Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peanar
    senior tag

Eddig csak két dolog , most már a wifi is belekeveredett.
    Átláthatóság véget megpróbálom leírni leegyszerűsítve, röviden.

Wifi:
    - nem részletezem, mindenki tudja mi célt szolgál

Volte:
    - jobb minőségű (van ahol Hd-nak jelzett) hanghívás
    - 4G, jobban mondva LTE hálózat szükségeltetik hozzá (ha nincs 4G-LTE /Magyarországon évekkel ezelőtt kilőtték a 3G hálózatot!/ csak 2G, a Volte nem működik
    - szolgáltató kapcsolja ki-be, telfon típus függvénye hogy kijelzi vagy sem (valószínű az újabb telefonok mindegyike már kiteszi az ikonját)
    - Wowifi bekapcsolásával az ikonja eltűnik szolgáltató felől még bekapcsolva marad (a telefon wifin keresztül bonyolítja le a hívásokat a jobb hanghívas minőség érdekében)

Wowifi:
    -nem összekeverendő a wifi-vel, bár megfelelő minőségű wifi (adatkapcsolat) kell hozzá
    -díszabását szolgáltató határozza meg (passz hogy ha költséggel jár, mennyi az annyi, soha nem vettem igénybe!)
    -célja, jobb minőségű hanghívások lebonyolítása gyengébb hálózattal rendelkező (LTE hiányában 2G) településeken, helyeken
    -ha jól tudom, segélyhívás nem kezdeményezhető rajta
    -bekapcsolásával (amenniban szolgáltató felől engedélyezett és a telefon kijelzi) a Volte hanghívás átvált Wowifi-re (Volte ikon eltűnik amennyiben előtte LTE hálózaton volt a telefon!), telefon (Wo)wifi-n bonyolítja a hanghívásokat

Hozzátenném hogy nem kioktatás, pusztán segítő szándékkal és a saját tudásom szerinti dolgokat írtam látva hogy kicsit összekeverték eme két "dolgot".
    Jobban hozzáértők majd hozzátesznek, vagy elvesznek belőle, de remélem a lényeget meg tudtam ragadni.
    ✌️

Új hozzászólás Aktív témák