Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A nagy BOR topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kuponok....
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surfym@n
senior tag
Nálunk a szülőknél egy kiszuperált T500-as (T9600, 8GB, 128GB SSD) és T530-as (i7, 16GB, nVidia, SSD) valamint egy átlagos T530 (i5, 8GB, SSd) nyújt szolgálatot. Azért 15-ösök mert keveset vannak mozgatva (konnektortól-konnektorig max - nem számít a súly) viszont kényelmesebb nagyobb méreten gépelni és olvasni, és garantáltan hűvös marad még kánikulában is. Mondani se kell sok előnnyel és spórolással járt a váltás.
kiváltva régi nagyméretű TV-ket (videóstul, set-top box-ostul),
régi recsegős hifi-tornyot sok száz CD-vel (éljen a spotify és egy jobb füles),
újságokat (napi, heti, bulvár)
és nagyrészben a telefont is (messenger, skype és viber).Száműzve lettek a csekkek, a postára járás,
a nagybevásárlások, mióta a tesco házhoz jön.Cserébe több idő marad főzésre, unokákra, egymásra.
Nem számít, ha kiborul valami a billentyűzetre, vagy leesik az asztalról a gép, lehet rajta kajálni (kajatálcának használják, nem kell lepakolni az asztalról, csak egyszerűen lecsukni
)
Nem kell félnem attól hogy tönkremegy az akksi mert állandóan 230V hálózaton lóg a gép (powermanager rlz)
Könnyen távmenedzselhető , szerelhető (egymással kompatibilis minden - jaj otthon maradt egy töltő...)Egyszerűbb, praktikusabb és olcsóbb lett az élet a TP-kel na
-
Tim82
félisten
Elég sok mindenre, SSD-vel legalábbis.
Ami azt illeti, most tavasszal leadtam egy szakdolgozatot, aminek a nagyját egy R61-en (T9300 proci, 4 GB RAM, SSD, integrált VGA, Ubuntu Mate) gépeltem be, nagyjából 25-30 nyitott böngészőfül, 10-15 nyitott pdf, nyitott Thunderbird és 4-5 nyitott LibreOffice doksi mellett lassult be végül. Szerintem amúgy azért, mert ezekkel nagyjából meg is telt a 4 GB RAM.
Amúgy böngésző (Vivaldi), Thunderbird, Spotify hármas nem szokott gond lenni neki. Néha még VirtualBox-ban futtatott Windows XP is megy mellette. A h264ify böngésző addon sokat segít YouTube esetén, de nem szokásom erőltetni az 1080p-t vagy annál komolyabb videókat YT-on. Nagy táblázatokkal nem szoktam dolgozni, de amúgy alapvető használatban nem érzek hatalmas sebességkülönbséget az X220-am javára, ami szintén Ubuntus gép, csak épp 16 GB RAM-mal.
Barátnőm T500-a (T9400, 8 GB RAM, SSD, integrált VGA használatban, Win 7) hasonlóan. Apáméknál van egy X301 (SU9400, 4 GB RAM, SSD, integrált VGA, Kubuntu), ez mondjuk light duty-n van, de jó pár évig nem kell cserélni még.
-
-
joeetm
tag
Átlaguser szerintem még elvan vele. Szövegszerkesztés, böngészés: facebook-híroldalak-online sorozatok. Párom erre használja a tőlem megörökölt T500-at, [p8600, 4gb ram, integrált vga csak, hogy ne főzze a 3650-et feleslegesen, sima HDD! ] Nem panaszkodik, elvan vele. Nagyszülőnél T400, ő csak a facebook-ot nyomkodja néha, de ő sem panaszkodik, illetve szülőnél X200, ottis Facebook-internet-szövegszerkesztés, azon intéz mindent amit lehet online, mióta kint van Németországban.
Szóval felhasználó és felhasználási mód kérdése is bőven. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Strix Gamer Laptop, Ryzen 7 4800H, RTX 3050 Ti, Makulátlan Állapotban
- Lenovo Thinkpad P14s "Kis Tervező Vágó" Notebook -75% Ryzen 7 Pro 4750U 32/512 Radeon 2GB FHD IPS
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 1 év garancia!!
- Bomba ár! Asus K73SJ - i7-2670QM I 6GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I Nvidia I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera 12/128 GB Új, bemutató darab
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3549,100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest