- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- PICO PSU kérdések
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
Újabb Wintel CX-W8 tapasztalatok:
Megjöttek az alkatrészek és elkészült a hűtésmod. Eredeti állapot ez volt.
- A processzor és a rajta lévő 2 tüskével letűzött borda közötti szilikonos hővezető lapot kukáztam. A processzorra hővezető ragasztóval egy 1.5mm-es rézlap került és erre fekszik a borda pasztázva.
- A ház tetején lévő fém csak a borda felét fedi ezért ezt pár 2mm-es rézlappal megtoldottam, így a borda teljes felülete felett fém található.
- A borda és a tetőn lévő fém lapok között milliméteres rés maradt még a kicsit megemelt bordával is. Ide alufóliából hajtogattam egy olyan vastag lapot hogy éppen feszüljön összeillesztéskor és legyen hőátadás (eddig éppen langyos volt csak a teteje, most már kellően átmelegszik).A házon nem változtattam, tehát szellőzés a dobozon belül nincsen csak amit a tetején a műanyag dobozon keresztül le tud adni. Ezekkel a módosításokkal összességében sikerült úrrá lenni a korábbi melegedésen. Tartós terhelést így sem bír, de napi igénybevétel mellett jelentkező melegedést és konstans leszabályozást megoldotta.
Bekapcsolás után gyári állapotában pár perc után 60-65 fok volt a hőmérséklete és már szimpla böngészgetés felvitte 70-75 köré, youtube videókkal pár perc után 80+ volt.
Most kb fél óra míg átmelegszik a doboz a szellőzés hiánya miatt. De még ezután is idle olyan 50-55 fok körül jár. Korlátozottan terhelve mint böngészés, zenehallgatás tipikusan 60-65 körül mozog, HD videók lejátszása (MPC+DXVA) 55-60 fok. Youtube Firefoxban (HTML5+H264) még mindig izzasztja, itt láttam egyedül 70 fölé menni és sebességet korlátozni.Ami viszont feltűnt most, hogy az órajel sokszor 2.5 GHz-re is felugrik! Méghozzá azért mert az FSB-t 112 MHz-re tolták fel a kínaiak a gyári 83-ról ami elég durva 35% tuning. Így nem csoda ha forrófejű, főleg ha némi plusz feszt is tettek rá hogy bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 Gamer ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 5600 1.0TB SSD ÚJ GEFORCE RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest