- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na_Ta
csendes tag
Üdv,
Én úgy szoktam, hogy mosogató szivacsot benedvesítek, nem kell hogy csöpögjön,
majd bele tapintok vele a hamuba, hogy felvegye, majd körkörös mozdulatokkal,
óvatos nyomással végig megyek az üvegen. ha durván kormos, kimosom a szivacsot és újra.
ha már úgy látom, hogy leszedte és már csak a nedves kormos szenny van rajta, akkor papírtörlővel szárazra, tisztára törlöm.
Én csak fával, meg fabrikettel fűtök, így eddig még nem volt semmi a hamuban, ami kárt tett volna az üvegben. Szén és szénbrikett esetében nem tudom kerülhet-e a hamuba ilyesmi, bár kandallóban ("látványkandalló", nagy ablakos) amúgy sem javallott efféle fűtőanyag szerintem. -
draco31
veterán
Hello!
Kandalló üvege bekormolódott. Holnap kémény söprés, így le tud az is hűlni. Mivel lehet megtisztítani? -
csanady97
tag
Sziasztok!
Kandallót szeretnék vásárolni, viszont olyan problémám lenne, hogy a kandalló és a kémény nem egy helyiségen belül van, egy téglafal választja el a kettőt. Kérdés hogy ha ütnék egy lyukat a falon, akkor átvezethetem-e benne a kályhacsövet?
-
Agostino
addikt
sziasztok
termosztát kapcsán kérnék okosítást, talán befér ide. computherm 093-ról lenne szó, van hozzá leírás de lehetséges, hogy annyira egyszerű az egész, hogy én komplikálom túl. annyit szeretnék csak beállítani, hogy egész héten 8kor indítsa a 22 fokot, aztán este 11-kor váltson át 20 fokra. először azt hittem, hogy át kell tennem manuálba este és onnan visszavált reggel, de hűvös tévedés volt.
-
v_viktor
csendes tag
-
válasz
SirRasor #593 üzenetére
Az 51 fok szerintem is kevés, nagyon visszahűl a visszatérő ág, az árthat neki. Az 56 fok se sok, 60-70 fok között szokták ajánlani a radiátoros fűtésnél, nálam pl. 65 fokra van állítva. Padlófűtésnél szoktak alacsony hőfokot állítani.
24 KW nem sok szerintem egy 100 nm-es lakásnak, bár sok múlik a szigetelésen.
Ha mindig otthon vannak akkor nem kell kapcsolgatni, a termosztát teszi a dolgát. -
SirRasor
addikt
Üdv, érdeklődnék egy nagyon huncut dolog után.
Kazánszerelő garanciás éves körbenézés miatt kint volt szüleimnél és mondott pár vad dolgot, ami szerintem hülyeség.Baxi Luna Duo-Tec E 24 ERP kondenzációs gázkazán.
Az előző 51 fokra volt állítva, ezt átállította 56-ra, de azt mondta, hogy akár 68-ra is felnyomhatjuk, mert ez így tönkre fog menni hamar, mert korszerűtlenek a radiátorok, mert alumíniumok és túl gyorsan adják le a hőt és emiatt túl sok hő marad a kazánban. WTF?
Mi a nyavajától menne tönkre hamarabb, ha alacsonyabbra állítom? Sőt, a fenti logika alapján pont hogy lejjebb kéne állítani a hőfokot
51->56 állítás annyit eredményezett, hogy előző évhez képest októberben a napi 1,5 m3 helyett 5 m3 fogy úgy, hogy nincs melegebb
(túl van méretezve a kazán; egy másik kazános szerint 16kw-os is tökig elég lenne (100m2-es emeletes ház).
Szóval ugye nem vágjuk tönkre a kazánt, ha lejjebb állítjuk? Az időzítés meg asszem úgy megy, hogy éjszakára lekapcsol (vagy 19 C°-ra áll a termosztát), majd délelőtt megy pár órát, déltől 3-4ig nem, aztán este 10-ig megint megy.
Más: az jobb fogyasztást hozhat, hogy nappal 1 órát megy, 1 órát nem megy és ez váltakozik? (mindig otthon vannak, tehát kell nappal fűteni).
-
tiop
tag
válasz
FIREBLADE78 #591 üzenetére
Maga a csőhálózat,előremenő,visszatérő osztók,valahova csak raktak egy csapot ahol feltöltötték a renszert.
-
tiop
tag
válasz
FIREBLADE78 #589 üzenetére
Üdv,
Ha alatta nem találsz beépített töltőcsapot akkor a fűtési renszeren keresd,mert nem minden készüléken van töltőcsap. -
FIREBLADE78
addikt
Vki tudna segíteni,hogyan lehet feltölteni egy bosch gc2300w 24/30c kazánt? Nem volt használva hónapokig és nulla lett a bar szintje. Leszedtem a manualt,de ott semmit sem ír. YouTube semmi. Szerelőm most nem elérhető.
-
Ferike81
senior tag
-
tiop
tag
Üdv. Egy kis segítséget kérnék.Renova star F24E kombi cirko a beteg.A mai napig nyári állásban volt csak a melegvizet használtuk róla.Ma átkapcsoltam téli üzemre azóta beteg,már melegvizet sem ad.Hibajelnség a következő-bekapcsolom valami nyöszörgő hang jön(ami eddig is volt)azután indul a ventillátor és utánna semmi,ventillátor leáll és kezdi előröl,szikráztatás nincs,a kijezőn a két rublikában a nyomás és vízhőmérséglet a maximumig ugrál fel és le.Nyomás
,gáz,villany rendben.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Van nekünk egy MIKA-6E KON kazánunk, amit teljesen kihúztunk nyárra, elképzelhető, hogy ezt nem kellett volna.
[link]
Most E05-s hibát dob, resetre ismét visszadobja ugyanezt a hibát. Burkolatot levéve, a szivattyú adott ki furcsa hangot és elvileg hibakódra is fut. Első led piros, utolsó sárga=blocked pump, próbáltam, a leírás szerint (csillagcsavar be, majd forgatás) elhárítani a problémát, de sajnos nem jutottam előrébb.
Esetleg tudjátok mi lehet a gond vagy hívjak szerelőt.E05 Léghiány kapcsoló nem zár a megadott időn belül (30 mp.),
miután a füstgáz ventilátor elindult. A hiba leállítja a kazánt. A normál
üzemhez való visszatéréshez kézi/távoli nyugtázás szükséges.Köszi,
P -
Edorn
senior tag
Tudtok esetleg ajánlani megbízható faelgázosítós, vagy fatüzelésű kazánnal foglakozó szakembert? Akivel át lehetne beszélni, hogy adott házhoz ajánlott-e a dolog, pontosan milyen kazánt érdemes beépíteni, illetve esetleg be is szerelné... (Heves megye)
Helye elvileg megvan melléképületben, kémény is van hozzá, illetve fűtési csövek is vannak hozzá (bár kérdéses állapotban), habár most gázkazán fűti azokat. De régen fatüzelésű volt.
-
stratova
veterán
Pazarló mivolta ellenére nálunk a konvektor egyenletesebb hőérzetet adott télen a nagy szobában (20 m^2), mint a Héra3-as (gázos) említettnél kisebb (ekkora) cserépkályha a hálóban (12 m^2). A kályha kb 4-5 óra alatt kihült és éppen éjjel kellene felkelni a visszakapcsoláshoz (nem mintha nem ébrednék fel rendszeresen 2-3 felé).
Tény, hogy az gázzal ment de kegyetlen meleget csinált a hálóban, míg a többi helységnél úgy ahogy rendben volt a hőmérséklet, ha mindent összenyitottunk.
Bár sajnos ez az épület szigeteletlen tégla.
Régebben itt 2 kis Héra3-as cserépkályha volt kőkemény 43 m^2-re. Szvsz ha egy kályhásmester mondja, hogy kevés lesz oda (akinek még érdekében is állna az építés), akkor szerintem hallgassatok rá. Bár úgy látom kifejezetten erre az igényre készült tervezőprogram is. Úgy látom az oldal szerint egy kályha hőleadó képessége max. 9 kW bár a hőtartása jobb, a linkelt kályhára 9-14 kW-t ír a honlap.
Nálunk mondjuk kondenzációs gázkazán lenne a legjobb (meg egy normális szigetelés) radiátorokkal, de az sem kis beruházás. -
Edorn
senior tag
Cserépkályha építtetését tervezzük. Már szinte minden le lett beszélve hozzá, erre most hív egy másik kályhaépítő, akit régebben megkerestünk árajánlat miatt, de csak most jutott el hozzánk, hogy nehogy építtessünk bárkivel kályhát, mert ekkora, ilyen elrendezésű helyen cserépkályhával meg fogunk fagyni... Vagy legalábbis a kisebb telejsítménye miatt még ha tovább is tartja a meleget, jóval hűvősebb lesz.
Van itt valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Mellékelem az alaprajzot. Illetve a kályha egy kb max 173*100cm területet foglalhatna el max.
Eddig egy pici kis 8kW-os fémkályhával fűtöttünk, de gond volt, hogy reggelre elég hűvös lett, illetve a "Szoba 2" eddig le volt zárva és az "Iroda" is estére lezárásra került, reggelre persze ott elég hideg lett.
Szerintetek is csak szívás lesz vele?
-
forguet
senior tag
Sziasztok,
kondenzációs gázkazánom van (Ariston Genus Premium EVO 24), semmi baja, viszont az idegesít, h ha meleg vizet engedünk, a kazán beindulásával a radiátorok is elkezdenek melegedni (akkor is, ha a termosztát nem kapcsolná be a fűtést)
Az ugyebár nem életszerű, h ha vki elmegy zuhanyozni, minden radiátort egyesével lecsavargassunk, úh vmi megoldást keresnék.
Lehet h ez csak vmi beállítási probléma a kazánon?
Köszi! -
Haart
addikt
Kazáncserét hajtun végre nemsokára itthon, tud valaki felvilágosítást adni aki ért hozzá hogy mi a különbség a saválló és az aluminium hőcserélő között? Előnyök, hátrányok.
Az egyik szerelő azt mondta hogy csak savállót vegyek mert az jobb mint az alusok. -
bszotak
tag
Szia!
Tökéletes megoldás sajnos még nincs a hibára, a rendszert átmosta a kivitelező és utána megjavult, de mostanában ismét vannak gondok vele. Teljesen változó, többségében felfűt rendesen, de néha rájön a kapcsolgatás...
Most feljebb vittem 45 fokról 55-re, olyan, mintha ez segített volna időlegesen (pedig nálunk csak padlófűtés van, szóval papíron felesleges lenne ennyire melegen mennie). -
stratova
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek <45 m^2 szigeteletlen emeleti B30 tégla lakásban (felette padlástér), melyik fűtési megoldás lenne jó 1-2 szezonra, vagy akár tartósabban, a jelenlegi HÉRA cserépkályha és FÉG Zeusz parapetes látvány gázkonvektor helyett vagy átmenetileg utóbbi mellett.
Mivel a kéménybéleltetés br. 230e magassága lenne (s mivel a hérától szabadulnáék igazából értelmetlen is, csak a kéményseprők és a katasztrófavédelem megköveteli) kis 12 m^2 szobába képzeltem el egy 2000 W elektromos konvektort, mivel többniyre a helységek össze vannak nyitva (máskülönben a konyha és a folyósó hideg).
- Thermor EVIDENCE 3 2000W 5 év garancia
- Climastar Smart 3in1 2000W 2 év garancia
- esetleg infrapanel alacsonyabban falra esetleg a mennyezetre szerelve.
- fűtő/fűtő klíma, bár ez megint nagyobb beruházás s bár nyáron sem lenne rossz nem 30°C-ban létezni s a béleltetés árából terveztem kihozni a vízmelegítő (1, 2) és a fűtés alkatrészárát.A konvektor CR6-os gázszelepén az égőnyomás beállítására szolgáló csavarral alacsonyabbra vettem a lángot, mert eddig csak ki be kapcsolgatva befűtött mint a meszes, majd le is kapcsolt a 20 m^2 szobában. Most 20-50 percet megy kisebb lánngal égett porszag nélkül, jobb hőérzetet adva (a nov->dec gázfogyaszásunk a HÉRA hektikus használatával így is 168 m^3).
Hasonló hatást szeretnék a kis szobában, de a helységek összenyitásával annak is bő majd m^2 alapterületet kellene befűtenie 12 helyett, de nem elvárás, hogy a folyósón ugyanolyan meleg legyen mint a szobában
. A pöttöm fürdőt évek óta ellátja egy ~1000 W-os kvarc hősugárzó, fürdés fürdetés idejére.
Az elmúlt évek tapasztalata szerint a téli hónapokban 25-30e volt a gázszámlánk, ez nyáron 5-8e maximum, úgy hogy a melegvizet egy Bosch Thermo 4000 11-2-es átfolyó vízmelegítő adta és mellette használatan van egy gáztűzhely.
Komplett 4 radiátoros töröközőmelegítős kombi kondenzációs gázkazános br. >2M árajánlatot kaptam, ami masszívan kapaszkodós (eleve nyárig nem is tudnám hová költöztetni a családot).Torry:
Ez több tényezőtől is függ, egyelőre én is kalkulátorokat nézegettem, ott sajnos nálam 1850-1980 W jön ki kalkulátortól függően. -
Torry
addikt
Sziasztok!
Van egy 8nm-es hálófülkém, viszonylag nagy belmagassággal ~4m?, a nappaliban gázkonvektor, az teszi a dolgát, viszont a hálóba már nem jut át a meleg, vagy akkor kint van elképesztően magas hőfök.
Egy Nobo Fjord-t néztem ki, 1000W: [link]
Sok, kevés? Mivel járnék a legjobban?
Őszintén szólva engem nem zavar annyira a dolog, szebbik felem tette szóvá, így tuti nem menne állandóan, csak amikor nálam tartózkodikKöszi!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Vettünk egy ilyen Wamsler tea kályhát.
Amihez csomagban vettünk csöveket is.
Itt van sorrend melyik könyök hova megy?Melyik megy fel és melyik lentre?
Könyök
Tisztítós könyök
A tisztítós menne lentre?
Köszönöm -
makkmarce
őstag
gondoltam egy merészet, és kitaláltam, hogy jó lenne egy új kazán a 30 éves ÉTI helyett.
Csináltattam gáztervet, mert az jó, meghívtam egy szakit, hogy a terv alapján adjon árat.
A feladat a következő lett volna:
1 db kazán (semmi flanc, semmi okos, 350k-ért kinéztem egyet).
1 db hőcserélő, hogy a régi padlófűtés vize ne keverjen bele a kazánba
1 db iszapleválasztó a régi rendszerhez, ha már úgy is megbontjuk
1 db nyílegyenes cső a kémény belsejébe belső csőnek
esetleg 2 db új keringető az 1 régi helyett, hogy a 2 szintes háznak külön szabályozható legyen, de ezt már ő ajánlotta plusszba. (így is be tudtam állítani csapokkal a réginél, szóval mindegy).Mikor 1.2 m-nál tartott, akkor leállítottam. Értem én a viccet, de ezt azért így nem kicsit sokallottam.
Azon eldurrant az agyam, hogy építsünk fém lépcsőt és
kilátót a tetőre, hogy a kéményseprő le tudja mérni a tömítettséget egy gumilabdával.
Namost a tető 30 fokos, a napelemes srácok napelem táblával rohangáltak rajta, én nem vagyok egy nagy mászó, de még én is simán fel merek rá menni, annyira lankás.Két kérdésem van:
1. át akartak verni, vagy ez tényleg normális? mert ha ez a normális, akkor előbb bontom le a kéményt, minthogy új gázkazánt tegyek bele.
2. nekem most a szigeteletlen 2 szintes ház éves fűtése kb 240.000 a régi kazánnal(21 fokos termosztáttal ETI 25kw-os 30 éves kazánnal, padlófűtéssel), 180nm-re. Van esetleg tapasztalata valakinek, hogy mennyi a "normális" fűtési költség egy ilyen háznál, és hogy mennyire jöhetne ki ha ez kondenzációs? -
mamboo
tag
Sziasztok, valaki ismeri ezt az "okos" xiaomi fűtőtestet?
"Xiaomi Mi Smart Space Heater S (BHR4037GL/XMMSSHS)"
Tapasztalat? -
Ferike81
senior tag
Nekem a gyerekek miatt az is "csak" 50 fokra van állítva, nehogy zuhanyzás, fürdés vagy kézmosáskor megégessék a kezüket.
Ha nincs keverőszelep a fűtési körben akkor nehéz lesz külön hőfokot beállítani. Bár már vannak olyan kazánok amik lekezelik a különböző előremenő hőmérsékleteket is. Pl Ha az 1. termosztát kér meleget akkor 50 fokos vizet küld, ha a 2. termosztát, akkor 38 fokosat. -
ProdyG
őstag
válasz
Ferike81 #569 üzenetére
értem, köszi!
én is kb így gondolnám, csak nekem össz-vissz csak 1 darab hőfokot lehet állítani a kazánon a fűtésre. az most 45 és így mindkettő kör 45 fokon megy. szerintem nem lehet különszedni nálunk a 2 kört (padló + radiátor). de majd megkérdezem a szerelőt, ha jön holnap.Illetve, ha már itt járunk, a meleg víz (csap, zuhany stb...) nektek hány fokra van állítva a kazánon? az lehet bármennyi? mert nekem most 60 fokra van állítva.
-
grigo
őstag
Sziasztok. Egy csoda Ferroli kombi kazán tulaj vagyok. Ezzel vettük a házat és most két napon belül másodszor játszotta el, hogy elmegy a nyomás f23 hibakód. Nagy keservesen újra tudtam indítani az este (igazából a keserversség az a reset gomb nyomhatatlanságából adódott) de reggel ismét azt tapasztaltam hogy a fűtés nem megy, lemegyek és ismét f23. Másfél éve is eljátszotta ezt, akkor ki lett benne cserélve valami filléres szar.
Mindent összegezve ezt intő jelnek vettem és elkezdtem nézni a kínálatot, mert hosszú távon úgyis ez lesz a vége (szerintem olyan 10 éves kazán lehet). Abba a problémába akadok, hogy vagy árukereső és egyéb nyers adat és árösszehasonlító oldal vagy valamelyik forgalmazó saját kazánválasztója/tanácsadó felülete. Egyikben sem találom azt ami most nekem kellene.
Ezért kérem a ti segítségeteket. Mik azok a gyártók amikben érdemes ma gondolkodni, mik azok amiket kerüljek? Azon gondolkodtam, hogy szép dolog a tech része is, de jó lenne olyan készüléket venni amihez van alkatrész, aminek van szerelője vidéken is, aminek korrekt az ügyfélszolgálata stb.
Szóval mindent összevetve szerintetek miben gondolkodjak? -
ProdyG
őstag
Hello,
A mi Westen Star Condens kazánunk is ugyanezt kezdte csinálni az elmúlt pár napban. 4 éves készülék. És hangos kattogást is produkál mellé, ami eddig nem volt.
Neked sikerült találni valami megoldást végül?
Kertes ház, van vegyesen padlófűtés is, meg radiátor is. és úgy vettem észre, hogy a padlófűtés jól megy, csak a radiátor körön van a probléma.Amúgy ha esetleg válaszol valaki, azt is megkérdezném, hogy ha 2 kör van (padló + radiátor), akkor a fűtési hőmérsékletet a kazánon hány fokra állítsam? egyszer mintha olyasmit hallottam volna, hogy a padlófűtésnek 40 fok körül a megfelelő, így 45 fokra van állítva nekünk a kazán, de ez a radiátornak meg elég kevés, a radiátorok legjobb esetben is csak langyosak.
Köszi! -
bszotak
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném a kazánunk kapcsán, hátha valaki már találkozott hasonlóval. Egy Ariston Genus One System 24-ünk van, új építésű ház, padlófűtés, első hidegebb idő. Azt tapasztaljuk, h a kazán irtó rövid ideig fűt, kb 15-20mp-ig esetenként, utána percekig keringtet, de kézzel is jól érezhetően nem meleg vizet. A következmény az, h nem tud felfűteni a kívánt hőfokra, egész nap megy, de max a szintentartásra elég (23fok 24 helyett, oké, fázósak a lányok :)).
Ami szép a történetben, h az ikerház szomszédnál is ugyanez a helyzet, nála már járt két Ariston szerelő, ők a fűtésrendszert hibáztatják, a kivitelező fűtésszerelői pedig a kazánt...
Az én érzésem az, h inkább a kazán gyanús, mert nem annyira hatékony így a vízmelegítés, h állandóan lekapcsol a láng, nincs idő a szükséges vízmennyiséget felmelegíteni.Ha esetleg bárkinek lenne vmi ötlete, tapasztalata, azt megköszönném. A kazán szerelőt (még garanciális) természetesen holnap én is hívni fogom.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A nyárikonyhába keresnénk sparheltet.Első körben Hunor Narodna Sparhelt volt a kiszemelt árban elég kedvező és a családnak inkább az tetszett,mint a drágább Wamsler Salgó.
De most méregettem és a Hunor Narodna meglepően alacsony.660mm!
Most egy régi sparhelt van ami már mindenhol füstöl néha,de ő 80 cm magas mint a Salgó.
Így lehet a Salgó lesz a befutó.
Van más ajánlott esetleg max 100 000 ft-ig?Főzés,sütés és melegedés lenne a cél velük.Pici konyhát kellene felfűteni.
Köszönöm. -
bubi92
őstag
Haliho!
Előre szólok hozzá nem értő vagyok, szóval szorri ha hülyeséget kérdezek, írok.
Van egy Hermann kazánunk ami felelős a melegvízért és fűtésvízért. Erre van rákötve egy Siemens termosztát. A termosztátot szeretném lecserélni. Jelenleg így van bekötve.Ha jól értelmeztem ez egy hűtő-fűtő termosztát lenne, és az y1 y2 bekötési pontok mennének egy kazánban meg egy hűtőalkalmatosságba. Most nyilván nekem utóbbi nincs. Viszont a kábelek színéből arra következtetek, hogy ez egy fázis,nulla és föld lenne, és így az y1-be(hütési kör)csak egy földelési pont van bekötve. Ezt így jól gondolom?
Ha igen, akkor tovább mennék. Kinéztem egy Computherm e300-as ""okos"" termosztátot a helyére. A doksijában[link] az alábbi ábra van bekötési útmutatónak:
Itt négy kábel megy bele. Milyen kábelem hiányzik a bekötéshez?
Köszi -
jézusom
addikt
Infra panel jó hőérzetet ad mondjuk egy fürdő szobában, mivel sugározza a hőt. De bármennyire is jók a reklámok, kis teljesÍtménnyel nem lehet befűteni. Nekem is van a fürdőben infra de nem befűteni. Rendes fűtéshez teljesÍtmény kell pár Kw, nem elég ilyen piszlicsáré panel. Egy ventilátoros gyorsfűtő jobb, igaz hangos. Hosszú távon meg nem lehet azt mondani hogy jobb, de legalább olcsó.
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Van egy kb 10m2 szobám alacsony belmagasságú, ami sajnos, ugyanarra a fűtéskörre kötve mint a ház többi része, egy kicsit hidegebb, 1-2 fokkal. Ezt szeretném kiegyenlíteni egy infrapanellel. Szerintetek járható út lenne? -
Kube
senior tag
Sziasztok!
Kicsit fura kérdés, de nem igazán tiszta számomra az alábbi szituáció.
Egy társasházban lakunk, ahol egyedi fűtésünk van. Régebbi típusú vízmelegítős, a cirkulálást gyakorlatilag a gravitáció oldja meg. Szinte teljesen úgy működik mint egy konvektor, csak itt a víz hőmérséklete befolyásolja a működést. Illetve annyiban térhet még el, hogy az égéshez szükséges levegőt a lakótérből nyeri. Faék egyszerű szerkezet.Ebben az esetben évente kötelező karbantartást végeztetnem szakemberrel?
Tavaly 20 ezer forint volt kiszállással együtt, amit mint bérlő nem szívesen fizetnék ki, ha nem muszáj. A készülék tényleg faék egyszerű, gyakorlatilag leveszed a burkolatot, kipucolod, a fúvókát is, nagyjából 5 perces munka. Csak annyi különbséggel, hogy én nem tudok igazolást erről kiállítani.
Számonkérheti nálunk a gázszolgáltató a karbantartás igazolás hiányát, szoktak ellenőrizni? Ha igen, akkor milyen időintervallumban kötelező a karbantartást elvégeztetni? Illetve ebben az esetben akkor szinte mindenkinél kötelező lenne a karbantartás? (csak mert ismerőseimnél ilyenekről sosem hallok, konvektorok gázbojler és hasonló berendezések esetében)
-
Atomantiii
addikt
Somogyi féle fűtőtestekről van valakinek tapasztalata?
Mert kb feleannyiba kerül, mint egy hasonló teljesítményű Atlantic F125D, vajon megéri az utóbbi az árát?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, most hogy így beindult a fűtésszezon.
10 -es panelházban lakom, a központi fűtést már bekapcsolták, csak 4 -ből 3 radiátor nem akar "működni" (a 4. is csak azért melegít, mert nincs rajta tekerőfej)
A nem melegítő radiátoroknál a tekerőfejeket leszedve azt vettem észre, hogy a kilogó kis tűszerű szelepet nem minden esetben tudom benyomni.
Jól gondolom, hogy "benyomott" állapotban engedi át a vizet a szelep?
Mennyire lehet benyomni egy ilyet?
Az egyik főkérdésem az mégiscsak az lenne, hogy hogyan lehetne kideríteni, hogy a képeken látható szelepnek mi a modellszáma?
Ha ez megvan, akkor javítható-e házilag "egyszerű" eszközökkel (az egyszerű eszköz alatt nem a szelepbetét cserélőt értem).
Ha javítható saját kezűleg, akkor mi az amit cserélni kellene rajta?Fej
Köszi a választ.
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan boltot, ahol jó ár-érték arányú kandalló tisztító szettet lehetne rendelni? Mall.hu már nem árusítja azt, amit kinéztem 15k körül, tárolóval.
-
jézusom
addikt
válasz
Peetey91 #554 üzenetére
Termosztátot bármire tudsz rakni.
Azt döntsd el, hogy be akarsz rendesen fűteni, vagy elég az infra, ami jó érzetet ad, ha épp előtte vagy, de nehéz vele befűteni. Egy ventillátoros fűtő gyorsan befűt, egy olaj radiátor meg akár tartja is egy darabig a hőt. Ezeket kell mérlegelni. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam kifejezetten radiátoros/hősugárzós témát, hátha itt tudtok segíteni.
Elektromos hősugárzót szeretnék venni. A lakásunkban padlófűtés van és a nappaliban légkondi (fűt is), a hálóban viszont a padlófűtésen kívül más nincs. Télen ebben a szobában elég hűvös tud lenni, mivel van egy Aereco szellőző is, ami viszont a páralecsapódás miatt kell.
Ezért lenne szükségem valami elektromos kiegészítő fűtésre. Túl drága eszközt azért nem szeretnék, legyen viszonylag megbízható, illetve nem tudom van-e olyan opció, hogy be lehessen állítani, hogy pl 05:00-kor bekapcsoljon 22 fokra.
Köszönöm előre is ha valaki tud tippet adni, vagy egy kiinduló pontot, hogy merre induljak. -
jilian
addikt
Hello
Vettem egy nagyobb kandallót a jelenleginél.
Ennek a kemény kivezetése 20 cm-rel magasabbra esik a jelenleginél.
Amit hozzá vettem 60 cm-es szettet, ugye új lukat kéne vágnom a keménybe.
Az lenne a kérdésem hogy, le e vághatom a 60cm-es csövet, hogy a régi lukra rá tudjam dugni.
Ha levagom a csövet pont a kemény elzáró kis csapó ajtónál kéne, tehát az már nem lenne akkor benne.
Nagy baj ha az hiányzik? -
dReFiX
senior tag
Sziasztok!
Adotttt egy baxi 240fi kazán.
Br indítottam, szépen fűt, el éri a víz hőmérsékletet szépen le kapcsol. Keringteti a vizet ahogy kell a radiátorokban. Majd víz le hűl kapcsolna vissza, de olyan zakatolas kezdődik ami eddig nem volt . Levegő nincs benne kétszer végig mentem.Azon kívül hogy szerelő, valaki találkozott ilyen gonddal?
Köszönöm előre is!
-
Sziasztok,
Van egy saunier duval kazánunk ez a modell: saunier duval isofast f 35 e h-mod
13 éves házzal együtt vettük. Nem igazán szeretem télen elég hangos és nem tudunk velemi t kezdeni, pedig minden évben jönnek karbantartani, már szivattyú csere is volt de egy idő után/pár hét elteltével, újra hangos/. Most pedig a meleg vizes tárolóval vannak gondok. Azon gondolkoztam az egészet úgy ahogy van kidobom és veszek valami más márkát, csak ugye teljesen laikus vagyok a támában ezért fordulok hozzátok. Illetve az se lenne hátrány, ha cserére szánom el magam, hogy egy korrekt szerelő vigye végbe a műveletet...
Tudna valaki tanácsot adni, mit lenne érdemes ? Az árukeresőn nézegettem van pl ez:
[link] Ariston, de nem tudok hozzá szakszerű szerelőt...
vagy van bosch is vagy Viessmann, de fogalmam nicns melyiket lenne érdemes, illetve a legfontosabb, ugye , hogy ha megveszem szakszerűen telepítsék...köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Formula-1
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest