Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirillhun
csendes tag
sziasztok!

Madártávlat módban ki lehet kapcsolni a sulizebra-vasúti átjáró-tűzoltóság kombót?
Gyakran mikor megyek a városokon át ,átutazó módban a madártávlat módot használom.Nos ilyenkor már 30 kilométerről látszik a sulizebra és társai elég masszívan

Zavaró.Viszont ha benzinkutakat látnám 30 kilométerről az császárság volna

Most akarom kipróbálni gurjon skinben, a poik láthatóságát felkínál távolságokat,de viszont a sulizebrákat-tűzoltóságot jó lenne ha csak akkor látnám mikor közeledek felé 300-400 méterről.Mit tegyek?

-
kisspista
senior tag
-
kockazatos
tag
SEGÍTSEN MÁR VALAKI:
két dolgot szeretnék kérdezni! Az egyik az hogy lehet a kijelző jobb alsó sarkában lévő óra/sebesség/magasság paraméterek szinét válltoztatni? A másik az hogy az elmentett kedvencek távolsága max 121 km-t mutat pedig ez az érték nem valós!
GJA_2.23_Pl_mod1a_carbon skint használok!
Köszönöm! -
TRob1
veterán
válasz
kockazatos
üzenetére
Jah, de akkor már az 1.7-el

-
kockazatos
tag
Eng Hun pairs9-el kapcsolatban kérdezném ha nekem ez
rimo skin angol-magyar szópárok ver. 1.6
nincs a szótáramban csak az 1.4 akkor onnantól töröljem a szótár végéig és csináljam az új beillesztését? -
drotifuti
aktív tag
diMkaWertVRV_1141 Ehez a skinhez keresek 'utility' mappát (igo8 hoz való és térképcserélős a skinn)
-
TRob1
veterán
válasz
Dancorleone
üzenetére
A legegyszerűbb, ha total commanderben az user.upoi-ra nyomsz f4-et, és átírod ahogy tetszik.
Persze vannak más megoldások is. -
Mawerik
tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Privát ment!

-
Dancorleone
csendes tag
Jah és tudom talán amatőr a kérdés, de hogy lehet kisbetűket írni a kedvenceim elnevezésénél?

-
Dancorleone
csendes tag
Sziasztok!
Őszintén szólva már rongyosra olvastam a szemem, de még mindíg nem találom a megoldást a problémámra. Pedig biztos volt róla szó, mi több én is kérdeztem már...
Szóval arról lenne szó, hogy nekem iszonyatosan hiányzik a madártávlat funkció. Konkrétan arra gondolok, hogy amikor 3km nél nagyobb táv van még előttem a következő fordulóig, akkor elmenjen 20 km áttekintésig a nézet úgy, hogy észak van fent. Legutóbb azt javasoltátok, hogy próbálkozzak skin -nel. Meg is próbáltam, és valóban benne van ez a lehetőség, de az a helyzet hogy én egy egyszerű ember vagyok és az egyszerű dolgokat szeretem. Az eredeti primo kinézetet tetszik. Semmi színes ikon, semmi plusz információ: kis autó, rendőr bácsi, akksi százalék, óra, stb. Azt szeretném látni, hogy mikor érkezek, milyen sorrendben kell mennem a köztes pontjaim között, és milyen városok mellett haladok el éppen az autópályán.Nincs valami módszer, hogy csak a madártávlat funkciót bevarázsoljam a beállítások közé?
-
kisspista
senior tag
Írtam arkoko-nak, hogy Plajos által megvalósított funkció - Eszter mondja be a közlekedési táblákat - kerüljön bele a GJA skinjeibe minden felbontásra. Ez egy kérés volt felé, választ egyelőre nem kaptam rá, de bízom abban, hogy az újítás benne lesz a következő skinekben!

-
drotifuti
aktív tag
Közben elolvastam , bocsánat a buta kérdésért már értem a folyamatot..holnap kiprobálom. Köszönöm a segítséget.Csak nem értettem mi az a sok alkalmazás az utiliti mappában de elolvastam és már értem h minden alkalazás, külömböző funkciókra való...(pl:térképcsere,save mappa...)
-
TRob1
veterán
válasz
drotifuti
üzenetére
Kívánságod parancs: GJA_dafunk_v2.23_320x240_XL_INTL
GJA_dafunk_v2.23_320x240_XL_Carbon_INT
szerk: persze mikor megjelent, már akkor is linkeltem (jan.2.) Kereső használata ajánlott

szerk2: Nem hiszik annak

-
drotifuti
aktív tag
A kérdés jogos..dehát ugye a felbontásom..320*240
És tudtommal arra nincs frisebb de ha van szivessen veszem
Azt kérdezném h ha a primonak nincs saját map könyvtára (közössen használom igo8-al és annak a content/map/poi/bulding ..mappáit használják közössen)Tehát milyen bejegyzéssel tudok utalni a sysben a térképváltás helyére primonak? -
TRob1
veterán
válasz
drotifuti
üzenetére
Pedig én 3at látok
3db mapchanger nevű fájlt 
Egyébként miért 2.18as-hoz kell? Miért nem használsz újabb skin-t? Legalább 2.22-t érdemes (pl. hogy ikont tudj cserélni a poiknál)
Egyébként plajos-nál 2 féle van, 1ik 2.19-ig mindegyikhez jó, másik meg 2.20tól jó mindegyikhez. -
drotifuti
aktív tag
De itt nem három van:[link]
-
drotifuti
aktív tag
válasz
kuksa90
üzenetére
Jogos! De ha nemvolt ilyen hozzá?..Dimka skin, de nem volt benne ...A primohoz GJ 2.17 és 2.18 am is van de abban sem voltak, csak a két zip, nappali,éjjeli..Honnét tudnék szerezni ijet, és felbontás szempontjából mindegy, csak a verzió stimeljen? Ez: a plajos féle skinek tartalmaznak ijet?: http://riks.fw.hu/ persze 2.18-es skin nincs plajosnál fent..
Anyám csecsében nem volt benne h kell hozzá az utiliti mappa is... -
kockazatos
tag
Tud erre valaki mondani valamit?
(#4468) -
kuksa90
őstag
válasz
drotifuti
üzenetére
Hááát...szerinted mitől váltana,ha nincs hozzá fenn a program??

Gurjon skinekhez szokott lenni csomagolva egy "utility" könyvtár, abban van mapcharger.Azt a három filet-t rakd egy util könyvtárba - vagy ha szereted a kuplerájt, akkor be is ömlesztheted a gyökérbe.Szerkeszd meg benne az elérési utadat,és nem csak a térképikon, hanem a tartalom is váltani fog. -
Mawerik
tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Privát ment!!

-
drotifuti
aktív tag
válasz
kuksa90
üzenetére
Hát az nincs, de igo8 -nál is kellene az?(hát kellhet..mivel a sys.txt-ben utal rá így kell..) Ehez nem értek, és honnét szerezhető az be, és persze azt is kérdezem h az legális e letölteni és betenni?(gondolom az hamár skinezni lehet, de annál is pl már külön nyelvi fájlt gyártani hozzá az már nem az)
Szóval kérhetek egy linket, illetve egy kis magyarázatot h mindegy e h milyent teszek fel v szigorúan skin függő? -
kockazatos
tag
Sziasztok két dolgot szeretnék kérdezni! Az egyik az hogy lehet a kijelző jobb alsó sarkában lévő óra/sebesség/magasság paraméterek szinét válltoztatni? A másik az hogy az elmentett kedvencek távolsága max 121 km-t mutat pedig ez az érték nem valós!
GJA_2.23_Pl_mod1a_carbon skint használok!
Köszönöm! -
snowdog
veterán
válasz
_kanga_
üzenetére
Bocsánat hogy beleszólok, de tévedsz!

A TMC vevőnek nincs számozott portja, a gépednek van. És a gépnek megfelelő portot kell kiosztani a TMC vevő számára.

Egy PNA-nak is több soros portja van, akár csak egy PC-nek. Ezeket általában a legtöbb PNA esetén ugyan azon célra használják. A COM5-öt általában a GPS vevőnek, a COM4-et pedig a TMC vevőnek szokták kiosztani, de ez géptípusonként (ROM-onként) változhat. Ezért mondtam, hogy port tekintetében a gépnek megfelelő adatot kell megadni.
-
drotifuti
aktív tag
a igo 8 sys így néz ki:
[switchmap]
changer="\SDMMC\iGO8"
1=",map_ta,\SDMMC\iGO8,,"
2=",map_nt,\SDMMC\iGO8,,"
3=",map_ot,\SDMMC\iGO8,,"
4=",map_us,\SDMMC\iGO8,,"Az igo.exe is jó mert, IGO8.exe a neve.
És a 8-nak a content/map/poi/bulding...könyvtára van megadva a primonak térkép,poi ...ügyben.De nem indul újra térkép váltás után. Látszolag a térkép cserélődik, legalábbis amikor ÉN újra inditom és vissza megyek a térkép választóra akkor változik a fő könyvtár ikona, pl: ha TA volt és TM-re váltok a fő térkép 'ikonja' változik..de honnan tudom meg h valójában is megváltozott? -
Mawerik
tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Privát ment!
-
papsoka
aktív tag
A dimkatomsoft113c skinben alul van egy útvonalinfó adatokat mutató sáv. Az adatokat hogyan tudom lenullázni?
-
Bero79
csendes tag
Sziasztok segítséget kérnék kicsit.
Wayteq x950-es gps em van. Primot raktam fel viszont nem látja a TCM-et hogy tudok beleírni a sys.txt file-ba?
Elöre is köszi mindenkinek aki ír nekem. -
plajos
aktív tag
-
drotifuti
aktív tag
Plajos: ebben tudsz segíteni (#4443
-
kockazatos
tag
Most kezdek rájönni a hibáimra meg az el nem olvasott dolgaimra hogy bekavartam magamnak meg tettem föl az idióta kérdéseimet!
Legközelebb olvasok még ha nem is szeretek nagyon. Most látom mekkora .... vagyok! De ezért bocs mindenkitől akiket idegeltem a kérdéseimmel.
Egy szó nem a megfelelő brandinget használtam a skinjeimhez!
Minden skinhez plajos brandingjét használtam!
BOCS BOCS BOCS! -
plajos
aktív tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Akkor te a brandingban lévő skin mellé választottál még egy skint, biztos ami biztos inkább 2 legyen mint egy sem. Ha így tettél miért csodálkozol hogy hibázik a program.
-
kockazatos
tag
-
formasu
tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Köszi!
Én most nem használok külön beállítandó Skint, hanem ezt: GJA_223_PL_mod1a_carb, ami a Brandingben van.
A Skin választáshoz a programban már nem nyúltam, alapon hagytam, eddig szerintem jól megy. Ez is okozott hibát nálad, vagy ezt nem próbáltad? -
kockazatos
tag
válasz
formasu
üzenetére
Ami most van az jó és ez:
GJA dafunk v2.23 XL carbon INTL
A nappali mérete : 3777 KB
Az éjszakai mérete : 4810 KBAmi kérte éjszakaiban a dolgokat az ugyanezenn a néven fut annak a mérete
A nappali : 5053 KB
Az éjszakai : 4810 KB
Ennek a nappaliban több beállítási lehetőség van meg jobban személyre szabható de sajna mikor átvállt éjszakaira mindig kérte azt az 1-2 dolgot!
Remélem tudtam segíteni!
/a plusz beállítás alatt értek olyat hogy rendőrautó-repülőgép- stb beállítása a kijelzőre meg több színvilág lehetőség/ -
Mawerik
tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Vettem!
-
formasu
tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Mond meg, légy szíves, hogy ami most jónak tűnik, az a Skin melyik? Valami beazonosítást hozzá? név, méret, dátum...
Köszi. -
_kanga_
csendes tag
válasz
kockazatos
üzenetére
8.5.11.168090 -nél frisseb tudtommal nincs!
-
kockazatos
tag
Ez már jó lessz mert már a másikkal anyira voltam hogy beleverem valahová!
még ezzel kapcsolatban kérdezném hogy is tudom frissíteni vagy mit csinálni?
Mert ez most 8.5.11.155811
a másik 8.5.11.168090-es volt de ettől frisebb.
kérdeztem már meg kaptam is rá választ de nem találom sehol a buksimból meg kiment sajna!
Ez van ha valaki ... valamihez! -
drotifuti
aktív tag
válasz
drotifuti
üzenetére
Azt szeretném még kérdezni h miért nem indul újra a gép térképcsere után?
ezt találtam p.lajos-tól:
"Ha bármely oknál fogva az iGO indítófájl neve nem iGO8.exe hanem pl.
MobileNavigator.exe akkor, hogy ezt a nevet is megtalálja a térképcserélő
a MapChanger mappában lévő MapChanger.nfrun fájl végén a 2 db iGO8.exe
bejegyzést egy szövegszerkesztővel (pl. TotalCommander F4 bill.) át kell
javítani a valós névre, mertkülönben az iGO nem indul újra."De ezt 'MapChanger' nem tudom hol keressem..Igaz jól van írva h 'igo8.exe' de mégsem indul újra, viszont a térkép kicserélődik..csak nekem kell újra indítani a progit..
-
TRob1
veterán
válasz
kockazatos
üzenetére
Arra gondoltam amit most használsz dafunk-ot és működik rendesen, hogy jó az neked.
-
drotifuti
aktív tag
válasz
drotifuti
üzenetére
Heló, milyen bejegyzés kell (vagy kell e? ) a sys.-be a térképcserélőre vonatkozóan ha ugy használom a content mappa, poi,map,dem al mappákat h igo8 és primo közössen használhatja
a igo 8 sys így néz ki:
[switchmap]
changer="\SDMMC\iGO8"
1=",map_ta,\SDMMC\iGO8,,"
2=",map_nt,\SDMMC\iGO8,,"
3=",map_ot,\SDMMC\iGO8,,"
4=",map_us,\SDMMC\iGO8,,"Tehát a Primo sys.-be mit írjak h az is tudja kezelni a térképcserélőt?
A primo sys. ár'irányitva a igo8 contentbe:[folders]
has_secondary_root=0
sdcardpath="\SDMMC\IGO_Primo"
maps="..\..\iGO8\content\map"
buildings="..\..\iGO8\content\building"
dem="..\..\iGO8\content\dem"
poi="..\..\iGO8\content\poi" -
hovajk
tag
Miért van hogy a Navteq-nél Q3 a decemberi dátumú ?
-
malvin1
tag
Mit jelent a térképeknél a Qn (n=1,2,3) jelölés?
-
kockazatos
tag
ezt furcsáltam én is a nappali másabb az éjszakai ugyanaz és mégis éjszakaiba kérte azt az info_bmp dolgot!
De most föltettem egy másikat annak a nappali mérete kisebb ennek a "hamis"-nak a méretétől az éjszakai ugyanaz a méret!
De ezt a "hamisat" jobban szerettem volna mert több szebb dolog van benne számomra.
Szerintem bizti máshová kell megadni azt a bmp dolgot nem?
Pl: branding data vagy mittudomén! Vagy marhaságokat beszélek? -
TRob1
veterán
válasz
kockazatos
üzenetére
Meg is kaptam, viszont annyira nem értek a skinekhez hogy ebből ki is bogarásszam, ki mit szúrt el benne. Azt látom hogy nem az eredeti GJA_dafunk_v2.23_480x272_XL_Carbon_INTL (pedig ugyanazon a néven fut), de számomra elég érdekes, mert csak a nappali része nem ugyanaz, az éjszakai meg igen, neked mégis az éjszakaival volt a gond.

-
TRob1
veterán
válasz
kockazatos
üzenetére

-
-
TRob1
veterán
válasz
kockazatos
üzenetére
Milyen skin-t használsz, és honnan szedted hogy ilyen egyedi gondod van?
-
SzaboZE
addikt
válasz
kockazatos
üzenetére
Esetleg read only attributum beállítása?

-
kockazatos
tag
Tudna segíteni valaki abban hogy ha átmásolok egy dolgot a nappali skinemből az éjszakaiba az ott is maradjon mert mindig "eltünik" és fojton ezt keresi a gps ha éjszakai skinre vállt! Én csak átmásoltam commanderrel!
-
drotifuti
aktív tag
Sziasztok, volna egy GY.I.K.-em, valaki elküldené Privátban a Térképcserélő használatát?! Keresőt is használtam de nem sokra mentem.
Mert a skin engedné de nem tudom a sys. bejegyzéseket... Köszönöm -
kuksa90
őstag
válasz
kockazatos
üzenetére
Igen, arra gondolok....
A data.zip-ben valószínűleg van egy csomó olyan felbontás, ami neked szükségtelen, azért nagyobb.Ha van helyed, akkor nyugodtan felrakhatod, a progi ugyis azt használja, ami kell neki. -
kuksa90
őstag
válasz
kockazatos
üzenetére
Akkor rakd bele.
De ne kiabálj 
-
Mawerik
tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Privát ment
-
kovacsla
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő: Dell Studio XPS 1645 laptop beépített Ericsson 3607gw gps modullal. Van olyan navigációs progi amivel működik?
Köszi -
kuksa90
őstag
válasz
kockazatos
üzenetére
Én értem,hogy ott van, csak a progi nem látja - ha látná, nem keresné.Hasonlítsd össze mondjuk TC-vel bitről bitre, vagy másold oda mégegyszer. Utóbbi egyszerűbb.Ja és sok esetben a törlés, majd másolás célravezetőbb, mint felülírni.
-
kuksa90
őstag
válasz
kockazatos
üzenetére
Szivesen.De ugye nem haragszol ránk,hogy kiabálsz velünk...

Erre a kérdésre plajos biztosan fog válaszolni, de szerintem sérült az a file a skinedben,amit keres.Töltsd le újra, vagy másold be azt, amit hiányol.

-
kockazatos
tag
És olyankor mi van mikor átvállt a gps éjszakai módba azonnal kiírja ezt az üzit Failed to open file info_btn2. 3 exiting application.
ezt azóta csinálja miota rátettem plajos mod1a carb-rar -t -
kuksa90
őstag
válasz
kockazatos
üzenetére
Az NMEA az a GPS vevő adattovábbítási protokollja.Ha nem akarod többé látni a gps adatait,akkor bátran babráld,ellenkező esetben nem kéne piszkálni.

A másik: ha annyira akarja, akkor csináld meg neki azt a rohadék mappát.Akkor abba pakolja a mentést,és nem panaszkodik.
A te bejegyzésed az IGO 8-hoz volt, annak a körforgalomhibáját volt hivatott javítani. -
kisspista
senior tag
válasz
kockazatos
üzenetére
Primoban nem ajánlom az általad leírt bejegyzést használatát, helyette ezt használd, sokkal látványosabb:
[camera.roundabout]
enabled=0[camera.intersection_zoom]
enabled=1 -
kockazatos
tag
tuti lett igy már mindjárt más!
Erre tud valaki valamit mondani?szeretném még megkérdezni hogy mi az a NMEA adatátvitel? Kicsit hülye vagyok hozzá!
és mi van olyankor ha a save mappa biztonsági mentése ki van pipálva és kilépéskor ezt at üzit kapom:
A \SDMMC\Primo\backup mappát nem lehet létrehozni Hozza létre manuálisan.[roundaboutcam] ;korforgalom javítása
enabled=0
centery=20
Ezen érték csökkentés növelés mit jelentene? -
TRob1
veterán
válasz
kockazatos
üzenetére
Simán csak letöltöd a 800x480-as branding-et és azt használod, nem kell vele semmit csinálni (max az ui_igo9 mappán belül átírod a 800_480-at 480_272-re, de nem muszály)
Viszont így több memót eszik, és sztem túl nagyok lesznek az ikonok 480-as felbontáshoz. -
kisspista
senior tag
válasz
kockazatos
üzenetére
kuksa90-es arra gondollt, hogy letöltöd a 800x480-as skint, majd abból visszafejted a POI-k ikonjait, és ezt belemásolod a 480x272-esedbe, kicsit módosítva és máris nagyobb lesz az ikon kép!
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rimo skin angol-magyar szópárok ver. 1.6