Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Drone86

tag

válasz kiskakas #1908 üzenetére

Köszi a tippet, ezen a vonalon elindulva találtam egy oldalt, ahol leírták a lényeget magyarul, és hogy megadható hogy az adott gép lehessen-e master browser. Windows alatt a szolgáltatások között van egy opció: számítógép tallózó. Kiválasztottam a tiltást, de pár nap múlva ismét elérhetetlen volt a microserver, a lejátszók számára.. :F
    Ezután próbálkoztam ubuntuval(desktop). Bár nem vagyok igazán linux-párti, tekintve, hogy leginkább fájlszervernek meg torrentre kell, gondoltam megpróbálom. Agyvérzés kerülgetett, nem sikerült még a samba servert sem belőnöm, a vnc-ről nem is szólva, ugyanis monitor nélkül nem indul az ablakkezelő..
    Közben megtudtam, hogy egyfajta szavazás alapján válik el, hogy melyik gép a master, különböző paraméterek figyelembe vételével: magasabb verziószám, service packok, uptime idő stb..
    Ez alapján, lehet megpróbálkozok a windows home serverrel, az 2011es verzió, így elvileg előnnyel indul.
    Másik megoldásként, (bár ez inkább kényszermegoldás) az egyik gép (nem a microserver) megosztásait megszüntettem. Most várok... :)

Új hozzászólás Aktív témák