Hirdetés
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
dabadab
üzenetére
kezdem úgy érezni, hogy 1-1 dolgot kiragadsz a szövegkörnyezetéből, és arra válaszolsz. ennek így sok értelme nincs, hiszen amit írtam egyáltalán nem erről szól.
de ha szeretnél szőrszálhasogatni, legyen. ha a 100% menne el, akkor nem lenne mellette semmilyen más sugárzás, ha jól gondolom. illetve, azt gondolom van valamekkora hőveszteség magán a processzoron is (burkolat, stb), még akkor is, ha ez csak pár %. ebben egyetértünk?
először is leírtam a TDP definícióját, ami valóban nem a fogyasztásról, hanem a hőtermelésről szól. ez, mivel definíció, gondolom nem vitatod. az, hogy egyenesen arányos a fogyasztással én sem vitattam. ebben is egyetértünk?
másrészt, a TDP egy jelzés arra, hogy a CPU átlagosan maximum load-on mennyi hőt termel. ahogy írtam, ez egyenesen arányos a fogyasztással, de nem azonos vele (KELL hogy legyen veszteség, akkor is, ha az csak pár %...). gondolom ezt sem vitatod?
harmadrészt, miközben egy számról (TDP) beszélünk, nem beszélünk az egyes CPU frekvenciákhoz tartozó fogyasztásról, nem beszélünk az elképzelhető maximum load-ról, nem beszélünk a felhúzott procikról, és semmi másról, aminek lássuk be nem sok köze van a TDP-hez. ebben is egyetérthetünk?
szóval, valójában miről is beszélünk? szerintem a TDP egy irányadó szám, hogy valós használat mellett kb ennyi maximum hőleadást kell tudnia a hűtésnek. egyetértünk? azt pedig továbbra sem vitatom (és sokadszor írom le), hogy ezen (vagy bármilyen) terhelésen a CPU felvett fogyasztása egyenesen arányos a TDP-vel. egyetértünk?
azt viszont továbbra sem fogadom el, hogy pontosan annyi. van eltérés, hiszen a netes mérések is ezt mutatják, hol kisebb, hol nagyobb. ha minden proci TDP-je tök egyedi lenne, akkor minden noti gyártónak minden egyes processzorához más hűtési stratégiát kéne alkotnia.
remélem egyetértesz velem, és nem ragadsz ki több mondatot
peace!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Gitáros topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- További aktív témák...
- HP ZBook 17 G6 i7-98500H / 64GB RAM / 1TB SSD / RTX 4000
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- P1 Gen5 27% 16" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új garanciás hp victus 16 rtx 4070 i7 13700hx
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
peace!