Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz FireKeeper #88549 üzenetére
Időnként felbukkan aprón 10 k környékén backlit billentyűzet, érdemes figyelni, de mivel a Dellnél több generációt megélt az a billentyűzet, így nem meglepő, hogy abba könnyebb billentyűzetet találni, mint a T430-ba, ami csak a közvetlen testvéreivel osztozott a billentyűzeten.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Flashcash
Közösségépítő
-
scream
veterán
válasz FireKeeper #88556 üzenetére
Nekem volt 6430-am, kívülről 100% gyári új, új display, bill, akku, minden, gyári garival, de nem jött be.
A clit nagyon más, illetve a hozzátartozó "trackpad" gombok nem álltak az ujjaimra, kényelmetlen volt használni, így kénytelen voltam átszokni a tapipadra.
Billentyűzete szintúgy nem jött be (magyar, világítós volt), valahogy olyan fura érzés volt rajta gépelni, meg talán a billentyűzet "kupakok" kialakítása miatt lehetett ez a fura érzésem.
Gyári új, TN HD+ (1600x900) LCD volt benne (LG és ha jól tudom ez volt belőle a csúcs, nincsen se FHD, se IPS), soha senkinek nem kívánok olyat, bár a fényereje jó volt.
Meglepően vastag volt, kb mint egy T500, meg nekem nehéz is (a töltőjével együtt kb 2kg).
Masszív ház, masszív zsanérokkal, ez tetszett, bár volt, hogy télen kellemetlen volt hozzáérni a fedélhez, mert ha állt, akkor eléggé le tudott hűlni.
Nem volt túl forrófejű (sima IGP-s változat), de azért szerette tekerni böngészés alatt is a ventillátort (igaz, ahhoz képest halkan és visszafogottan, de kb sosem állt le).
Akkuból a nagy volt, sokáig bírta (i5 3380M) általános felhasználás (WiFiről netezés, zene, office) ~5 óra körül alakult közepes fényerővel.
Összességében amennyiért és amilyen állapotban szereztem megérte, de ha most jönne velem szembe ugyan az az ajánlat és saját használatra kellene (nem csak keresni rajta), akkor nem biztos, hogy belemennék.
Win10 alatt volt gond a driverek beszerzésével, de azért nem annyira varázslós, mint mondjuk W500-on Win10 alatt a FPR beüzemelése.
Nem lebeszélni akarlak róla, csak a tapasztalatomat írtam le.
Ezek fényében, ha a T430 szép állapotban van és normális panel van benne, akkuja normális tuti azt választanám.
Mondom ezt úgy, hogy csak T/W500 és T440s/T450/T460 tapasztalatom van.
-----
Billentyűzet témához.
Amúgy nem teljesen értem, hogy miért ennyire drágák a billentyűzetek, kértem ajánlatot SmartService-től, ők 32k + ÁFA árban tudnak szerezni magyar világítós billt T460-hoz és 4k + ÁFA áron szerelik be.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #88558 üzenetére
mondjuk most nézem az utolsó up azon a billen több, mint egy hónapja volt, kérdéses, megvan-e még
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz FireKeeper #88559 üzenetére
Tavaly karácsonykor én is onnan vettem billentyűzetet, így a hirdetőnek nem csak 1 van gondolom.
Minőségre nem olyan a bill. mint egy hagyományos X220, de azért más gyártókhoz képest még mindig jó minőséget képvisel.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Nem is játékra gondoltam. CAD szoftverek hardverigénye folyamatosan fejlődik, amihez nem árt egy erősebb videókártya. Azonban egy w520 kapható volt Nvidia 1000M-el, W530 szintén, ami jóval többe került, de egy mostani W541 is 1100M-el szerelve nagyon drága ahhoz képest, hogy processzorba van jelentős előrelépés csak, de nem annyival mint amennyivel többet kérnek érte. Persze régen a w520, w530 is kapott erősebb videókártyát, de ha összehasonlítjuk a w541-el megint csak azt tudom mondani, amennyivel drágább nem erősebb a gép. Akkor ez hogy van, mi értelme az újabb gépeknek W széria esetén?
-
gurabli
őstag
válasz FireKeeper #88559 üzenetére
Megbízható eladó, én már vettem tőle X230-hoz billentyűzetet, azonnal küldte, gyári csomagolásban. Sajnos nem LiteOn billentyűzet, de azért teljesen jó. Elvileg a Lenovonak több beszállítója van billentyűzetre, LiteOn, Chicony, NMB, ALPS. Mind gyári, de minőségben elég nagy a különbség. Persze ez egyéni ízlés kérdése is. Egy biztos, a LiteOn a legjobb, minden szempontból. Nagyon nehéz szerezni, főleg magyar világítósat. Nekem óriási szerencsével sikerült, igaz X250-hez. De azért nem kell ettől parázni, teljesen jó a többi is. A világítás pedig számomra nélkülözhetetlen dolog, én nagyon szeretem. Többször előfordul, hogy aránylag sötétben kell használnom, akkor rettentően jól jön. Én ma már nem vennék olyan notebookot, amin nincs világítás.
A konkrét notebookot emígy nem ismerem, de én egyértelműen a Lenovot ajánlom. Én elég HP párti voltam (most is szeretem), de a ThinkPad az ThinkPad. A Dell számomra valahogy soha nem jött be, többet is használtam, soha nem szerettem, pedig jó gépek. Feleségemnek egy nagyon komoly üzleti Dell van, most nem is tudom pontosan melyik, de full extra, nagyon jó valóban, idei modell, azt szeretem. Bár, az x250-em sokkal jobbnak tartom szinte minden szempontból. Szerintem az x240 kivételével (a förtelmes tocuhpad miatt) mindegyik nagyon jó, X220 is (félelmetesen jó a billentyűzet, igaz, nincs világítós), X230 szerintem teljesen jó az új bill,. világítós is, az egész masina nagyon össze van rakva (van egy-két gyenge pontja, de nem vészes), x240 kiváló lenne, de a gyalázatos touchpad miatt felejtős, x250 számomra a nyerő. Az x260 szinte ua, csak drágább (talán ebben már Skylake van?).
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Chaser
legenda
válasz FireKeeper #88564 üzenetére
tp tp jah, csak pl a 430 sincs a régiek közelében sem
összességében jobb a 8470, backlit bill nincs hozzá_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
Mióta megtanultam 10 ujjal vakon gépírni, rájöttem, a Thinklight is fölösleges igazából, már csak megszokásból kapcsolgatom be éjjelente.
-
gurabli
őstag
válasz FireKeeper #88564 üzenetére
Nehéz erre mit mondani. Most teljesen saját vélemény: én egy HP 2560p-ről váltottam mot X250-re és nagyon nehéz döntés volt, mivel a HP rettentően jó. Nagyon profin összerakott gép, gyors, masszív, szép, stb. A kijelző elég gyenge (jobb, mint a TP nem IPS). A 8470p kb. ua, csak 14"-es méretben és egy generációval újabb, ha jól tévedek. Minőségre ua, vagyis nagyon jó. A kijelző itt sem acélos (sima TN panel, de jobb, mint a TP TN paneljei). Ha a HP-t választod, biztos, hogy jól jársz vele. Ahogy Chaser is írta, világítós bill. nincs, sajnos. Dell szerintem felejtős, bár nagyon jól összerakott masina az is. Mondjuk szerintem ritka ronda (főleg a HP és Lenovohoz képest), de ez ugyebár szubjektív. Emígy nagyon jó értékelést kapott a Dell is, nem véletlenül.
Biztos, hogy nem olyan a TP mint volt régebben, de most már három is van a családban és én is azt használom. Nekem rettentően bejött, az X230 két hétig volt nálam (tesómnak vettem), a kis toucpadenen kívül minden nagyon tetszett. Ha találsz IPS panellel TP-t, akkor azt vedd, tényleg öröm vele a munka az IPS panel miatt. Ha találsz jó állapotban HP-t, akkor pedig nyugodtan megveheted, biztos, hogy nem fogsz csalódni benne, nagyon jó gép, és nagyon korrekt áron."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz FireKeeper #88571 üzenetére
Ha 80k a keret, akkor érdemes nézelődni, én 70k-ért vettem olyan szép állapotú X230-at IPS kijelzővel, 180GB Intel SSD-vel, i7-el és 4,5 órás akkuval, hogy alig látszik rajta a használat. Ehhez jött hozzá a +10k a magyar világítós bill és kész. Érdemes alaposan nézelődni és keresgetni, rengeteg van eladó, de nagyon sok a lestrapált is. Az IPS pedig nagyon megéri, tényleg óriási a különbség.
Ismerem a helyzeted, annyi, hogy én max 13,3"-ig gondolkodtam, de inkább 12,5". A 2560p annyira jó gép, hogy igazából nem is tudok belekötni, kivéve a bill világítás. Az mSata nincs HP esetén, Lenovoban tudtommal van. Minek az optikai? Csak a helyet foglalja, inkább ki és helyette be egy caddy, abba mehet ssd és hdd is, ahogy tetszik.
Ha sehogy nem tudsz IPS-el tp-t, akkor talán inkább a HP. Alaposan nézz körül, van nagyon leharcolt és szinte hibátlan, karcmentes is. Csak türelmesnek és alaposnak kell lenni.
A bill világítást meg te tudod, hogy mennyire kell. Ha nem megy nélküle, akkor el is dőlt, marad a tp. A HP Nightlight az semmit sem ér, hülyeség az egész. Na jó, néha használtam, de mindig idegesített, hogy miért nem világít a bill...
-
gurabli
őstag
válasz FireKeeper #88573 üzenetére
A 12,5"-es sokszor drágább, mint a 14"-es. Innentől már neked kell döntened, tényleg alaposan le lett írva minden. Azért no para, mind a három kitűnő gép, szóval ha jót fogsz ki, akkor nem igazán tudsz mellé nyúlni.
-
Chaser
legenda
válasz FireKeeper #88566 üzenetére
az még ér, a 8470-é viszont vicc, abból is gyenge
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
scream
veterán
válasz FireKeeper #88575 üzenetére
Na nálam is pont ez volt, hogy 100k körül kerestem gépet és végül 240ért vettem T460-at...
Ilyet kerestem: FullHD IPS kijelző, könnyű, max 14", világító bill, sok gari, pöcökegér. Ennél olcsóbban nem találtam, így ez lett. Nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz FireKeeper #88579 üzenetére
Az ajánlott Dell nagyon jó, de szerintem drága, nezd meg.
Ha 14-es kell, jó választás a HP EliteBook Folio 9470m is, nagyon jó masina, korrekt áron, és van hozzá magyar vilagitos is. Ha egyutt tudsz élni a 240-es touchpaddal, akkor inkább azt (sok mindenkit nem zavar, inkább a régi tp tulajok orjengenek miatta). Ha pedig tudod emelni a keretet, akkor T450. En lehet a Foliot venném az x230 helyett. De ez mar off"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
scream
veterán
válasz FireKeeper #88579 üzenetére
Hát alapvetően nekem sem nagyon fért ez be (épp esküvőre gyűjtök), de már elegem lett a végére.
TL;DR az a sztori:
A már leírt paraméterekkel kerestem gépet 100ezer Ft körül, találtam is egy T440s-t, de azt visszaadtam, mert lopott (más hihető opció nem nagyon van, hogy miért volt az S/N-je egy Lenovo dokkolóé) volt, aztán jött egy jó állapotú és árú T450, de csak kis felbontással. Gondoltam nem baj, majd kicseréltetem, LCD.hu-ról rendeltem is hozzá FHD IPS panelt, be is szerelték, csak épp nem ment Win alatt a fényerő. Aztán másnap visszarakattam a gyári panelt, de még a felszerelés közben túl lett melegítve a képernyő kerete és elszíneződött (most azt várom a T450-hez, aztán eladom) és már kínomban inkább rászántam ennyit egy tényleg normális, szép állapotú, tiszta hátterű (Alfa-tól van, számlával, stb) gépre.
Így a 100k helyett majdnem 400-at költöttem gépre. De nyilván szükségem volt gépre, azért lett így sürgetve (én is munkához vettem).
Nem könnyű manapság se normális okostelefont, tabletet vagy gépet venni, ami fogyasztható áron van. Szomorú.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz FireKeeper #88582 üzenetére
Vásárlás előtt nezd meg a Foliot, most van egy korrekt eladótól az aprón. Ha most nem fér bele a vilagitos bill, azt kesobb veszel hozzá, 10k. Szerintem 10+20k különbségen nem érdemes elhamarkodni. A Folio egy kitűnő vas, munkára kell, szóval nem mindegy. Ha T430 vagy Folio között kellene döntenem, en utóbbit választanám.
[ Szerkesztve ]
-
Csepi95
csendes tag
válasz FireKeeper #88582 üzenetére
Ha nem zavar, hogy hangos a gép, akkor nyugodtan ajánlom neked a T430-at (Nekem is az van). Több fórumon azt írták, hogy a ventilátornál több beszállító volt, ezért egyes modellekbe került hangosabb fajta is. Viszont van egy típus, ami hatékony, és csendes is, azt sajnos eddig nem találtam meg, de valahova leírták
The real music is from Basildon
-
gurabli
őstag
válasz FireKeeper #88587 üzenetére
Hát igen, az LCD sajnos nem erőssége a Folionak, de emigy ar érték arányban nagyon jó gép. De a felbontas mellett azt is vedd figyelembe, hogy a tp nem IPS paneljei igen gyengék. En a te helyedben gyűjtenek egy T450-re IPS panellel, vagy ha az nem opció, akkor inkább olcson egy T430 IPS. Ezt mar neked kell tudni.
Az biztos, hogy amióta az X250-et használom IPS panellel, azóta nem értem hogy bírtam nem IPS panelen dolgozni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz FireKeeper #104597 üzenetére
Szerintem vegyél bele egy bontott lapot.
-
Tikakukac
titán
válasz FireKeeper #104597 üzenetére
Gazdasági totálkár a dolog. Így egyben hibásan rakjátok fel, adjátok el, vegyetek egy T420-at és csókolom.
Vagy bontott lap, csak a gond megint az ár. Egyszerűen ennyire régi gépbe nem raknék pénzt már.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz FireKeeper #104603 üzenetére
Nem raknék bele pénzt, tényleg. Hacsak egy 5k-ért nem jön szembe egy jó lap, akkor nem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mini PC
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest