- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
Újabb Wintel CX-W8 tapasztalatok:
Megjöttek az alkatrészek és elkészült a hűtésmod. Eredeti állapot ez volt.
- A processzor és a rajta lévő 2 tüskével letűzött borda közötti szilikonos hővezető lapot kukáztam. A processzorra hővezető ragasztóval egy 1.5mm-es rézlap került és erre fekszik a borda pasztázva.
- A ház tetején lévő fém csak a borda felét fedi ezért ezt pár 2mm-es rézlappal megtoldottam, így a borda teljes felülete felett fém található.
- A borda és a tetőn lévő fém lapok között milliméteres rés maradt még a kicsit megemelt bordával is. Ide alufóliából hajtogattam egy olyan vastag lapot hogy éppen feszüljön összeillesztéskor és legyen hőátadás (eddig éppen langyos volt csak a teteje, most már kellően átmelegszik).A házon nem változtattam, tehát szellőzés a dobozon belül nincsen csak amit a tetején a műanyag dobozon keresztül le tud adni. Ezekkel a módosításokkal összességében sikerült úrrá lenni a korábbi melegedésen. Tartós terhelést így sem bír, de napi igénybevétel mellett jelentkező melegedést és konstans leszabályozást megoldotta.
Bekapcsolás után gyári állapotában pár perc után 60-65 fok volt a hőmérséklete és már szimpla böngészgetés felvitte 70-75 köré, youtube videókkal pár perc után 80+ volt.
Most kb fél óra míg átmelegszik a doboz a szellőzés hiánya miatt. De még ezután is idle olyan 50-55 fok körül jár. Korlátozottan terhelve mint böngészés, zenehallgatás tipikusan 60-65 körül mozog, HD videók lejátszása (MPC+DXVA) 55-60 fok. Youtube Firefoxban (HTML5+H264) még mindig izzasztja, itt láttam egyedül 70 fölé menni és sebességet korlátozni.Ami viszont feltűnt most, hogy az órajel sokszor 2.5 GHz-re is felugrik! Méghozzá azért mert az FSB-t 112 MHz-re tolták fel a kínaiak a gyári 83-ról ami elég durva 35% tuning. Így nem csoda ha forrófejű, főleg ha némi plusz feszt is tettek rá hogy bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Könyvajánló
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Linux kezdőknek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ALAPLAP + PROCI FÉLKONFIG
- Eladó Konfig I5-11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB!
- R7 9800X3D/XFX 7900GRE/2x16GB DDR5 6000Mhz/2TB NVMe SSD
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest