Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Ketogén étrend
- gerner1
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
azbest
üzenetére
Igen, ez a "modern standby" néven futó dolog, S0ix módnak is nevezik. Gyakorlatilag feature-t próbáltak csinálni a táskában alvásból felébredő notebook réméből.
A fast startup a másik dolog, a legelső dolgom egy friss telepítésen ezt is kivágni a rendszerből, bekapcsolásonként nem ér meg ~10 másodpercet, hogy valójában egy félig hibernált állapottal halmozzam a működési zavarokat.
Sajnos manapság mindent próbálnak olcsósítani, egyre kevesebben fizetik meg a valóban minőségi dolgokat. Ugyanígy a szoftveres oldalon is nem a működés a prioritás, hanem a feature lista, pl. ilyen marhaságok, hogy van-e grafikus módja a BIOS-nak, vagyis UEFI-nek. Mikor megláttam a T14-en, azt hittem leesek a székről (keményvonalas üzleti gépről beszélünk!!!), de szerencsére hamar megtaláltam hogy lehet kikapcsolni.
És ezekkel megy el a mérnökök ideje, amikor ennél lényegesen komolyabb dolgok sem feltétlenül működnek tökéletesen.#114953 Tikakukac : Ez a kulcs ugyanúgy a "modern" standby csodáját kapcsolja ki. Szerencsére nálam volt rá BIOS kulcs is, de ez lett volna az alternatív megoldás.
Így már nálam is kisangyal módjára megy és jön alvásból, és így már a venti sem pörög "alvás" közben.
Pedig ez az OS már kétféle Inteles notebookot is megjárt előtte, nem volt még lehetőségem újratelepíteni, igazából kisebb csoda, hogy egyáltalán bebootol még a Ryzenen.
Nem baj, hamarosan kapunk újabb MS csodát, ezentúl a CPU mélyébe [link] .
-
Tikakukac
titán
válasz
azbest
üzenetére
A megoldás hasonló és majdnem. Fast startup kikapcs sem javítja meg sajnos.
C states BIOS-ban kikapcs.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power
Ide kell rakni egy dword bejegyzést 0 értékkel "PlatformAoAcOverride" néven.Aztán mehet a futtatás powercfg /a és megy is az S3 a gép pedig úgy fog aludni és kelni, mint a kisangyal. Hozzáteszem nekem volt előző rendszeren olyan, hogy így sem akart megoldódni. Most lekopogom, friss BIOS és ez a metódus bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- fém fedlap ! Spin 3 YOGA/2in1 - 14" multitouch, R3, 8 / 256, Radeon Graphics, erős akku +SZLA +GAR
- ÚJ Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 -Win11 - 3 év gari
- Asus ROG Strix - i7 10870H, RTX 2060, 16gb RAM
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF F15 FX506HE notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pedig ez az OS már kétféle Inteles notebookot is megjárt előtte, nem volt még lehetőségem újratelepíteni, igazából kisebb csoda, hogy egyáltalán bebootol még a Ryzenen.