Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
Gregman
üzenetére
ZFS-hez nincs RAID kártya. És RAID kártyából is csak olyan tud a solarissal és alternatíváival együttműködni, ami egy az egyben át tudja adni az irányítást az oprendszernek. Így tulajdonképpen csak SAS/Sata vezérlőként működik. (IT mód).
Ramból a 8Gb-s ECC modulok eléggé horror áron vannak, úgyhogy szerintem marad a 8Gb-s ECC plafon.
Az igényeidnél ahogy néztem, lehet elég lenne azokra a feladatokra egy Linux is (net, office, email). Sőt a Solarisnak is van gui része (gnome), hogy ez mennyire funkciógazdag azt nem tudom.Processzor erő:
Szerintem erre a pár dologra, amire használnád elégnek kell lennie. DLNA, ha nem használsz transzkódolást, akkor nem megerőltető. Torrent szintén nem megerőltető, ha nem ipari méretekről beszélünk, de ez email, office, netre is elmondható.Áramszünet:
ZFS-nél igazából ami veszélyben van, az a ZIL, ezért szoktak itt Inteles SSD-ket használni, mert azokban van vmi kondenzátor, ami tárol áramot és áramszünet esetén még az ssd a cache-éből még a flash lapkákra írja az adatot. Így nincs adatvesztés, ám egy ZIL nélküli tisztán lemezes ZFS-nél nem tudom mi a helyzet. Ott !szerintem! "csak" annyi esély van az adatvesztésre áramszünet esetén, mint egy normál windowsos partíciónál. De nem vagyok túl járatos áramszünetes kérdésekben.
Ha érdekel a téma, sok jó dolgot lehet olvasni ZFS témában angolul, bár sok helyen sok a marketing bullshit...Bios:
Nem nagy kunszt a bios upgrade, mivel gyári cuccot használsz, csak kicsit van módosítva a folyamat.UPS:
Ha fontos az adat érdemes beruházni. Ez ilyen elővigyázatosság. Ám jó környéken (áramszolgáltatás) nem feltétlenül kifizetődő.Használt vs új:
Ezt neked kell eldöntened, hogy a gari az új hús megéri-e a többletet. Viszont ez közel szervercucc, így nem hajlamos lehalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Eladó prémium gamer PC Ryzen 9 + 7900 XTX 32GB DDR5 6000MHz
- Gamer PC - B450 WiFi -Ryzen 7 3700X, RX 6700 XT, 32 GB DDR4, 512 GB NVME
- Brutál Gamer PC RTX 5060 Ti 16GB, i5-14400, DDR5 32GB Garis 2027-ig!
- Zotac Magnus One barebone számítógép 1 év garanciával Foxpost az árban !!
- i5 12500/ RTX3070/ 32GB DDR4/ 1TB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest