Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petyb00

aktív tag

válasz Egon #5203 üzenetére

Nincs értelme egy épített NAS-t hasonlítgatni egy harverhez amihez szolgáltatát és supportot is eladnak, plusz fogyasztásban is takarékosabb. Sokan elkövetik a hibát, hogy csak a bekerülési árat nézik, nem a TCO-t, ami az eszköz vételárát és az üzemeltetési költségét takarja. Jelen rezsi szabályozások közepedte, igenis számolni érdemes a hosszútávú üzemeltetési költésgekkel. Microserver 3-5* többet fogyaszt, + mennyi időt vesz el a beüzemelése (pl. 1,5 napom ment rá mire lefrissítettem minden komponenst, de még tuti van valami driver hibám), konfigurálása, frissítése (a saját időd is "pénz"), sebezhetőségeket biztonsági hibákat ne is említsem.

Amúgy 1 hete vettem a Microservert és felesleges besértődni azon, hogy leírtam nekem mennyit ér, hiszen szubjektív! Az én elvárásaimhoz semmit sem ér a celeron, sokat fogyaszt és szar a teljesítménye. A német hirdetési áron már holnap tovább is adom, mert ilyen configot vettem. :D amúgy érdemes figyelni ezeket a hirdetéseket, és megnézni, mennyi idő alatt kelnek el.

Nekem volt már épített és volt apliance is, most is inkább megvettem a Microservert, de!
    Én nem vagyok megelégedve vele, mert magas az alap fogyasztása, 40+W terheletlenül, és 63W-ra is felmegy trhelten, miközben a legkissebb fogyasztású (17W) CPU 1SSD+2HDD van benne! Plusz nem tudom mitől, de nekem úgy tűnik időnként meg-meg akad a rendszer rajta.
    Ui.: Van egy 1240L-el (20W) szerelt szerverem is otthon, az 12W-ot fogyaszt 30% terhelés melett is, ezért van a fenti elégedetlenkedésem, sajnos azt nem tudom erre is használni...

Most még egy próbát teszek, kap egy Pico PSU-t és megnézem úgy, hogy alakul a fogyasztása, nem mellesleg így a táp helyére még be lehetne tenni, 4 db 2.5-ös lemezt is :C na nem mintha szükségem lenne rá.

Amúgy az, hogy egy 200K-s NASt lenyom, az tényleg szégyen!

• DBob

őstag

válasz Egon #5203 üzenetére

Nekem is a "semmirevaló" Celeron G1610 van benne.
    Köszöni szépen, többszörösen körberohangálja a 200 kHUF-os QNAP NAS-omat teljesítménybe.

Ami egyébként nagyon szomorú, a QNAP-ra levetítve ...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés