Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chosen

addikt

Sziasztok!

Egy RTX 3060 Ti-ról váltottam néhány napra A770 16GB LE-re.

Logouton megírtam a tapasztalataimat: Intel Arc A770 16GB vs RTX 3060 Ti (2023.06)

A negatívumokat/bugokat kiemelem ide a topikba, hogy visszakereshető legyen, ha esetleg más is belefutna:

Arc 770 Negatívumok:
    - Első driver telepítésnél kifagyott a gép (Intel auto detectből próbáltam meg feltenni, másodjára, Win újratelepítés után direktben csak a GPU drivert felrakva jó volt)
    - Sokáig tart mire elindul az Arc driver Windows indításnál (Nvidia driver szinte instant elindul)
    - A driver nagyon kevés funkciót tud: Nincs screenshot, nincs FPS kijelzés, nincs instant replay, nincs RGB tartomány választás
    - A driver overlayben játék alatt nem jön elő az egér, így használhatatlan volt bármire
    - A ventilátor nem tud félpasszív üzemmódot, idle is pörög (igaz, nagyon halkan)
    - A ventilátor játék közben határozottan hallható volt nálam, enyhén már "hangos" volt számomra
    - A gyári ventilátor profil bugos. Idle 50 fok mellett ~750 RPM-en forgott. Játék után hiába hűlt vissza 50 fokra, már ~900 RPM alá nem ment. Újraindítás után megint 750 RPM-re visszament. 900 RPM-en már pont ki lehetett hallani
    - A ventilátornak ~950 RPM környékén volt egy "bubogása", ezt sajnos pont videók és enyhe terhelés alatt tudja produkálni, engem zavart
    - A ventilátor szabályzás funkció ugyan megérkezett a driverbe kb egy héttel a vásárlásom előtt, de bugos volt. Bármire állítottam, mindig csak emelt a fordulaton (?). Csak a reset to defaults gombra reagált.
    - Idle nem tudja eléggé visszakapcsolni a kártya, szinte folyamatosan ~50 Wattot fogyasztott. Ezt így nyár elején éreztem ahogy fűti a szobát úgy, hogy semmit nem csinálok. (Viszonyításképp RTX kártyával CSGO alatt van kb 50W fogyasztásom)
    - 4K TV-n nem adott képet ugyanazzal az 5m-es HDMI kábellel, amivel az RTX 3060 Ti simán. A legjobb minőségű 2m-es kábelemre kellett váltani, azzal is csak újraindítás és TV ki-bekapcsolás után adott képet.
    - Resizable bar támogatás kötelező a jó teljesítményhez, így régebbi konfigurációkkal nem érdemes párosítani

Új hozzászólás Aktív témák