Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
czappa
aktív tag
Szánalmasnak tartom azokat a hozzászólokat, akik azt mondják, hogy a pia/cigi ugyan olyan drog mint a speed, ha nem baj akkor most nincs kedvem magyarázin, de pl.ként:
láttam már füvest fél órát konstans röhögni, meg egy másikat 4 órát egy helyben ülni, az sem tudta hol van... és ugye ilyet a cigi nem ''művel'', a pia is csak erős ''túladagolás'' esetén.
A topic nyitónak: (bár tudom már nem aktuális)
Az érettségi nem arról szól h megszivassanak, ha nem vagy sík hülye és max 1 hetet tanulsz rá, akkor 4 esnél rosszabb átlaggal nem jöhetsz ki...
Azért akik érettségin drogot használnak, azoktól meg kell kérdeznem, hogy ugye nem kivánnak továbbtanulni... mert ott mit fognak csinálni ha már az érettségihez is drog kellett? -
Kaoru
senior tag
na véletlenül akadtam erre a topikra.
Azért tényleg szégyen, hogy egy érettségire kell ilyen eszközökhöz folyamodni, főleg úgy, h te még a régi rendszerben érettségiztél, ha az újban kéne, talán megérteném. A tanárok középiskolában még nem szemét állatok, h össze-vissza buktassanak mindenkit, a céljuk, az h még a leghülyébbnek is legyen egy érettségije. Én nem tanultam érettségire, nem dolgoztam ki a tételeket, de a 4 év alatt méltattam annyira a tanárt, hogy meghallgattam mit mond, és a dogákra úgy ahogy felkészültem, ha te is minimum ennyit megtettél akkor elvileg nem kéne, h probláma legyen az érettségi (azok, akik meg akik segg hülyék voltak, maga a diri ültette jobb tanuló mellé, csak beilyesztenek, h szívatás az egész).
Szvsz soha nem nyúlnék extasyhoz, se a tanulás kedvéért, se buli kedvéért (ez én vagyok). Személyes tapasztalatról meg annyit, h 2x volt fűves cigi a számban és kb annyi elég is volt. Mindenki másképp reagál az ilyen dolgokra (tudom, h a topik indítónak ez már nem aktuális), de egy hasonló cípőben járó gyerek elolvassa és azt mondja, hát jó akkor én is így teszek, azt ott esik össze az érettségin, mert az ő szervezete másképp reagál a szerre.
De Tildy-t meg korrektnek tartom abból a szempontból, h tényleg nem az a megoldás, h fúj ne, v ja szedj be 1 marékkal azt majd írd meg miylen volt, ha már kiengedtek a kórházból. Az én anyám is elmondta, h kipróbálták a szipót apámmal és nem volt jó, semmi értelme, kipróbálták a fűves cigit, röhögtek tőle, ennyi. Ha csak tiltják az emberben nagyobb késztetés van arra, h mégjobban kipróbálja. -
tildy
nagyúr
Nem tudom talán nekem.
Nem értem , miért érzi emvy csúsztatásnak azt, amikor nem körömmel szájjal tiltakozok ez ellen, hanem felvilágosítást adok, és nem ajánlok!!! (sőt talán vastagbetűsen szedtem bizonyos részeket), hogy ha már van aki beveszi, akkor tudja már mit csinál, és esetleg ne kerüljön veszélyes helyzetbe.
Talán ezzel meg lehet menteni valakit, nem úgy , mintha csak azt mondnaám, fujj, ne tedd rossz.Hanem ha már bajba került valaki, akkor tudja mit tegyen.
Mégegyszer elmondom: az általam idézet szöveget hitelesnek tartom, és kevésbé károsnak, mintha csak annyit mondanék ne tedd.ARra úgysem hallgat senki. -
tildy
nagyúr
Ha lesz gyereked, es megkerdezi, hogy anyu, benyaljam ezt a belyeget, vagy ne, akkor te fel fogod sorolni lexikonbol a lehetseges hatasokat, majd azt mondod, hogy ''ezek alapjan dontsd el kisfiam''... ketlem.
Pontosan ezt fogom tenni, ráhibáztál.Esetleg ha rákérdez, akár el is mondom neki a hatásait.Ajánlani semmiképpen nem fogom, de ő dönt. -
dain
tag
mert ti eljutottatok odáig..
egy bulin a szemem előtt esett össze egy gyerek és rángott a földön 1-2 percig, de mire kivitték a biztonságak, olyan lett, mint egy szobor, brutális volt
és nem vagyok biztos benne, hogy ha kellően fel lett volna világosítva, akkor ez lett volna.. az a baj, hogy a ''szakemberek'', akik a középiskolákba is mennek, nevetség tárgyai, emlékszem nálunk is kb 5 percig beszélt ő, utána mi ismertettük vele a helyzetet és magyaráztunk neki.. de ha azt továbbadta, akkor már jó -
Cardinella
aktív tag
Gyógyszerek, vényre...tehát nem a lusta gimnazistáknak, egyetemistáknak találták ki...
(''Poén'' lenne megkérni egy orvost, hogy írjon már fel egy doboz Lucetam-ot, mert ''nem tanultam 4 évig, meg egyébként is segg hülye vagyok...'')
Az amfetamin-ról annyit, hogy lehet vele pörögni, csak nem tudja az ember, hogy mikor merül le, nehéz kalibrálni; és ha éppen a vizsgán alszik el több napos ébrenlét után az szopás...Egyetemen volt erre példa.
Tanulni kell, és kész...Javaslom a 10-től hajnali kettőig tartó folyamatos tanulást, utána alvás, erről szól a vizsgaidőszak. -
válasz
Cardinella #127 üzenetére
és ezek a cuccok tényleg használnak??
én régen valami szója-lecitint szedtem, de nem vettem nagy változást észre. -
Cardinella
aktív tag
Aki drogok nélkül nem tud leérettségizni, az menjen el kazánkovácsnak, vagy cipőfelsőrész-készítőnek...az is tisztességes szakma...
(Ember, mit kezdenél pld. egy anatómia szigorlattal...húzzál a kétéves, több ezer oldalas anyag 500 tételéből 12-t, ha egyet nem tudsz, repülsz...)
Szeggyé' Cavinton-t, vagy piracetam származékokat, ha már mindenáron tuningolni akarsz; olcsóbb és kevésbé ártalmas... -
buci_
tag
nemtudom szoba kerult-e mar, de elorol lusta voltam vegig olvasni:
energy drinxredbull es ezek inkabb.. bar nalunk mar ez is doppingnak szamit es nem ihatjuk oket.. meg ha csak pszichesen hat (szvsz), akkor sem
-
dain
tag
én miért is vagyok naív?
azt hiszem nem fogtad fel a hozzászólásom lényeget, ajánlom újraolvasását
pont azt írtam, hogy attól még, hogy te azt szeretnéd, nem fog a gyereked szent életet élni, éppen ezért fontosabb, hogy tisztában legyen a dolgokkal és ne csak úgy a kezébe nyomják a cuccokat, hanem tudja, hogy hogyan kell használni, hogy a legkevesebb kárt okozzon, stb.
bár a hozzászólásodból látszik, hogy nagyon ellene vagy a témának és igazából nem sok fogalmad van róla.. hollandiában ugyanúgy megy minden keményebb drog is, jobb ha tőlem tudod, hogy a partykon az ottani ''kékpontosok'' bevizsgálják az ex-edet, hogy nem hamisítvány-e, hogy nyugodtan megehesd..
és ebben különbözik a nyugati mentalitás, hogy nem a tudatlanságra nevelnek és szőnyeg alá sepernek, hanem alkalmazkodnak a kialakult helyzethez és csökkentik az ártalmakat!
szerk: meg ez a ''akinek a bulizáshoz valami drog kell, azzal nincs valami rendben'' szöveg is gusztustalanul álszent, akkor mondhatnád ezt jogosan, ha te soha az életedben nem ittál volna meg 1 sört vagy szívtál volna el 1 cigit buliban, ugyanis azok is ugyanolyan drogok, mint az összes többi.. bár igaz, veszélyesebbek, mint a fű..
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Igen.
Ez igaz.
A tanárok sem normálisak.
De meg kell nevelni őket.
Egyik ismerősőm mesélte.
Tanár ZH- meghúzta őket egymás után 2-szer, pedig tanultak rá.
Mikor 3-szorra is bementek vizsgázni, megmonták neki, ha most is úgy értékel ahogy eddig, annak nem lesz jó vége.
Úgy értékelt..
Másnap a biciklijét 10-12-cm-es darabokra szabdalva találta a biciklitároló melett
Szóval nekik is el kellene gondolkodni, hogy mit, miért hoygan csinálnak.
Amikor egy haveromnak ELTE-n 120 vizsgázónak a ZH-ját 1!!! tanár, 30 perc alatt kijavíttotta.... -
Club
őstag
Maradjunk annyiban hogy te vagy naív
A ''gyerekek''-nek azt magyarázol, amit akarsz.
És igen.
Ha a többiek beleugranak a kútba, akkor ő is.
Ez sajnos ilyen.
Láttam már elég drogos emberkét.
Láttam már olyat, akiról azthittem drogos, és nem volt az, valamint olyat, aki teljesen normálisnak tűnt, amíg ki nem derült, hogy már 16évesen kórházba került gomba fogyasztás miatt.
Én valahogy azt gondlolom, hogy akinek bulizáshoz, egyéb más élvezethez drog kell, avval valami nincs rendben.
De ez ugye mindekinek a magánügye.
Abban viszont teljesen biztos vagyok:Aki önmagától nem tud megtanulni egy anyagot és ennek fejében ''vizsgadrogokkal''akarja ezt megtenni, annak SOHA nem adnék diplomát a kezébe!
Persze, tudom van aki tanulás melett dolgozik, stb stb, és ez így nehezebb.
Megértem.
De akkorsem!
Ez így nem ok.
Mondhatnám azt hogy minden gyanús egyénnél drogteszt, de ez ugye eléggé valószínűtlen.
Hollandiában pl a bulikban sokan vannak betépve.
Ez ugye tény.
De egyvalamit mondjatok meg nekem:
Miért van az, hogy ők mégis tudják kontrolállni magukat, nem vicsorognak mint a barmok, nincsenek szétcsúszva?
Persze, nembiztos hogy ex, heroin,kokain,crack,amfetamin,lsd-cuccokról van szó.
Ott ugye legális a fű.
Na mindegy, ebbe nem megyek bele
Sajnos valahogy úgy érzem, hogy a nyugati társadalmi hatások ebben is érvényesülnek.
Eddig az eszével volt valamilyen szinten kiugró a magyar, nem avval hogy tudott frankón utánozni dolgokat.
Ez elég érdekes.. -
Zenty
őstag
Azért mások most a követelmények mint régen!Akárhogy is!(közép suli mondjuk )
Nem csak tananyagra gondolok,hanem folyamtosan szipojozák az embert ,hogy ha ez nem sikerül elb@szod az életed blablab stb.
Jó tudom ilyen kijelentésekel nem kell foglalkozni ,de nagyon sokan ezt komolyan veszik!Aztán csodálkozik a jó nép miért van annyi idegroncs,ön gyilkos palánta!
Tanárok meg élvezik is ,hogy b@sztasák népet!Lassan már vissza térünk nevelés,verés szituációk-raKicsit vissza kéne fogni őket!
OM mit csinál? Ők azt mondjak nem változtatunk semmin! Igy jóh ahogy van!Sőt honlapjukon nem régen olvastam:''Ebben a stresszes ,futó világban nincs mit tenni!SZEGYÉL NYUGTATÓT!Bio gyógyszer nem szoksz rá! Nyugi ez segit!''
Nah hát szépen szólva megb@aszhatják!Elszomoritó,hogy az állam drogoztatt!
Nekem ne meséljék be ,hogy az bio azt semmi bajom nem lesz tőle!Ha annyira nem veszélyes akkor hatása sincs!!
Holnap meg speedet fogják reklámozni!Nem csodálnám!
Ha igy megy tovább! Állami támogatással én is speedezni fogok! -
I_Am
veterán
Ha lesz gyerek ÉN leszek az akivel az első (és remélhetőleg az utolsó) jointot elszívja.
Elmondom miért:
1. Nem mindegy, hogy milyen környezetben történik ugye az első (legyen itt akármiről szó......nem sex).
2. Ha esetleg allergiás reakciót vált ki belőle vagy bármilyen olyan tünetet produkál ami nem megszokott, akkor egy ''higgadt'' felnőtt gyorsabban tudja merre hány lépés, mint a betépett haverok.
3. Meg kell próbálni ugy nevelni majd a leendő gyermeket, hogy ne meneküljön el, ha szóba kerül (nyiltnak kell vele lenni).
4. A gyermekek sokban a szüleikre hasonlítanak, legyen szó féktelenségről vagy pedig mindent módjával stílusról. Ha higgadtan tudja valaki kezelni ezeket a ''szereket'', akkor nem lesz rászokás meg ilyesmi. A lényeg, hogy mit visz az útra a gyerek otthonról. Korunkban figyelni kell az ilyenekre és nem Dr. Csernust jáccani, hogy HAZUDIK!(bár nem kétlem az eredményességét bizonyos esetekben)
Mondom mindezt Én, aki kipróbáltam sokféle ''szert'' és tettem mindezt higgadtan, mert tudtam mihez nyúlok, csak azt nem milyen lesz a ''feeling'' és bizony az ember kíváncsi....
Anno középiskolában (akkoriban kezdődött az egész ''szer''bevándorlás) volt nálunk egy ''felvilágosító'', aki a szerek hatását volt hivatott bemutatni. Megkérdeztük, hogy hogyan beszélhet valaki egy bizonyos dolog ellen, ha még nem próbálta. Erre jött a meglepő válasz, a legkeményebb formát is kipróbálta (hárombetűs szer, kétbetűs eszközzel) és hozzátette: nem tilos KIPRÓBÁLNI, de élni vele VESZÉLYES. -
I_Am
veterán
Itt már nem bírtam tovább és beszólok....
Orvosnál voltatok már?
Igen?
Csak azért mert elég sokan használnak vizsga előtt anfetaminszármazékokat. Nem koffeintablettát (az már nem ér semmit 3-ad, 4-ed év végére).
A témához hozzászólva, ha valaki érettségin eljut a szóbelire és nem egyessel indul neki (amit írásbelin produkált), akkor ahhoz nagyon lol-nak kell lennie, hogy megvágják. Az iskolának nem tesz jót, ha az kering róla, hogy 50 végzősből 20 megbukott. -
dain
tag
naív vagy.. szerinted melyik a jobb megoldás?
a gyereked olyan korba ér, hogy fennáll a veszélye, hogy kipróbáljon drogokat, erre te:
a, megtiltod neki, megfenyegeted, esetleg még azt is mondod, hogy ne csinálja, mert meghülyül tőle, félresiklik az élete, stb, ezek után ő, mivel látja, hogy a haverjainak semmi baja, kipróbálja a cuccokat, de veszélyhelyzetben nem tudja mit kell tenni, nem tudja hogyan kell úgy használni, ha már mindenképpen akarja, hogy minél kevesebb kárt okozzon magában
b, elmagyarázod neki szépen, hogy mi mit csinál, felhívva a figyelmét a kockázatokra és így legalább nem felelőtlenül fog az esetleges hülye haverjaival bekészülni és nem veszted el a hiteledet a szemében
nos?
[Szerkesztve] -
''A határeset dologgal meg:Senkit nem buzdítottam, csak elmondtam mi a hatása.Mindenki maga dönti el , kipróbálja e vagy sem.''
Tildy, jelen esetben ez sajnos piszkos nagy csusztatas, te is erzed...
Annak pl. hogy beidezed az amfetamin hatasat, es pont, az jelen esetben boven nem megengedheto.
Ha lesz gyereked, es megkerdezi, hogy anyu, benyaljam ezt a belyeget, vagy ne, akkor te fel fogod sorolni lexikonbol a lehetseges hatasokat, majd azt mondod, hogy ''ezek alapjan dontsd el kisfiam''... ketlem. -
Sajnos mint NAGYBETUS titulusu emberke itt a forumon, nem all modomban es jogomban elkuldeni senkit a melegebb egtajakra. Szoval higgadtabban:
Azt serelmezem, hogy nem merul fel az, hogy a topicinditonak a drogok helyett azt javasoljatok, hogy
1. Sportoljon, mozogjon rendszeresen, legyen normalis a vernyomasa.
2. Egyen rendszeresen, konnyu kajakat, hogy ne emesztessel teljen a vizsgaidoszak.
3. Fekudjon le idoben.
4. Tanuljon.
5. Necces esetekben igyon meg egy kavet, de csak ha tenyleg szukseget erzi (mas kerdes, ha rendszeresen kavezik valaki, az is fuggoseg, de talan mas a szemelyisegformalo hatasa, mint a speede...)
Ha mindezek utan meg mindig nem megy a vizsga, sokadszorra sem, akkor nincs mese, ott kell hagyni a szakot, kozepiskolat, satobbi, ami nem megy, nem kell eroltetni (jo, egy erettsegit nem kell eroltetni, de sosem ertettem, hogy valaki minek megy el az otodik keresztfelevre is negy targybol ... amikor ott mar pontosan latszik, hogy mint xxxx foglalkozasu ember, nem valoszinu, hogy igazan jo szakember lesz...)
szerk: par dolog azert felmerult, koszonom is a hozzaszoloknak, csak a szemem a negativumokat szurja ki eloszor... -
Szeretnek sok olyan hozzaszolast olvasni, hogy
''a nikotin is drog, az alkohol is drog, a speed sem rosszabb, neeem?''
''lenyeg a vizsga, hiszen ugysem emlekszik egyetlen diplomas sem az elsos anyagra, neeem?''
''itthon egymillio alkoholista van, a drog csak divatbol felkapott problema, neeem?''
''a speed alapvetoen nem karos, csak ha ovatlanul szedjuk, neeem?''
''en mar probaltam, es semmi bajom nem lett tole, masnak sem lesz, ugyeee?''
Bazze, a faradt goz topicba iras elott mindenkivel kitoltetunk egy IQ tesztet, 60 folottiek johetnek.
Bocs.
Egyetek sokat belole, de ha ti magatok nem vagytok kepesek sajat erotokbol talpon maradni az eletben, akkor az legyen a ti gondotok, masokat ne buzditsatok erre (dogoljon meg a szomszed tehene elv alapjan...). Ja, es aki szerint a tea es a speed egyaltalan hasonlo kategoria, az... hm, annak gratulalok. -
KERO_SAN
aktív tag
En nem mondanam h a tanulas jobban megy tole.Nagyobb a teljesitokepesseg,gyorsabb a gondolkozas, de lexikalis tudas felszedesere szerintem alkalmatlan.Max vizsga elott erdemes alkalmazni, egyebkent hulyeseg
-
maddog
tag
ocsem kiprobalom es jelentem neked hogy mennyire hatekony
amit egyelore tudok hogy attancolni biztos at lehet egy napot vagy ejet vele
de tanulni lehet hogy nehezebb mert nyugton kell hozza maradni
a labaddal meg utheted az utemet tanulas kozben de a beszedkenyszer mar problemasabb -
Szeke
senior tag
Fú de nagyon leült a topic. Felhozom, hátha valaki tud valami értelmeset mondani
-
Agyasima
őstag
köpessétek csak az anyagot...
Érettségi előtt nem szerencsés speedelni, aszongya az álmoskönyv.
szerk: vazz, mi lett crab oldalával?
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
agrarfiatal #92 üzenetére
Egyebkent mit jelent nalad a ''drog''?
-
tildy
nagyúr
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek:
''Napjaink egyik legtöbbet használt kábítószere, a metamfetamin (speed, spuri, gyors) csak nemrég került a kábítószerek közé. Tiltott anyaggá csak a 70-es évek elején vált, amikor tisztázódott pontos hatása. Ma már nehéz elhinni, hogy valaha kedvelt fogyasztószer volt az amerikai háziasszonyok körében, vagy hogy a második világháborúban a fronton szolgáló katonák kapták fáradtság ellen.
Az utóbbi években a neurobiológiai kutatásoknak köszönhetően sokat megismertünk abból, hogyan is működik ez a kábítószer. Kiderült, hogy a speed elsősorban a dopamin és a noradrenalin nevű ingerületátvivőanyag működését változtatja meg. Ahhoz, hogy megértsük, miként is hatnak ezek az anyagok, elsőként arról kell beszélnünk, hogyan is működnek az idegsejtek találkozásai, a szinapszisok.
Mit csinál a speed?
A metamfetamin, vagy más néven speed növeli a szinaptikus résbe jutó dopamin és noradrenalin mennyiségét. Ezt többféleképpen éri el, koncentrációjától függően. Alacsony koncentrációnál a preszinaptikus idegsejt hártyáján át a dopamin (vagy noradrenalin) metamfetaminra cserélődik, nagyobb koncentrációknál a metamfetamin már szállítómolekula nélkül is bejut az idegsejtbe. Az idegsejtben egyrészt gátolja a dopamint (vagy noradrenalint) lebontó enzimeket, másrészt belépve a hólyagokba onnan kiszorítja az ingerületátvivő anyagot, amely aztán kilép a sejtből. Mindennek az a következménye, hogy megnő a dopamin koncentrációja a szinaptikus résben, a posztszinaptikus sejt folyamatos izgalomba jön. Ez okozza az élénkebb figyelmet, a fáradtság elmúlását, a testsúlyvesztést (ezek a noradrenalin hatásai), a nagyobb magabiztosságot, az emelkedett hangulatot (ezek a dopaminéi).
Hatásai. Az amfetamin fogyasztása az éberség fokozódását, a fáradtság- és unalomérzet csökkenését eredményezi. Megnöveli a fizikai teljesítõképességet, fokozza a szellemi frissességet. Emellett hangulatváltozást is okoz, növeli az önbizalmat. Nagy intravénás adagok azonnali kellemes élményt („flash”-t, azaz felvillanást) okoznak.
A serkentõ hatás elmúltával utóhatásként letörtség, depresszió, letargia, túlérzékenység, fáradtság léphet fel.
Mennyire veszélyes? Az amfetamin hosszú idõn keresztül történõ fogyasztása drasztikus testi és szellemi leépüléshez vezet. A használó gyanakvóvá, ellenségessé, paranoiássá válhat, rögeszméjévé válhat, hogy üldözik, vagy figyelik. Vizuális és akusztikus hallucinációk is felléphetnek. A szer túladagolásának is súlyos következményei lehetnek.''
Ez még lemaradt:
Beszerzése. Amfetamin-tabletták, valamint speed viszonylag könnyen beszerezhetõ a fekete piacon. Azonban a drog megszerzése és tartása olyan bûncselekmény, mely a BTK alapján 5 évig terjedõ szabadságvesztéssel büntethetõ.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
agrarfiatal #88 üzenetére
Dugjuk a fejunket a homok ala?...
-
tildy
nagyúr
Még nincs, de kipróbáltam már egyet smást.Naés?Ha valakinek ez levon valamit az értékemből, nos az olyan emberrel nem foglalkozom.
A határeset dologgal meg:Senkit nem buzdítottam, csak elmondtam mi a hatása.Mindenki maga dönti el , kipróbálja e vagy sem.A tényeket meg jogában áll mindne embernek tudni. -
dabadab
titán
Ez alapjaba veve nevelesi problema, a koffeintabletta meg a turboteak is eppugy szetcsapjak a szervezetet, de igazabol a szimpla idegesseg (kialvatlansaggal sulyosbitva) is eleg ahhoz, hogy legyen egy remek kis gyomorfekelye, vagyis nem a speed a problema gyokere, de meg csak igazan uj problemat sem hoz a kepbe.
(Mindig is sajnaltam nemileg azokat, akik mindenfele vizsgak miatt halalra idegeskedtek magukat - mondjuk engem nem fenyegetett ez a veszely, a vizsgara keszulest etikatlannak tartottam)
-
atus
senior tag
Megkérek _mindenkit_, hogy kicsit fogja vissza magát. Flame OFF
-
Szeke
senior tag
Hát nem sok topic van, ami kevesebb mint 1 óra alatt képes 80 hozzászólást generálni. Már ezért megérte megnyitni
-
agrarfiatal
senior tag
szerintem inkább tanulni kéne! ha meg mindig csak azzal áltatod magad hogy egy-két spuri a gázosabb vizsgák előtt akkor mindig ezt fogod csinálni és b@szol tanulni.
amúgy a normál tea kávéfőzőn kifőzve az igazán ütős. - hozzáteszem semmi ilyesmit nem szoktam használni vizsga előtt (a puskázás nálam jobban bejött - bár érettségire igencsak tanultam) -
dabadab
titán
''idézz már pár marhaságot, csak hogy legyen valami ''lövésem'' a dologról...''
Kerlek:
#2: ''Inkább a memóriádat b****ák szét!'' - az amfetamin konkretan nem.
#22: ''KV + koffeintabletta + cigi kombó a nyerő. drogokat alapból úúútálom.'' - mert a koffein meg a nikotin nem drog, mi? -
suste
veterán
tudom, hogy ebből szoktak a nagy viták lenni, de akkor is leírom:
az a legnagyobb baj, hogy sokan azt hiszik, a speed, ex és társainál kezdődik a drog, pedig a kv, cigi, pia stb is drog
max két dologban különböznek, szintetikus vagy nem, legális vagy nem
a témához meg annyit, hogy szerintem inkább csak az ébrentartáshoz lehet jó a speed
és akkor már tenyleg inkább a koffein, vagy effedrin stb tabletták -
dabadab
titán
Jesszusom, honnan szeded ezt a rengeteg marhasagot?...
1. A konnyudrogokat tobbek kozott azert hivjak igy, mert nem okoznak fuggoseget.
2. A speedet nem szokas konnyudrogok koze sorolni.
3. A heroin viszonylag gyorsan eleg eros fuggoseget alakit ki - kb mint a nikotin, vagyis azert messze nem az elso alkalommal. -
-
-
-
''Azert nem lehet tul nagy flash, hogy az ember bespeedezve gornyed a konyv folott...'' - igazad van, de ha vki csak az alkalomra vár, hogy kipróbálja, annak ez is egy indok lehet.
Igen, amikor én még diák voltam, nálunk is volt, aki puskázott a nagydolgozatnál, leste a másikat, de senkinek eszébe sem jutott ez érettségi alkalmával. Úgyhogy erről ennyit, a drogok használatát egyszerűen nem fogadom el... -
tildy
nagyúr
shadow
lvass utána plizz a daathon. Nem szoknak hozzá az emberek.Vagyis lehet néhányan igen, de éna hozzászokást annak nevezem, amikor már nem tud meglenni nélküle.Aki havonta egyszer vagy negyedévente nyomja, az nem szokott hozzá.
Na egyébként közelítsük meg abból az irányból a kérdést, hogy a speed vajon mi?Amfetaminszármazék...Mi az amfetamin hatása?Na erről lenne jó vitázni.... -
divot
veterán
A lényeg talán az, hogy sokkal többet veszíthetsz, mint nyerhetsz ezzel a kalanddal.
-
ody42
senior tag
én amúgy régen a kóla+cigi kombóval iszonyat sokat bírtam tanulni egyszerre, de azóta leszoktam a cigiről és kólából is csak a light mehet, úgyhogy most keresem az új kombót
-
dabadab
titán
''Persze a drogozásra mindig lehet indokot találni, ugyanúgy, mint az ivásra...''
Azert nem lehet tul nagy flash, hogy az ember bespeedezve gornyed a konyv folott...
''Egyszerűen őrületnek tartom, hogy a mai fiataloknak ilyen BAROMSÁGokon jár az eszük, miközben a tanulás smafu!''
Ja, mert a mi idonkben mindenki rendesen tanult, senki nem puskazott, nem ittak sokfilteres teat, stb. Ne viccelj.
Raadasul az amfetamin a '60-as evekben (amikor meg legalis volt) is nepszeru volt azok koreben, akik szerettek a vizsga elotti ejszakat tanulassal tolteni. -
-
Ne viccelj velem! Én a 60 A és B történelem tétel kb. felét tudtam és leérettségiztem! Osztálytársam 3 tételt tudott és 5-ösre vizsgázott!
Nem tudsz nekem olyan helyzetet mondani, amiben indokolt lenne a könnyűdrog használata - ami éppen azért veszélyes, mert nagyon könnyen alkalmazkodik és hozzászokik a szervezet, akár egy alkalom után is. -
tildy
nagyúr
Igazándiból kérdezz meg egy 3. , 4. évest emlékszik e az elsős anyagra.Nagy részük nemmel válaszol.És ehhez még drog se kell.Úgy elfelejti az ember az ilyen dolgokat , hogy ihajjj...SZóval drog nélkül is rövid távú memóriába kerül sokminden.AKkor annak volt értelme?Ezen hosszan lehetne vitatkozni, de nem érdemes.
-
Loopus
tag
Vannak hatékonyabb (és mellesleg legális) cuccok is, amik segíthetnek. Ilyen pl a buerlecitin (kis kapszulákban lehet gyógynövényes boltokban kapni), de ezt érdemes legalább két héttel a megmérettetés előtt elkezdeni szedni (szóbelire még jó lehetsz vele). Mellé mondjuk egy kis Magne B6 (hogy jobban bírd a stresszt), ha meg ébren kell maradni akkor a már mások által említett koffeintabletta. Meg különben is szintetikusok
...
-
_Volkovy_
nagyúr
Ne vesszetek össze ilyen hülyeségen..
-
tildy
nagyúr
DEN:az okoskodó hozzászólásoktól ment fel az agyvizem.Nem arról van szó, hogy majd én megvilágosítom valakinek az agyát is, hanem arról, hogy a srác tényeket vár, és nem fikázást.
Az itt lévők többsége pedig mást se csinál csak átveszi a south parkos szöveget: Fújj drog, a drog rossz.Drugs are bad...Pedig ez abszolúte nem igaz.Pont úgy ahogy az ellenkezője sem.
Én tényeket mondtam:Egy ismerős pl. utálta a digitet, de speedtől úgy rápörgött , hogy meg is értette, és emg is építette.De gondoom utána el is felejtette.
[Szerkesztve] -
Vazze...
Milliónyi ember le tudott már érettségizni mindenféle drog nélkül. Persze a drogozásra mindig lehet indokot találni, ugyanúgy, mint az ivásra...
Egyszerűen őrületnek tartom, hogy a mai fiataloknak ilyen BAROMSÁGokon jár az eszük, miközben a tanulás smafu! -
-
turho
addikt
-
peace&love
aktív tag
Igyál kávét, vagy energiaitalt azt jólvan. Meg egyél szőlőcukrot, csokit. Meg magnéziumot.
Nem egy fazont ismertem aki végigtanult speed-del napokat, aztán a vizsgán meg kifingott, mert addig bírta... Nem éri meg.
Ha már ilyen szintetikus sz@rságokat akarsz enni, legalább a partyn csináld, és szórakozásból... különben is, ha nem akarsz kinos esetek részese lenni, meg a rendőrségre-bíróságra-drogambulanciára járni akkor ne kacérkodj ilyesmivel.
Különben is teljesen taccsravágja az ember idegeit, még ha fizikálisan bírja is, és neadjisten megállja hogy ne szokjon rá dúrvábban akkor is.
kb ennyi. -
tildy
nagyúr
Látom az itt írkálóknak a szája nagy, és azt sem tudják miről beszélnek.
A topicnyitó kérdésére: igen jobban megy atanulás, éberebb vagy,jobban figyelsz a tananyagra.ELég ismert főiskolai körökben ,mint vizsgadrog.Én sosem éltem vele, de volt olyan aki igen.Én is csak hallottam egy ilyen körökben járatos ismerőstőla hatásmechanizmust.
A lényeg, hogy meg tudod tanulni a dolgokat vele, de már másnap nem emlékszel a felére sem
Van akinek megéri, én nem szeretem azonban az ilyen eszközöket.
AKi meg azt mondja, hogy szétrohad az agy, stb. az még életében nem próbált semmilyen drogot, és halvány lila fogalma sincs mi mit csinál.
Én nem ajánloma speedet, sőőőt -
anulu
félisten
nálma KV + koffeintabletta + cigi kombó a nyerő. drogokat alapból úúútálom.
-
Brae
őstag
Amúgy nem poénnak szántam a topicot
-
bcs
aktív tag
igaz, sőt a csajok is jobban buknak majd rád, és a bkv ellenőrők sem kapnak el soha.
-
Szeke
senior tag
Nem. Amióta need for Speed-ezek, nincs időm tanulni. Tehát az állítás nem igaz.
-
_Volkovy_
nagyúr
Mármint egy száguldó autóban jobban lehet tanulni?
-
Brae
őstag
A topiccímben feltett kérdésemre várom hozzáértő válaszotokat.
Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Programozás topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Politika
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Intel Core i7-13700K Processzor
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest