
ha mosr ebbe belekezdek es jon egy feher galleros mernokember, akkor csak lovat adok ala.
ami a lenyeg, hogy a gyengen allithato GTL opciokkal nem tudod finomhangolni a rendszered, hogy a szukseges kozel 0.67x szorzot tartani tudd a VTT-hez ( alias FSB fesz. ) kepest. sajnos nem mindig tudja tartani a GTL feszt teljes stablisaggal a lap. ha azt egyszer az ember jol beallitja, akkor ott az atomstabilsag. igaz, hogy ennek a BIOS szintu finomhangolhatosaga tudomasom szerint csak a DFI-nel all fent. mas lapoknal marad a vmod.
koszonhetjuk a kedves alaplapgyartoknak, hogy a tuningot is mikorszoft modon juzerfrendlive tettek. kerdem en miert nem ezzel foglalkoznak? inkabb plusz 20 opciot hegesztenek a RAM idozitesekhez. hat koszonom, vagy koszonjuk, ha a ti nevetekben is mondhatom.
az igazat megvallva ajanlani tudom freecableguy cikkeit, vagy ha valakinek ez a nev ismerosebb: Kris Boughton
-
westlake
félisten
nem sok ertelme van annak, hogy a jelenlegi giga lappal az osszes procit elviszem 4.1 gigaig alapfeszen, aztan meg 10fsb-vel feljebb meghal az egesz teszt a lap (chipset) miatt.. majd hetfon veszek egy maximus formulat.. (vagy intezek egy blitz formulat)..
(ennek a lapnak kell minimum a 9-es szorzo) -
Bile Demon
őstag
Ezt én is eljátszottam régebben. Leállított ventilátorral a külső hőmérsékletet hagytam elmenni 80 egynéhány fokig, miközben TAT-al volt terhelve, az akkori Coretemp még nem mért T j max fölött, úgy látom az új az már átszámolja a túlcsordult regiszter értékeket.
Látom egyforma procink van (steppingre is), a tiednek mennyi fesz kell a 3.6-hoz?
Az én procim még "extraszűz" nem tapasztalta meg, milyen 3.2GHz fölött működni, ahhoz már feszültséget kellene emelni. A bátorság megvan, de sok értelmét nem láttam, mert találgathatnék, hogy most a proci vagy RAM hasalt el...
A RAM-jaim jó ha 2x430-ig mennek. 666-os + 800-as RAM vegyesen 1.9V-onKülön tesztelve a 666-os Kingstonok bírják a 2x450-et a Kingmaxokkal együtt már nem...
6-6-6-24 időzítéssel 11-es TRD-vel se indul, 4 modul átka. Van olyan RAM beállítás amit visszavéve megnőhet a max freki? -
-
Bile Demon
őstag
TM ről:
http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=420&pgno=9A BIOS-ban amikor kikapcsolom a TM-et, akkor csak a TM2 tiltódik le és továbbra is lelassul 83 fokon a proci (TM1 miatt), a RightMark CPU Clock Utilityvel kikapcsolható a TM1 is.
-
Bile Demon
őstag
Az órajel kapuzás és a TM1 és TM2 üzemmódok is, mint ahogy a C1E EIST letilthatóak. Ezek automatikusan működnek.
Javaslom a "rmclock_230_bin_upd1.exe" nevű progit, ennek a leírását bővebb infószerzés céljából, én is onnan informálódtam.
Viszont amikor "katasztrófikus túlmelegedés" van, amit az említett lábon jelez a proci, na ez nem letiltható, amikor ilyen jelzést ad, akkor (szerintem) belül mindent lekapcsol amit csak tud, úgysincs más dolga, lehet hogy ez a hibajelzés vonal belül hardveresen lekpcsol minden részegységet. Ennek a proci adatlapjában lehet utánanézni. Az is lehet, hogy ott se részletezik.
a fel / lehúzás azt jelenti, hogy egy vonalra, egy felhúzó ellenállással feszültséget kötnek és így a vonalon határozott 1-es logikai szint lesz. Ez jelentheti pl hibát. Így ha nincs processzor a foglalatban akkor eleve megvan a hibajelzés. Akkor is megvan, ha a processzor és a bemenet között a kapcsolat nem jött létre, pl kivan törve a procinak az a lába, vagy szakadt a nyákon a vonal. stb. Csak akkor indul be az alaplap, ha a processzor, egy erősebb lehúzással azt jelzi, hogy minden OK. Ez így elég biztonságos.
arra gondoltam, hogy próbálj meg bekapcsolni egy alaplapot CPU nélkül. Elvileg az alaplap ilyenkor azt fogja hinni, hogy a processzor túl van melegedve, mivel nem jelzi, hogy a hőmérséklete OK. Ezt csak az elmélet ellenőrzésére mondtam, mert kérdezted, hogy mivan ha nem ad jelet ez a láb.
-
Bile Demon
őstag
akkor nem kapcsol le, aztán lesz ami lesz... túlmelegszik, bármi történhet. nem tudok más féle hardveres védelemről. a proci nem tudja lekapcsolni magát az biztos. az órajelét tudja kapuzni, meg kikapcsolja a cachet meg amit tud, de mindent nem tud lekapcsolni. 0 hűtőfelülettel így is tovább fog melegedni.
ha őrajta műlik akkor talán szét tud égni. de lehet hogy ennyire nem tud felmelegedni így se, mert a foglalat és alaplap elvezt annyi hőt, hogy az a pár watt nyugalmi dissipációja nem tudja eléggé felmelegíteni ahhoz hogy károsodjon.de elég kicsi a valószínűsége hogy pont az a láb/vonal hibásodik meg. nyilván úgy specifikálta az intel, hogyha szakadás van ezen a vonalon, akkor az jelzi a hibát! tehát ezen a vonalon aktív lehúzást vagy felhúzást fogad az alaplap védelmi bemenete. és csak akkor kapcsol be ha ez a vonal OK-t jelez.
ki lehet próbálni egy alaplapot proci nélkül... ha igy van, akkor le kell kapcsolja magát.
-
westlake
félisten
csak egy darab, viszont e8200-asbol mar harom.. teny, hogy azok irrealisan melegek (legalabbis a szenzoruk szerint).. biztos, hogy nem az e8400-as hibas (marmint nem az az egy, ami nalam jart).. az egesz internet attol "zeng", hogy az e84-es procik szenzorai tul alacsony erteket mutatnak.. szerintem meg nem az az ertek alacsony, hanem az e82-esek ertekei magasak.. kozben mar rajottem, hogy valoszinuleg otthon ki fogom tudni deriteni az igazsagot..
-
westlake
félisten
ez teny... viszont ez nem valtoztat azon semmit, amit leirtam.. ha nalam (es masnal is) jol meri a hofokot, akkor nala miert lenne szar?
#2856: az egy dolog, hogy wr-re nem hajtanak (nem mintha olyan konnyu lenne csinalni), engem viszont az szomorit el, hogy a modbox-os listara nem csinalnak eredmenyeket -
Anthony28
őstag
1 Asus-nak tesztelt ES volt...1,45V-on vízzel sem megy 4 gigát.Ekkora fesszel 3960 volt a max. gondolom ez is vízzel, többet nem mert adni neki mert félő hogy 1,5V felett elpukkanhatnak a 45nm miatt.
500-nál fsb wall.
Jah és több tesztelői csoportnál volt és egyik se merte megküldeni 1,45V felett mert rizikós!!
Ez egy ES.
Akkor mennyit fognak menni az utcai példányok?
Átverés és lehúzás szagot érzek Intel részről...de majd meglátjuk. -
Bundás22
őstag
[OFF]jah olyan mint az energiatakarékos izzó 1X megveszed drágább de összességében jobban jársz, ha a teljes élettartamot nézzük
azért várom ezt mert nálunk van egy munkagép 1,7 willmanette celeron 2X256 sd rammal, geforce 5200 vga-val, nem tudom mennyit fogyaszthat, de 180nm-en készült a prockóegy 45nm 1,8ghz-es cerka esetleg egy olcsó chipsettel, integrált vga-val és passzív hűtővel talán jóval kevesebbet fogyasztana, és visszatermelné az árát, és szvsz 2X olyan gyors lenne legalább, sőt még underclockolhatnám is[/OFF]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest