- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- WireGuard VPN a mindennapokra
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Tegnap megjött, ma be is szereltem, hogy kiderüljön, valószínűleg hibás trackpad-et kaptam. Elvileg Linux Live-nak élből kellene kezelnie, illetve Windows-nak is legalább szabvány PS/2 egérként új hardvernek fel kellene ismernie, de nálam egyik sem jött be.
A visszatett régi clickpaddel továbbra is működik az X240. Többször megnéztem, szétkaptam újra-összeraktam újra az új trackpaddel, de semmi, így ebből refund lesz.
A szerelés maga inkább bosszantó, mint nehéz. Nagyjából a gép szétbontása helyett elég először BIOS-ban kikapcsolni a belső akkut (ha van, nekem nincs, szóval ezt tutorial alapján írom), majd kikapcsolni a gépet, lekapni az alsó borítást.
Az alaplap és a touchpad között ugye a belső váz van, annak egy lyukán vezet át a touchpad kábel. Ezt a kábelt és a lyukat fekete szigszalag-darab fedi, azt le kell venni, utána látsz rá a touchpad csatlakozójára, ahonnan ki tudod húzni a kábelt (van kis fekete leszorító, azt valamilyen keskeny, de lapos cuccal érdemes felnyitni előtte).
Miután ez megvolt, meg lehet fordítani a gépet és felülről ki lehet feszegetni a clickpad-et - ugyanis gyakorlatilag egy kialakított mélyedésbe kétoldalú ragasztócsíkkal be van ragasztva. Nekem bevált a telefonalkatrészekhez adott különféle műanyag feszegetők, "pengetők" alkalmazása.
Senki ne lepődjön meg, ha elsőre szétjön a clickpad - maga a touchpad-felület lejön a mechanikáról, amit továbbra is fog a kétoldalú ragasztó. Ezért érzéssel, odafigyelve érdemes csinálni, amennyiben a biztonság kedvéért meg akarnád működőképes állapotban tartani a clickpad-et.
Gyakorlatilag ez a leszedegetés a bosszantó és időigényes rész, valamint az új trackpad csatlakozójába történő touchpad kábel visszadugással lehet rendesen elszöszölni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro V 15 i7-13620H / RTX 4060 / 32GB RAM / 1TB SSD 1 éves, számlás, hibátlan + AJÁNDÉK
- IdeaPad Gaming 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB + 1TB HDD magyar vbill gar
- Medion Erazer Beast X25 Gamer Laptop
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- XPS 15 9510 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11800H RTX 3050Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új FULL HD webkamera + Számla
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest