Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
nvyktor
aktív tag
válasz
csballago
üzenetére
Háát...

Amúgy, igen a superrblock-kal azonosítja a lemezeket, még mdadm.conf sem kell hozzá.
És bár nagyon okos a telepítő, de szerintem célszerűbb lehúzni.Backup meg...
nyilván nem árt ha van.
Mondjuk azt nem tudom, hogy Linux hogyan kezeli az új (számára új) meghajtókat.
Ha meg van formázva értelmezhető módon (mondjuk ext4), akkor nem kéne hozzányúljon, vagyis legrosszabb esetben visszateszed a hdd-t és megvan minden... De ezt már csak feltételezem... -
nvyktor
aktív tag
válasz
csballago
üzenetére
Én még a sima RAID-mentes HDD-ket is kihúzom óvatosságból, "az ördög nem alszik" elv alapján.
Ártani nem árthat.Kicsit utánaolvasva ezt találtam. Ugyan a srác itt nem sdd-re, hanem 64-bit-re vált, de ez szerintem irreleváns ebből a szempontból. Azt írja, hogy simán megy az új rendszeren, bár azt viszont nem írja, hogy telepítés közben mit csinált a raid-es lemezekkel...

Lehet egyszerűbb lenne a meglévő rendszert leklónozni az ssd-re inkább.

-
teleguru
csendes tag
válasz
csballago
üzenetére
Anno engem kirohogtek, hogy fabrikaltam a nagy passiv hutot a nvGT520-on. Nekem is el kellett dontenem a vasarlas elott milyen OS fog rajta futni, hogy jo kartyat tudjak bele venni. Ha multimediazol a legolcsobb legjobb megoldas az xbmc. Ingyenes es linux alapon amit barmire tudsz kesobb hasznalni. Jelentem hibatlanul mukodik lassan fel eve
a homerseklete nyaron ugy 50C korul volt HD filmezes kozben.XBMCbuntu 11.10 OS el. Transmission 2.60 , ftp , samba. Gigabites halon 80MB korul ir olvas ext4 hddre. Ntfs re 55-60MB de szerintem itt az ntfs3g sw lassita a mukodest linux alatt. A proci biztos a gyengeje, de tenyleg ennyi penzert mit varnak egyesek? Fogyasztas: 1db 2,5" OS HDD +2db 3,5" 7200rpm DATA HDD 55W ha csak a torrent es film megy 40-45W ami nagyon barati ilyen teljesitmeny mellett. Gondoltam leirom azoknak akik nem vettek meg ilyen gepet mik a tapasztalataim tobb, mint fel ev alatt. -
Egon
nagyúr
-
nvyktor
aktív tag
-
csballago
csendes tag
válasz
csballago
üzenetére
Szerintem kicseréltetem valahogyan ezt a Sapphire videokarit egy másik modellre, mert hogy folyton elmegy a hang chip része....nagyon nem pálya. S ha már csere, ezt néztem ki:
http://www.msi.com/product/vga/R6450-MD1GD3-LP.htmlSzerintetek? Méretileg még kisebb is, mint a Sapphire, szóval be kell hogy férjen és legalább aktív hűtéses..
-
válasz
csballago
üzenetére
Rém egyszerű a diagnosztika. Kiveszed az egyik RAM-ot, ha így jó, akkor az volt a hibás. Ha úgy sem, jó, akkor a másikat veszed ki, előbbit visszateszed, ha így jó, akkor az volt a hibás. Ha továbbra sem jó, akkor VGA-t kiveszed, alaplapit használod, ha úgy jó, akkor az volt a hibás...

-
Mindreader
tag
válasz
csballago
üzenetére
A legegyszerűbb a CrystalDiskMark-al.
-
bencze
senior tag
válasz
csballago
üzenetére
Én is kíváncsi lennék a raid5 teljesítményre. Igaz most nincs "kedvem" 2 disket venni de jó lenne és akkor a raid5-öt meg kell fontolnom.
Raid1 igaz, hogy sokkal kevésbé cpu igényes de 2 számjegyre nem megy fel a cpu kihasználtság írásnál, pedig fut pár cucc és ott a samba is dolgozik. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csballago
üzenetére
#1720-as hozzászólásban azt írtad: "ezt is próbáltam, de ez van fent alapból"
Alapból nem a The Bay-féle moddolt BIOS van a HP Microserveren vagy valamit én értettem félre.
Pofon egyszerű az USB pendrive készítése.
Leszeded HP oldaláról a BIOS frissítést, kicsomagolod egy üres könyvtárba.
Rányomsz a HTML oldalon a pendrive formázására.
Utána lecseréled a pendrive-on a HP gyári BIOS-t a The Bay-től lementett BIOS-ra.
Természetesen ugyanolyan névvel kell felmásolni a pendrive-ra, amilyennel a gyári volt rajta.Kész.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
-
válasz
csballago
üzenetére
Eleve gond van a fájlrendszerrel. EXT vs NTFS. FAT gyakorlatilag semmire nem jó.
Sokszor még a hardveres RAID megoldások sem működnek eltérő kártyákkal. Még ha elméletben létezhet is, szerintem nem tudsz kompatibilis RAID tömböt létrehozni. Hacsak nem találsz valami szoftvert, ami garantáltan megcsinálja. -
-
Brogyi
őstag
válasz
csballago
üzenetére
Nem követem a hozzászólásaid,de ha jól sejtem ATI kártyád van akkor keress rá a Vaapi szóra Nvidia esetén a Vdpau-ra.A lehető legfrissebb kernel,ubuntu párossal a vlc már tudja a hardware-s gyorsítást. A többi hatalmas szívás.Ha IT guru vagy akkor semmi.Állítólag az mplayer is tudja, de az már a fordítás rögös útvesztője.Elsőre próbálkozz a vlc-vel az könnyebb.A totem felejtős.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csballago
üzenetére
CPU-t a Feladatkezelővel. GPU-t mondjuk MSI Afterburnerrel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csballago
üzenetére
Én csak RAIDz-ben gondolkodom. Sokkal megbízhatóbb és gyorsabb, mint RAID5.
Ezt csak telepíteni kell, semmi buhera: NexentaStor
-
zsolt501
nagyúr
válasz
csballago
üzenetére
Működni működik alatta, csak utólag azon gondolkodtunk itt, hogy bele fér e, mivel ez a kártya picit magasabb mint a többi LP-s kártya, de ezt nem árt vásárlás előtt lemérni, a másik hogy ez a kártya utólag kiderült, hogy kicsit többet is képes fogyasztani, mint az alaplap által biztosított 25W, szóval ezt a dolgot érdemes jobban megvizsgálni mielőtt vásárolsz.
-
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
csballago
üzenetére
Ebben így nem tudok neked teljes körű segítséget adni, de az tény, hogy a HW-s Raid nagyon sokszor problémás linux alatt, pl lassú vagy elveszti a tömböt de olvastam már olyat is hogy adat vesztés lett a vége linuxos HW raid mellet. Szoft Raid viszont probléma mentes szokott lenni.
-
csballago
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Formula-1
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 256GB Purple- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4042, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest