- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
jjeahh #80508 üzenetére
talán ezen a képen látszik igazán, hogy mekkora a különbség. a 16:9-es 14,1-nél még a 13,3-as (16:10-es) monitor is nagyobb oldalmagasságú. és mivel az oldalmagasságon ugyanannyi pixel van (900) arányosan ennyivel kisebb lesz minden a képernyőn.
átlátszó piros téglalappal berajzoltam a 14,1" (16:9) és kékkel pedig a 15,4" (16:9) monitort, hogy össze tudd hasonlítani a 16:10-esekkel (eredetiben kék szaggatott vonallal jelölve) -
Wolfskin
őstag
válasz
jjeahh #80493 üzenetére
őszinte lehetek...? nekem nagyon zavaró.
igaz, én 14" 16:10-es monitorról váltottam 16:9-re, ami annyit tesz, hogy 2cm-el kisebb lett a kép magassága. ugyanolyan felbontás (900) mellett csökkent 19-ről 17 cm re (míg a szélessége kb. 30,5-ről 32-re nőtt), tehát kb 11%-al lesz minden kisebb a képen..a 16:10-es 14! magassága felel meg kb a 10:9 15" képmagasságának. és épp a x20-as szériánál volt a váltás, bedőlve a divatos, multimédiás őrületnek (filmek). ha tehát 10:10-es 15"-ról váltasz 16:9 14"-ra, akkor elég drasztikus lesz a különbség.
viszont hordozhatóságban a 15" Thinkpad valóban elég nagy hátrány. max. egyik szobából a másikba.én most azon gondolkodom, hogy veszek egy Asus 15,6" full HD hordozható monitort mellé- az usb3.0-ról elmegy és csak 800g. akkor a t420s = 1,7kg, + 0,8Kg = 2,5 kg, azaz a T500 súlyában leszek, de 2 monitorral! és csak akkor viszem, ha kell.. (mondjuk mindig kell, mert már 15 éve 2 monitort használok
). és van benne auto rotate, tehát word, web alkalmazásokban lehet állítva is használni!!!!
-
Wolfskin
őstag
de. nekem az...oldalra? max photoshopnál egy kicsit több terület marad a képnek, de weben is, wordben is, sokkal inkább a magasság számít. szeretek úgy netezni, hogy sok lap nyitva van, az kb. ki is takarja a monitor felét. olyan ez a képernyő, mintha félig leeresztett redőnyön keresztül néznék a világra (persze van, akinek a redőny félig föl van húzva...
)
persze, ezt is meg lehet szokni, az érintőkijelzőt is megszoktam, a mi a telefon számítógép funkcióit megsokszorozta, a telefon funkcióit pedig lenullázta.
a színbeállításokon próbáltam végig menni, de minden (RGB) maxra volt húzva. azt hol lehet még kalibrálni?@Gondwana: nekem a szemem nagyrészt akkor romlott el, amikor elkezdtem használni a nagy felbontású t43-a, és akkor még minden eredeti beállításokkal. persze lehet, hogy véletlen egybeesés, de biztos, hogy erőlteti szemet az apró betűs rész. szerződéseknél se olvassa el senki...
én elég sokat nyüstöltem a t410s-t, de nem mutatta jelét fáradásnak. szalagkábelt lehet kapni bele? kb. mennyire fájdalmas...? -
Wolfskin
őstag
válasz
tototos #80480 üzenetére
azokat te tudod konfigurálni, ahogy néztem. mint valami profilt. battery és AC üzemmódhoz, a procit, fényerőt, kikapcsolást, mindent. am a procit terheletlenül mindig leviszi 8x szorzóra (797MHz), nemcsak az áramtakarékosság, de a hő miatt is.
más. t410s után egy t420s van nálam, és őszintén meg kell mondanom, hogy a 14,1" (valójában csak 13,9") gyakorlatilag a használhatatlanság határát súrolja. a 900 pixeles oldalmagasság 17cm-en olyan apró betűket eredményez (pedig 125%-on van és a win betűit is felvettem 12pontosra) és olyan kis hasznos magasságot (a monitor horizontális mérete csak filmeknél fontos, egyébként csak holttér) hogy szinte már azt mondom, inkább nem váltok rá....
a T410s LCD 2cm-el magasabb!!! és még a 13" airbook LCD is magasabb 1cm-el!!!!
katasztrófa... arról nem is beszélve, hogy a fényereje is jelentősen gyengébb (300 nit vs 250) és a színei is csapnivalóak. a t410s egy nagyon eltalált modell!!! (volt)
-
Wolfskin
őstag
így van, úgy volt beállítva az energiagazdálkodás, hogy AC alatt is levette a procit...
köszi a segítséget!!! -
Wolfskin
őstag
köszi!
A/ a kímélő mód az hol kapcsolódik ki/be?
B/ szerintem a BIOS-ban nem lehet lekorlátozva, ott már minden sarkot átnéztem. am elég egyszerű a bios-a
C/ az aksi tényleg szar, kb 15%-os, de a töltő 90W.tegnap este beletettem egy ultrabay aksit is, reggelre meggyógyult. azon múlhatott???
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, az mitől lehet, hogy T420s proci nem pörög föl? bármit csinálok, a szorzó 8x (757 MHz) elég lassú így. pedig ment rendesen, (super pi 11 mp alatt, most meg 70mp)
lehet, hogy valahol "letiltódott"? bios/win alatt is lehet ilyet? van ötletetek?
amúgy t420s stresszteszt közben (100% load) mennyire melegedhet föl? mi a normális/max hőmérséklete? -
Wolfskin
őstag
sziasztok, gyors kérdésem lenne, 2 jelenségről.
1. a proci nem akar felmenni teljes sebességre, csak 787-en pörög (8x szorzó)
gép: T420s, friss telepítés + driverek, 2640-es i7-es proci, 6GB ram. csak egy ideje csinálja a supoer pi volt 11 mp, de most folyamatosan 50-70 mp az 1M, közben nézem aidában, meg sem mozdul a szorzó.
előtte csináltam stabilitás tesztet, az normáls, hogy 95C fölé megy aproci? alapból 40 körül van /volt2. T410s, a venti sokat pörög. a proci 40C, idle, mégis 4400-as fordulaton megy a hajszárítója (friss telepítés, i5 proci, (2,4GHz), 8GB ram
update: az normális, hogy t410s után a t420s képe gagyi? nem csak sötétebb, hanem a színei is döglöttek. a kékek helyett szürkés lila van...ezt lehet állítani? és aki a 16:9 monitort kitalálta....
a t410s 16:10 sokkkal hazsnálhatóbb!!! (2cm-el magasabb a kép!!!!!!!!)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #80328 üzenetére
Lenovo IdeaPad lesz belőle... behozhatatlan előny = új
-dolgoztam egyszer egy használt laptopon és az borzasztó lassú volt. a használt laptopok szarok. én új laptopot akarok. azok jobbak...
-jó, de ne felejtsd el, hogy kihozod az üzletből, másnap már ez is használt lesz... -
Wolfskin
őstag
@Tim82:
i5 3385pont vs i7 3052 pont az 5 év ellenére kb egy szinten vannak általános teljesítményben, de azt mondod, hogy cad-on többet számít a pluszt 2 mag? amiben sokat fejlődött, az a TDP 15W vs 45W (gondolom aksi idő, dehát úgyis hálózatról megy)@Dr.Akula: igen, ezt én is egy kicsit ironikusan írtam... de hát győzzél meg erről egy lányt...
más: a videokártyában melyik erősebb? azért CAD-re gondolom egy nvidia quadro csak jobban megfelel, nem?
NVIDIA® GeForce® 820M 2GB vs. 1GB nVIDIA Quadro FX 880M820M = 578 pont
880M quadro = 373 pontde gondolom itt a játékok is számítanak, a 3D renderelésben csak a quadro lehet a király
-
Wolfskin
őstag
PLÍZ HELP ME!!!
segítséget kérnék.
• elég régóta thinpadezek, most unokahugomnak kellene eg ygép, ami
• főleg asztali használat,
• nem lassul be 10 év folyamatos fészbukozástól és youtubozástól sem
• főleg CAD, photoshop, rajzoló programok, lehetőleg egyszerre
• a többi a szokásos zene, film, facebook, youtube stbén ezt ajánlottam neki:
én egy ThinkPad W510 4391BY7 • i7-720QM • 8GB RAM (még 2 üres SLOT) • 320GB 7200rpm HD • 15.6in 1920x1080 LCD • 1GB nVIDIA Quadro FX 880M • CDRW/DVDRW • Intel 802.11agn N6300 • 2*USB3/1*USB2(tölt)/1*eSataUSB • Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet • UltraNav, Secure Chip, FPR • Camera
9c Li-Ion 2 - 2,5 üzemidő • Win7 Pro 64Lenovo IdeaPad Z50-70
Lenovo IdeaPad Z50-70 (59-444252) ezüst
Intel® Core™ i5-4210U Processor (3M Cache, up to 2.70 GHz) • Freedos • 8GB DDR3/1600MHz memória • 1TB HDD + 8GB SSD meghajtó • 15.6" Full HD LED (1920x1080) fényes LED kijelző • NVIDIA® GeForce® 820M 2GB grafikus vezérlő • Gigabit LAN • Wireless 802.11b/g/n • Bluetooth 4.0 • USB 2.0 (2db) • USB 3.0 (1db) • DVD RW • HDMI • D-Sub • 2in1 kártyaolvasó • Webkamera (beépített) • 24 hónap garancia • ezüstrégóta thinkpadezek (T42, T43, T61, X201tablet, T410s), felsoroltam minden érvet mellette, de sok szól a másik mellett is:
ezüst színű, új, garancia van rá, akciós, műanyag, nem fém, csillog a kijelzője, csillog az egész, világítós billentyűzet.kérlek segítsetek választani. igazából nem akarom lehúzni az IdeaPadot, hisz nem is ismerem, és elfogadom az érveket mellette, de többe is kerül (110 vs 170 minus Áfa +Windows) meg mégiscsak...
-
Wolfskin
őstag
válasz
FoxiestFox #80297 üzenetére
T, mint thinkpad
T410s újrapasztázás, (én megcsináltam, de melegszik megint... , esetleg touchpad kicserélés de nem az egész palm rest csak a belseje, van egy új)
T43 képcső kicserélés
T61 takarítás (átnézés, újrapasztázás)ilyesmik...
update: most látom az elütést...thinKpad természetesen
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, tudtok valakit ajánlani, aki baráti áron vállal thinpad javítást (takarítás, pasztázás, kijelző csere, touchpad csere stb.)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gondwana #80293 üzenetére
világos, nekem magamnak egy t410s- van, szerintem hurcolászni ideális...
a w510 egy egyetemistának lenne, főleg asztali használat, sok cad, photoshop. 3 monitor nem is kell, elég plusz 2 full HD 27"
szerintem a quqdro vga bírni fogja. inkább az a kérdés, nem melegszik-e, nincs -e típushibája, amire a vételkor figyelni kell.a t420s lehet az enyém marad, ha összejön és a t410s vándorol tovább. előnye, hogy van hozzá egy csomó aksi (+1 új + 3 ultrabay), meg 300cdi a fényereje (vs a 420s 230-al szemben), viszont az usb 3 meg a nagyobb teljesítmény mellette szól. tud3 monitort???
azt úgy, hogy a saját, a vga meg a dp egyszerre? ezt a t410s nem tudja...?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
kérdezném a kollektív tudtot, mit érdemes/lehet tudni az alábbi két Thinkpad modellről?•T420s (i7-2620M, 1GB Nvidia N12P-NS2, 4174CF4, tehát valszeg az AUO paneles 1600x900, LED Backlight, 230 Nits, 300:1)
• W510 (i7-720QM, 1GB nVIDIA Quadro FX 880M, 1920x1080)
Pro/Kontra...? Mit érdemes és mit jobb nem is tudni róluk?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy 68-80C-os a processzorom?
teljesen normál használat közben is. az alja meg tűzforró. a hőmérsékletet aida-val néztem.
a gép t410s
win7pro
kb. fél éve volt szétszedve, kitakarítva, újrapasztázva. szerintem ez túl meleg...
mi lehet még az oka? -
Wolfskin
őstag
válasz
donjohnson #77278 üzenetére
köszi, kipróbáltam, de ez a 420-as driver le sem fut rajta, hiányzó hardverkomponensere hivatkozik. letöltöttem a t410s intel driver legújabbat, de az se ment fel: a telepítő néhány komponenst nem tudott telepíteni, ezért leállt. marad így, nemsokára kész lesz az asztali gépem, akkor jó lesz. így meg buktam 10 cm-et a képből...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, kérdésem,a T410s le tud kezelni egy hd tv-t?
rákötöttem és el van csúszva a kép jobbra 10 cm-t kb. (bal oldalt fekete sáv, a kép jobb fele hiányzik) semmilyen szoftverest megoldást nem találtam, megpróbáltam hardveresen: arrébb toltam a tv-t, de a kép is ment vele együtt...
a lenovo inteles vga program csak olyan opció van, hogy a képet tudom vízszintesen vagy függőlegesen kicsinyíteni. sajna ennyit tud. most mégis azt gyanítom, hogy vagy van valamilyen megoldási lehetőség, vagy nincsen. a lenovo ezt egyszerűen nem tudja.a tv egy 14 cm-es JVC lapos tv, de sajna hibás, csak vga kábelről megy és csak sima hd (720) felbontásban. az asztali gép ennek ellenére le tudja kezelni 100%-osan, a lenovo ezek szerint neeeeem?
van valakinek még ötlete? -
Wolfskin
őstag
válasz
havri1 #68863 üzenetére
igen... valószínűleg dimenziószivárgás lehet, de ilyen szintű anomáliákra nincs képesítésem...
•szóval adott a magnézium keret, ami bepattan a helyére, minden csavar stimmel.
•az ominózus csavarok is, mert ha kis csavarhúzót átdugom, akkor nem tudom elvenni sem a keretet. tehát "lyukon van".
•föl is fekszik az alaplapra, szemmel látható
•a menete jó, a csavar jó és bőven átér a lyukonmégis, amikor csavarhúzóval próbálom tekerni, légüres térben kalimpál...
próbálom elfelejteni az egészet, 2 csavar nélkül is ugyanolyan stabil a gép
-
Wolfskin
őstag
válasz
havri1 #68835 üzenetére
nem hinném... 3 féle csavar van (illetve 1-1 helyen saját), de a házhoz vannak a rövid csavarok, a hosszú csavarok, meg a vastag csavarok, (méretet fejből nem tudok. )
ide vastag nem megy be, a menete a sima hosszú, vékony csavaré. bele is próbáltam. a keret felfekszik az alaplapon, a csavar pedig jó 3 mm-t átjön rajta. csavarhúzóval néztem, pont lyukon van. tehát elméletileg egy egyszerű becsavarozás művelettel megoldhatónak kellene lennie... nekem ez misztikus... -
Wolfskin
őstag
sziasztok, egy elég furmányos kérdésem lenne:
újra pasztáztam a laptopom, (T410s) és összerakás közben az alábbi misztikus jelenséget figyeltem meg.
•az alaplap a helyén van,
•a ház csavarok helyei is mind lyukon vannak, ha bedugom a csavart kb. 3-4 mm-re kilóg, nem feszül
•a felső keret tizedmilliméter pontosan passzol, szinte bepattan a helyére, nincs holtjátéka
•a kábelek mind megvezetve a helyükön.
•a felső keretben minden menet jó, kézzel be tudok tekerni minden csavart.ha elkezdem összefogatni a házat, minden csavar rendben a helyén, kivéve 2 db:
KÉT CSAVART NEM LEHET BETEKERNI!!!
ha szemből nézem (mint munka közben) akkor a bal hátsó sarokban, a Lenovo felirat mellett, a zsanér két oldalán lévő csavarok szinte csak beesnek a lyukba tövig, nem találnak menetet, csak forognak aztán kiesnek. már vagy 50x újra szétszedtem, összeraktam, semmi.
a felső keretet nem tudom igazítani, annak nincs mozgástere, passzent
ha kicsi csavarhúzóval benyúlok, akkor ott a lyuk, még a menetet is érzem benne.
a keret felfekszik az alaplapon, nem lehet jobban közelebb nyomni.olyan, mint egy zen koan, egyszerűen blokkolja a racionális gondolkodásom...
csak állok és nem értem. a fizika és a logika törvényei szerint ez nem lehetséges...
de hát a lenovo mérnökei...
van valaki, aki jártas az okkult tudományokban...?
-
Wolfskin
őstag
valószínűleg beszáradt a paszta és throttlingol, újra kell pasztázni. (Illetve lehet koszos a hűtő)
az lehet, mert mostanában alapból is elég forró a gép... pasztázni a komplett hűtőt kell, ugye? úgy értem CPU és VGA hűtő egyben... erre nincs valami leírás, tutorial, hogy hogyan, mivel stb.? egyébként alapjáraton neked is cicereg a cpu...?
a driverek elméletileg fenn vannak, a system update rak föl mindent. de lehet, újrahúzom most már a gépet is...
még egy új kérdés: a touchpad nála, full érzéketlen. ha feljebb veszem az egér érzékenységét, akkor az egér nem jó. először azt hittem, hogy hardveresen lett ilyen érzéketlen, feltettem rá egy bontott újat (aminek csak a kerete repedt), de azzal is... szinte használhatatlan.
donjohnson
próbáld a Windows billentyű + P gombbal a 'csak kivetítőt' választani.
igen, úgy működik tényleg... máshogy nem lehet? -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
néhány kérdés T410s-hez
ha lecsukom a fedelét, nem ad ki jelet VGA-n. így elég sz@r filmet nézni, hogy közben folyamatosan világít a kijelző. ha lecsukom, elfeketedik a TV. film megy tovább, de nincs kép. varrassak rá egy zsákot:? vagy van gyári Lenovo...?
az normális, hogy Full HD film közben időnkét szaggatni kezd?
hiába teszem sleep-be (Fn+F4), ha így teszem be a táskámba, pár óra múlva tűzforrón veszem elő és az akksi is le van merülve. tulajdonképp sleep-ben sem bír ki többet, mint használat közben. ez így gyári...?
amúgy win7pro van rajta, a beállítás pedig: fedél lecsukásra ne csináljon semmit.
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
válasz
FoxiestFox #63484 üzenetére
sajna semmi opciót nem találok, ami erre vagy hasonlóra vonatkozna. sem a biosban, sem az eszközkezelőben.
---
az miért van, hogy a vezérlőpultban beállítom az egeret (egérmutató beállítása/sebesség, a 0-10-es skálán felveszem 7-re, mert az alatt a tapipad nagyon lassú), de újraindítás után visszateszi magát középre (5)...
közben rájöttem, hogy a setpoint progi nem engedi, olyan hibaüzenettel indul, hogy a változtatásokat nem engedi, mert több, mint egy eszközt használok... please retry using only the mouse you would like to change (ez igaz, az irodában egy performance mx van rajta, itthon egy m705 a táskámban meg egy anywhere mx lapul, mind ugyanazzal az unifying vevővel).
a setpoint programban azonban hiába állítom az egér sebességét, nem csinál semmit. így viszont a tapipad elég alkalmatlan, rengeteget kell vakarászni... nincs arra valami megoldás, hogy a tapipad sebességét valahogy...a t410s proci ciripelése az teljesen normális? van valami trükk ennek a csökkentésére?
-
Wolfskin
őstag
válasz
voyager4.4 #63470 üzenetére
nálam az energiagazdálkodásban az van beállítva, hogy a fedél lecsukására ne csináljon semmit. szerintem az csak érzékeli a lecsukást, illetve a monitort minden esetben lekapcsolja. azért így állatottam be, mert néha csak átviszem egy másik terembe, addig ne altassa el, mert felesleges. de azért eljátszom ezzel a beállítással is.
@ inferno88: köszi, ezt ki fogom próbálni!
-
Wolfskin
őstag
válasz
lakkusjj #63443 üzenetére
ok, szerintem túlbonyolítjuk... végső soron az újraindítás is lehet opció...
klonklúzió:
kikapcsolom az energiagazdálkodásban, hogy a monitor lehajtásával ne csináljon semmit (ami nálam nem nagy veszteség, mert úgysem tudom így hordozni, sleep-ben mindig magához tér és lemerül, lásd eredeti kérdés)a laptop saját LCD monitorját kikapcsolni nem lehet szoftveresen
-
Wolfskin
őstag
válasz
lakkusjj #63441 üzenetére
ez igaz. egyébként működik így is a lehajtás , csak előbb elsötétül aztán vibrál, gondolkodik, aztán kiadja a képet a kivetítőre, de az esetek nagy részében rossz felbontásban, illetve a monitor csak egy részén jelenik meg info
@Gondwana: macerás. gondoltam van egyszerűbb, pl. egy bill kombó, ami ki/be kapcsolgatja a monitort. mert mi van, ha behal a tv (pl. áramszünet) akkor vakon kell visszakapcsolnod a monitort...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
két dologban kérnék tanácsot:1. az egyik, ha a laptopot sleep-be teszem, majd a fedelét lecsukom, akkor is felébred. mikor veszem ki a táskából, kinyitom, már él és kéri a belépő jelszót, a táska tök forró és az akksi is le van merülve. és nem az egér ébreszti fel, mert az is ki van kapcsolva. ezt hol tudom rendesen beállítani?
2. a monitort hol tudom kikapcsolni, ha pl egy külső monitorra (tv-re) teszem ki a képet. ilyenkor fn+f7 és megosztás beállítást választom (azért ez, mert így a laptopon tudok keresni, beállítani. ezért nem csak kivetítő, és azért nem képernyő másolása, mert két különböző felbontású képernyőn az egyik nem lesz jó) .
viszont ha lecsukom a monitort, akkor a másik kép is szétesik, de amúgy meg nem kapcsol ki, világít folyamatosan, ami filmezés közben elég zavaró. erre mi a jó beállítás/opció?a gép: t410s, win7pro x64
köszi!
-
-
Wolfskin
őstag
a zConnection managerre (Telenor MF820 LTE modem) most adtak ki frissítést. egyébként tegnap este a frissen telepített asztali gépen kikapcs, monitor kilő, majd reggel amikor visszakapcsoltam a monitort, mit látok? "a windows a zConnection manager leállítására vár"
a megoldásra jelenleg 3 rituálé adott, mindegyik manuális:
1. vagy kilövöm a netet minden leállítás előtt (stick ki, progi kikapcs, 3-4 okézás, 10-15 mp rituálé) és utána zárom a gépet
2. vagy task managerben megkeresem, kilövöm zárás előtt (ez a leggyorsabb)
3. vagy megvárom, míg a win odáig ér a shut down során, hogy elakadjon rajta, ne tudja bezárni, és akkor 2-3 okézás után már ki tudja lőni a progit (de ez is 10-15 mp-es rituálé)
egyébként a kikapcsolást az is lassítja, hogy meg kell várnom, míg teljesen leáll a gép, és csak utána csukhatom le a fedelét, mivel a a fedél lezárásával ebbe a folyamatba is belealszik. ilyenkor otthon kinyitva fejezi be a leállást. nekem ez is elég érdekes jelenség...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, tudja valaki, hogy egy lenovot lehet sleep-be rakni úgy, hogy a táskában ne éledjen fel?
eddig még mindig bekapcsolt magától, egyrészt olyan forró, hogy majdnem folyik, másrészt az akksit is lemeríti.egy ismerős asus-a, ha leceukja lemegy sleep-be, ha kinyitja feléled. ezt a lenovo melyik verziótól tudja?
T410s, ssd, win7x60, 8gb ram
beállítás: "lecsukott kijelzőnél sleep" (ez mondjuk azért is szívás, mert így nem tud kilépni, ha kikapcsolom. tehát munkahelyen kikapcs, lecsuk, táskába, otthon kinyit: "a windows a (...) program bezárásra vár"... tehát ilyenkor belealszik a shut down-ba... de ha Fn+F4-el lépek ki és lecsukom, akkor biztos, hogy elindul és pörög és fűti a hátizsákom...
egyébként a "zConnection manager" nevű progival mit lehet csinálni (ez az internet stick alkalmazás), hogy a win magától ki tudja lőni, ne kelljen minden leállításkor plusz 10 kattintás, mire megkeresem és kilövöm?)
tehát ilyesmit tud a lenovo?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok
frissítettem a rendszert (x200T), és most ha visszahajtom a képernyőt (tabletté) automatikusan elforgatja a képen 90 fokkal jobbra (állókép). előtte nem csinálta ezt. hol tudom kikapcsolni? sehol nem találom ezt az opciót...a tablet gombokhoz csak azokat a funkciókat lehet hozzárendelni, amiket felajánl a listában? nincs valami segédprogi ehhez?
üdW
-
Wolfskin
őstag
köszi, néhány kiegészítés:
Nem kötelező, hogy minden X200 tabletben...
nem mindegyiken, de nekem mindenütt a számok alapján cl9300-t adt ki, ezét csodálkoztam...A háttérvilágítás módja meg a paneltípus minősége között
a kérdés a háttérvilágítás módja és a fogyasztás , ill. a paneltípus és a képminőség összefüggésekre vonatkozott.Keresd meg az Intel-féle drivert
a lenovo supportról letöltöttem, de akkor megnézem az intel oldalán is, köszi!+kérdés:
a keret nélküli matt üveg mennyire karcolódik? szabad tokban tabletként hurcibáli? a zsanérja mennyire strapabíró? melyik a szűkebb keresztmetszet? -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
valóban nincs megállás, végül én is eljutottam az x200-hozmivel a cégtől kaptam egy brutál 17" notit, a t61-em immár kissé feleslegessé vált munkára, (otthon asztali gépet használok) vettem cipelni egy x200-t (7453Y42)
ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.mindenhol 1.6-os procival írják, ebben mégis 1.8 van (SL9400). ez hogyan?
a képernyője affs, ami cfl. minőségben ehhez képest hol van a Led+IPS? még nem láttam olyat. akksi üzemidőben nagy a különbség a ledhez képest?
a system update-el tettem fel mindent. a tablet gombokat mégsem tette fel, arra úgy kellett külön rákeresni
a photoshop sírt, hogy nem tudja használni a gpu-t. lehet, hogy vga driver-t sem jót/jól tette fel? (ezt javasolja javítani) lehet, hogy emiatt esik szét az opera menüsor mögötti háttér is?
amíg nem tettem fel a drivereket, addig 4.5-5+ óra üzemidőt írt ki. most alig megy 4 fölé... inkább 3,5-ről indul. (akksi 100%, 16 ciklus, 8 cell - ennek többet kellene tudnia, nem?)
a T61 billentyűzete kompatibilis az x200-al? mert az legalább magyar. vagy hol lehet jó minőségű matricát venni/rendelni?
tud valaki magyar kézírás felismerő progit? és valami jóféle kézzel jegyzetelős noteszt?
még garis. tud valaki olyat, hogy vista helyett valami akciós win8 járna hozzá? (most win7 pro van rajta)
köszi,
üdW -
Wolfskin
őstag
sziasztok
a cd író fiók egyik pillanatról a másikra nem záródik többé, rögtön kipattan. pedig szinte sosem használtam. kuka? a cd-írók így halnak, hirtelen?
a gép T61
üdv,
W -
Wolfskin
őstag
válasz
^Clown #27832 üzenetére
az igazsághoz hozzátartozik, hogy vasárnap este volt, 1 kirándulás a Pilisben, 1 vacsora és 2 pohár Freixenet Rose már mögöttem volt, és még így fáradtan is rutinfeladatnak tűnt fellépni a netre. valóban nem figyeltem, a szokott módon lépkedtem előre, és csak utólag, amikor magamhoz tértem próbáltam meg összerakosgatni az emlékfoszlányokat, hol siklott félre a dolog, mi volt az első jel, aminek gyanúsnak kellett volna lennie. pl, hogy még sosem kért olyat, hogy a router alján lévő pin kódot üssem be. (még rajzon is mutatta, hogy fordítsam fejre és a vonalkód mellett lesz). aztán adott egy kulcsot, amit jól le kellett mentenem, és a következő OK megnyomásával keltettem életre a szörnyet mert már jött is a segélykérő sikoly a másik szobából: "Micsináltál az internettel?"
a megoldást végül az hozta, hogy reseteltem a routert, de mire kész lettem, a másik gép (és tulajdonosa) már aludt, úgyhogy kíváncsi leszek, mi lesz, ha legközelebb megint megérzik egymást...
mindenestre legyen a példám tanulság mások számára, hogy a számítástechnikában fontos az éberség, hogy minden pillanatban készen álljunk, mert a gonosz nem alszik, és bármikor lecsaphat.
köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Wolfskin
őstag
sikerült resetelni a routert, helyreállt a rend, fenn vagyok a t61-el. olyan 6 órával ezelőtt ez volt a célom.
kíváncsi leszek, ha megint egyszerre lesz fenn a két lenovo, megint rövidre zárják-e a hálózatot... -
Wolfskin
őstag
válasz
^Clown #27823 üzenetére
nem találom a nyomát ennek az access connentions-nak. mi a jelentősége, hogy fenn van-e, és ha igen, hogyan csekkoljam?
a router le van jelszavazva. ha resetelem, az is nulláz?
mekkora egy sz@r ez a t61... ezentúl bármikor önállósíthatja magát? már ha megéri... egyébként a strapabírását leteszteltem. tényleg bírja...
-
Wolfskin
őstag
ezen mondjuk van. csak akkor sanszos, hogy az asztali gép is elszáll... igaz, akkor egyszerűen átdugom a hálókábelt.
én is azt gyanítom, hogy a t61 a routert konfigurálta át. ha ez így van, akkor az elég veszélyes. miért nem csatlakozott fel inkább? máshol már megtette nem egyszer.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Psychonaut #27813 üzenetére
sajna, nincs más gép
@ kaller1 ... plusz két KÜLÖNBÖZŐ márkájú (nemű) laptopot...
@Tim82: saját win7. eltávolítottam, köszi, de ha a tálcán, a futó alkalmazások közt a hálózati kapcsolatokat megnyitom, akkor ott továbbra is ott van.
@kaller1: csak akkor kezdődik a szxp@s elölről azt nem én konfiguráltam, de tudom, hogy egy napig szívott vele.
ezt nem hiszem el! a vasárnap esti munka helyett... (D-link DIR-501)
-
Wolfskin
őstag
válasz
mitulabattyi #27805 üzenetére
nem, hinném, a t43 neten volt, onnan lökte le. szerintem inkább a routerrel csinált valamit.
@Tim82. nem tudom, ha az egyik gépet kikapcsolom, a másik akkor is csak a lenovo-pc _netwrokot látja, ebből gondolom, hogy a router vált azzá...??? (láttam a terminátor 3-t, úgyhogy most nem csak azért aggódom, mert dolgoznom kellene...
)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Psychonaut #27804 üzenetére
fogalmam sincs. bekapcsoltam a gépem, és elkezdtem felmenni a wifire (itt először). kérte a pinkódot a routerről (még rajzon is mutatta a matricát, hogy hol van a pin kód a router alján) nem gyanakodtam, automatikusan megadtam neki.
és akkor a kiabálás a másik szobából: mit csináltál az internettel? most mindkét gép csak ezt a lenovo-pc_networkot látja. lehet, hogy maga a router szállt el? -
Wolfskin
őstag
válasz
Psychonaut #27802 üzenetére
hát egyik se tud felmenni a netre
. ezt is az asztali gépről írom...
lehet, hogy igazad van, elég lenne nekik különböző nemű lenovokat osztogatniuk. olyan, mint mikor a versenylovak elkezdenek egymással üzekedniakkor lőttek a lóversenynek. ilyen a lenovo szerelem?
tényleg mi történhetett?? és főleg, hogyan lehetne kijönni ebből a csapdából???
(lehetőleg nem úgy, mint Rómeo és Julia...)
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, sos segítség kellene.
vendégségben próbáltam felcsatlakozni a wifire de a gépem (t61) megtalálta az éppen neten lévő gépet (t43).az eredmény, a két kép összebuzult, létrejött egy LENOVO-PC_Network hálózat, és azóta mindkettő csak azt látja.
a t43-t is lerúgta a netről, azóta nem lehet felmenni vele. kikapcsoltam a t43 wifit, az t61-et visszaállítottam egy héttel ezelőtti állapotra, de hiába azóta csak a lenovo-pc_network-t látja. benne maradt a levegőben? vagy megfertőzte a wifi routert is? az is lenovo-vá vált???
figyelmetlen voltam, a csatlakozás során a t61 kért egy pin kódot, ami a router alján lévő 8 jegyű szám. lehet, hogy átprogramozta a routert??? mire képes egy t61?hogy lehet elszakítani a szerelmeseket? vagy vegyek új gépet/gépeket, de ne azonos gyártótól? kezdjem tenyészteni őket, ne törődjek az internettel?
-
Wolfskin
őstag
Nem tudja valaki, hogyan tudom hangkártya drivert telepíteni valamint mikrofont beüzemelni (T43)???
a hangeszközök hiányoznak (bár az eszközkezelő mindent rendben lát) a videóknak sincs hangja.remélem nem kell a windózt újratelepíteni (esetleg alaplapot, winchester, processzort és memóriát cserélnem hozzá... ugye az IBM anno gondolt erre is...)
-
Wolfskin
őstag
válasz
N.GÁBOR #20542 üzenetére
de a forgatónyomaték* nem csak az erőkartól (a forgástengelytől mért távolság) függ, hanem az erő vektortól is, azaz a képernyő súlyától. a kettő szorzata az erőhatás. a 16:9 önmagában nehezebb, akkor lehet rövidebb erőkarral mégis nagyobb nyomatékot fejt ki a forgástengelyre (zsanérra)
*egy adott erőhatás adott középpontra való forgatóképességét megadó fizikai mennyiség. Jele M. A forgatónyomaték az F erő és az O középponttól az erő támadáspontjába (a képernyő súlypontja) mutató r vektor, az erőkar vektoriális szorzata. [link]
-
Wolfskin
őstag
hát ez szép volt.
remélem 1 G merci a tied és remélem nem dobálod. mert az is olyan igazinak néz ki!
végignéztem: a zöld thing az tényleg a tied? a "thingpad"-ból gondolom.
btl----------------
ha merev tárgynak ütközöl, akkor nem előny sem a nagy tömeg, sem az alváz, mert nincs energiaelnyelő zóna így nincs fokozatos lassulás sem. ugyanakkor ...[link] -
Wolfskin
őstag
válasz
viskund #20469 üzenetére
ezzel a műanyaggal az a gond, hogy elég stabil, a ragasztók nem nagyon fogják szerintem, így simán (pl. pillanatragasztó) nem biztos, hogy meg tudod oldani.
ha mégis úgy döntesz, mert drága/körülményes a beszerzése, akkor leírom, én hogy szoktam ilyesmit restaurálni, műanyagot ragasztani:
•egy 0.5mm fúróval belefúrok a ragasztandó felületbe merőlegesen, úgy, hogy a lyukak egymással pont szemben legyenek. (kis elektromos fúró, alacsony fordulat, nagy koncentrálás, pontos jelölés). ez a legfontosabb
•ebbe lehet tenni fém merevítést, amire elég jól bevált a gémkapocs anyaga. könnyen hajlítható, vágható, viszont elég erős. ekkora felületen 2-3 ilyet is beletennék
•ragasztásra epokitt ami leginkább bevált, a száradása elég hosszú, 24h, de utána igen stabil, jól tapad, csiszolható és festhető. a fém merevítőket is be kell ragasztani!
•fontos a zsírtalanítás (féktárcsatisztító)
•ha van hely belül és nem látszik, lehet átlapolást is tenni vékony merev műanyagból (pl. telefonkártya anyaga), vagy vékony fémből.lehet, hogy egy Lenovohoz nem illik a a barkácsolás (eszembe jut, a Zen meg a motorkerékpár ápolás-művészete c. könyv, amikor az egyik motoros mondja a másiknak, hogy a söröz doboz anyaga ideális alátét - mivel puha és vékony alumínium - a kormány megszorításához. Mire az felháborodva: megőrültél? BMW-t sörözdobozzal javítani...???), de ha úgy tekintesz rá kihívás és jó szórakozás is a barkácsolás
-
Wolfskin
őstag
válasz
ro_bert17 #20396 üzenetére
nálam az adapter az asztali gép második monitorának a második bemenetére van kötve. ha ráteszem a laptopot, és összekapcsolom vele, akkor mindig úgy adja elő, hogy a második monitort a laptoptól jobbra látja. tehát ha leválasztom, majd újra csatlakoztatom, mindig a jobb oldalon jelenik meg. az asztal/tulajdonságok/beállításban egérrel meg kell fogni és megcserélni. minden alkalommal (csatlakoztatással) újra. mert elfelejti
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gondwana #20377 üzenetére
Isten bizony, a biosba nem nyúltam! egyébként nálam nincs is ott microphone...
------
amikor állandóan ment és gerjedt a hangszóróval, akkor a hangeszközök/rögzítőeszközökben betettem a pipát az "eszköz figyelése" négyzetbe és onnantól nem ment állandóan. igaz, soha többé.utána az [eszközkezelő/hang-, video-, és játékvezérlők/multimédiás audiovezérlők - 2653] --> illesztőprogram eltávolítása következett (javaslatra, hogy rakd újra a driverét), majd illesztőprogram telepítése /frissítése
jelenlegi státusz:
az eszközkezelőben az illesztőprogram frissítésére azt írja, hogy
"már telepítette a legjobb illesztőprogramot az eszközhöz.
... az illesztőprogram naprakész
SoundMax DigitalAudio"viszont lent, a hangeszközökre kattintva (kis hangszóró ikon)
ha fölé viszem az egeret: "nincs hangkimeneti eszköz telepítve"
ha megnyitom pl. a rögzítőeszközöket, akkor is tök üres panel (Hang) nyílik meg. bármelyik fülre kattintok, az van beleírva:
"nincs telepíttet hangeszköz"itt még van egy lehetőség, jobb klik az ikonra, és "hanngal kapcsolatos problémák megoldása", aminek a végén "a Windows nem tud megoldást a problémára"
-
Wolfskin
őstag
az eszközkezelőben ott látszik és rendben is van az illesztőprogramja ha ellenőriztetem vele. (ott töröltem le a hang és multimédiavezérlők meghajtóprogramját...
) csak a hangvezérlők üresek, se hangerőszabályzó, se felvételi eszközök, semmi. azt írja ki, hogy nincs hangkártya telepítve. meg a skype is ezt írja ki.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #20306 üzenetére
akkor nem tudja valaki, hogy a hangkártya driverét hogy teszem fel?
•eszközkezelőből, (ahonnan töröltem) nem sikerül, mert hiába frissítem, a hangeszközök nem jelennek meg
•jobbra lenn a hangszóróra kattintva a win saját hibajavítója sem tudja "megoldani a problémát"
•a system updater nem teszi fel azt lefuttattam
•a honlapon nincs win7 driver, azt írja,a win update...most tényleg, ha lefuttatok egy frissítést, és telepítek néhány biztonsági javítást lesz hangkártya? (ki is próbálnám, csak most nem akarom átdugni a netet a a laptopba, mert egy ilyen frissítés órákig is eltart)
-
Wolfskin
őstag
válasz
audi100td #20297 üzenetére
otthon van az asztali gépemen, de most itt vagyok egy kicsi faluban, és itt nem lehet kapni, az itteni asztali géphez meg nincs. és egyszer már sikerült skypeolnom ezzel is, olyan szükségmegoldás lett volna. (meg akkor +1 cucc, amit mindig cipelni kell vele.)
egyébként gondoltam rá, ha egyszer sikerül megint bekapcsolnom, akkor soha többé nem kapcsolom ki, inkább csinálok egy vakdugót 3.5mm jack-ből és bedugom a mic aljzatba
-
Wolfskin
őstag
válasz
Gondwana #20286 üzenetére
köszi a videókat, megnézem, de most kicsit abbahagyom, mert nem akarok kárt tenni benne.
tegnap este skypolnom kellet volna egy külföldi ügyféllel, de nem ment, mondtam mára megoldom. kb. 6 óra alatt egyelőre távolodok a megoldástól. majd mondom neki, hogy nekem IBM laptopom van, tegyük át jövő hónapra...1. elméletileg működik a mikrofon. eleinte nem ment, nagy sokára találtam egy kapcsolót a (a felvételi eszközök beállításaiban), amivel le volt némítva, így visszakapcsoltam
2. utána 1x sikerült skype-olnom is. viszont többé nem lehetett kikapcsolni, így a hangszórókat sem tudtam használni, mert rögtön összegerjedt.
3. a felvételi eszközökben végül egy "eszköz figyelése" mód bejelölése után kikapcsolt a mic, de azóta sem sikerül visszakapcsolnom. (a skype 5 szerint nincs hangkártya)
4. sokak javaslatára az eszközkezelőben leszedtem az hangeszközök drivert, azóta sem sikerül visszavarázsolnom. (a w7-t nem szeretem, egyelőre kerülöm, erre mégis azt tettem kipróbálni. így a w7+lenovo support együtt eléggé szívat)
ha begépelem, hogy setup microphone, akkor megnyílik egy intéző ablak, valahol a system32-ben egy csomó dll-el???
-
Wolfskin
őstag
válasz
audi100td #20284 üzenetére
bárcsak itt se volna system update. szépen mindent letöltenék és telepítenék. ennyi. most nem nem tudok, egy hangkimeneti eszközt telepíteni, mert nincs...
az eszközkezelőben meg van egy ismeretlen eszköz, azzal sem tudok mit kezdeni, mert semmi nem tudja azonosítani, az eszközkezelő a neten sem talál hozzá drivert.
az egész délutánom azzal ment el, hogy megpróbáljak egy hangkártyát telepíteni egy gépre. azért ez nekem elég extrém...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #20275 üzenetére
részeredmény:
a Lenovo Think Vantage Toolbox nem indul el többé (hibát észlel és leáll)
a system Update valszeg frissítette magát, de hangszóróra kattintva továbbra is : "nincs hangkimeneti eszköz telepítve"a hibaelhárítás nem működik, az eszközkezelő/driver frissítése nem csinál semmit/a honlapon ehhez nincs w7 driver.
format c és install win XP?de nem szeretem az ilyen egygombos "felhasználóbarát" megoldásokat, amikor a nagy piros gombra kattintva az a háttérben mindent megold magától az xp-n felteszek egy drivert, akkor az fenn van, ha leszedem, lenn van itt meg valahol megbolygatom a rendszert, az egész kártyavárként omlik össze. leszedtem az audio drivert, azóta le kelet szednem a Think Vantage Toolboxot, lassan eljutok a format C-ig, aztán jöhet megint a nagy piros gomb...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
nem írná le valaki egészen szájbarágósan, hogy hogyan lehetne életet lehelni ismét a mikrofonomba?
az eddigi mindenféle részinformációk és tanácsok alapján:- frissítsd a rendszert a win update-al: frissítettem a windowst, de az csak a szükséges kritikus frissítéseket töltötte le (a win update esetleg valami mást takar?)
- a system update-al frissítsd a rendszert: nos rányomtam a system update-ra is, mire az is frissítette saját magát. (csak közben a win frissítés újraindította a gépet, úgyhogy ez egyáltalán nem indul el, valahol elakadt két világ közt... majd újratelepítem)
- rakd újra a driverét: az eszközkezelőből uninstalláltam az audios eszközök meghajtóprogramját. utána a hangszóróikon/hanggal kapcsolatos problémák javítása: na ez aztán végképp nem csinált semmit (a hibaelhárító nem tudta azonosítani a hibát), ugyanígy az eszközkezelő/audio eszközök... illesztőprogram frissítése is kimerült látszattevékenységekben.a mikrofon egyébként biztosan jó, hosszú hetek küzdelme volt, mire sikerült kikapcsolnom (felvevő eszközök beállításaiban). vagy ez a ki/bekapcsolás normál menete???
és az szoftveres vagy hardveres fícsör, hogy miközben írok ide, időnként megrántja a képernyőt, minta kalibrálná (vagy simán kényszerviselkedéses lenne...)
kezdem megbánni, hogy win7-t tettem erre a gépre... (T43).
-
Wolfskin
őstag
válasz
mitulabattyi #20159 üzenetére
nekem a venti búgással nem volt gond, amikor állandóan ment akkor a hangszórókkal gerjedt össze, mert közel van.
a skype 5.ös verziója azt írta ki, hogy a hangkártya nem elérhető. az eszközkezelőben van egy ismeretlen eszköz, de mivel a neten sem talál hozzá drivert nem tudom beazonosítani. ez összefügghet?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
még mindig a mikrofonnal küzdök:
• először nem ment, akkor a felvételi eszközökben sikerült élesítenem (mute-on volt)
• utána egyszer sikerült még skypeolnom is rajta!!!
• viszont ment állandóan, így nem lehetett használni a hangszórókat, mert gerjedt.
ekkor azzal szenvedtem, hogy kapcsoljam ki, míg végre sikerült (felvételi eszközök/ mikrofon/ eszköz figyelése)
• azózta nem lehet visszakapcsolni, semmire nem reagál (a fentiekre sem).kérdésem: kifejlesztett-e az IBM egy XXI századi megoldást, ami a mikrofont egyszerűen fel -le kapcsolja (mint pl. a villanykapcsoló: fel-le, fel-le).
vagy marad kikapcsolás: fórumozás, mindenféle rejtett kapcsolók keresése, driver újratelepításe -->működik, bekapcsolás: u.a. mert így elég macerás...(T43)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Rez_Grof #19723 üzenetére
ok, kösz felteszem
ezt a driver/program dilemmát nem értem
a support oldalon itt, a power management kategóriában az alábbi - nevezzük dolgoknak- tölthetők le:
•Power Manager
•Battery MaxiMiser and Power Management Features
•ACPI Power Management
•SATA Power management
•Hibernation
•Hibernation standalone boot
•Intel SpeedStep Applet
•Shutdown Serviceezek driverek, vagy programok? vagy ezek a programok, a drivert pedig a win tölti le? a Think Vantage System Update miért nem tölti le ami kell?
közben kijött az új power manager program... khm driver...
na jó, letölthatő az új power manager "cucc":3.61 /júli.5.
-
-
-
Wolfskin
őstag
tegnap beüzemeltem az rmclockot, és tesztelgettem kicsit. ezeken az értékeken már stabil volt:
6x --> 0,716V
8x --> 0,796V
9x --> 0,844V
10x --> 0,908V
11x --> 0,940V
12x --> 1,004V
13x --> 1,052V (mondjuk 1,36-on sem fagyott le, de itt hagytam rá egy kis tartalékot, mert aksiról úgyis ritkán megy itt, töltőről meg nincs nagy jelentősége. alul azért szigorúbb voltam)ez akku időben pont fél órát jelent: 2:00 --> 2:30 (6 cellás akku/100%)
nagy előnye még még, hogy sokkal gyorsabb profilt váltani, mint a lenovos energiagazdálkodással (ThinkVantage), ami vagy 2 percig tölt be. plusz on demand-ban ha kell, pillanatokra fel tud ugrani magasabb teljesítményre is.(régen, a Barton-os időkben sokat használtam ezt a progit, főleg a hűtés miatt, de évek óta stabilan megy egy X2 Black Edition alapfeszen, 3.11 GHz-en miközben 25/35 fokos, így sok értelme nincs. ha meg feszt emelek a biosban, hogy felfelé húzzam, (azaz nem "auto"), akkor az rmclock sem tud rajta csökkenteni többet, tehát lefelé minden szorzón ugyanaz a VID marad. ez alaplap függő szerintem.)
-
Wolfskin
őstag
nem tudja valaki, hogyan lehet a mikrofont kikapcsolni? (T43)
összegerjed a hangszóróval már 6-7-es hangerőn is.ha a rögíztőeszközökben letiltom, vagy lenémítom az nem segít, ugyanúgy használatban marad. amikor korábban nem szólt, akkor a tulajdonságok/jelszintek alatt le volt némítva. amikor ott engedélyeztem, egyből élesedett. visszafelé ez miért nem működik?
még valami: ha a némítás gombot ki/be kapcsolgatom, vagy a jelszint csúszkát változtatom, az "alkalmaz" gomb inaktív marad, nem lehet érvényesíteni a változást (???)
remélem nem kell hozzá újraindítani...? -
Wolfskin
őstag
válasz
mitulabattyi #19597 üzenetére
I'M LEADED!!!!
mitulabattyi for president!(mondjuk éreztem is mindig, hogy (a gyerekkoromhoz hasonlóan) mintha nehezebb lenne a laptopom, mint a többieké... na tja, a sok ólom...
@SpeedR: igen, mert ő a pdf oldalszámot adta meg (lapok száma), ami 216 (a pdf olvasód kijelzi), de az a lapokon csak 210. a difi onnan van, hogy csak a 7. lapon kezdődik az oldalszámozás
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest