Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• qnadam

veterán

rákerestem, de nem derült ki számomra, hogy swprobléma-é, vagy a hálókályha kezel valamit rosszul: n36l, rajta freenas, benne 4 jail, mindegyiknek külön belsőhálós ip-je. délután ránéztem volna a torrentekre, de nem lehetett elérni. itthonról megnéztem, se kívülről, se a hostról nem válaszoltak pingre. a crashplan (másik jail) logja alapján reggel térdelt le a hálójuk.
    a freenas maga végig elérhető volt, a jailek konzolját meg lehet nyitni onnan, a jailből pingetve ez jött: ping: sendto: No buffer space available
    a jailek újraindítása nem segített, erbből arra gondoltam, hogy a hostoldalon nyűglődik valami. az egész vasat újraindítva megjavult.
    rákerestem, volt tipp hogy a hálókártya bénázik, volt olyan, hogy a túl nagy forgalmat nem bírja (nem hiszem hogy ez, gigás helyi háló, de a net felé csak 10 mbit feltöltés van, letöltés nem volt, a helyi kliensek aludtak), volt tipp mindenféle konfigokra, de kernelforgatásra is más paraméterekkel... viszont egy működő rendszert (oké, még nem 100%, ugyanitt freebsd/freenas szakember kerestetik!) azért nem szívesen túrnék szét úgy, hogy nem igazán értek hozzá. szóval... ötlet valakinek, hogy ez miért, és majd mitől nem?

Új hozzászólás Aktív témák