Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz vence #40328 üzenetére

valuta: keszpenz
    deviza: szamlapenz
    tehat ha nem kp-ban veszed fel, akkor devizaarfolyam, mas kerdes hogy sok bank abbol is tart tobbfelet (pl. kartyaelszamolasi nem biztos hogy ugyanaz mint a szamlak kozotti valtase), azt azert illene ugyintezonek tudnia hogy melyiket alkalmazza a kartyasra a bank (sokszor fantazianeven mint dev.I, dev.II. arfolyam hivatkoznak ra), de szerintem a kartyas kondiciolistaban kene ilyen sor legyen kartyas vasarlas devizaban, annak koltsegeinel meg kell jelenjen hogy melyik arfolyamon
    [amivel me'g mindig nem vagy kisegitve egeszen, eloszor is a kartyas elszamolas napokkal kesobb, a penzlekeresnel fog megtortenni az aznapi arfolyamon, nem pedig az azonnali, hasznalat utan kuldott foglalasin; masreszt a banki tajekoztato sms-ek jellemzoen a mastercard arfolyamaval (kozepen) forintositva kuldik el az igenyt - szoval a vegleges terhelessel koszonoviszonyban sincs, mert ott a marzs, meg ott van hogy mennyit mozdul el a kovetkezo napokban]
    mondjuk kh-t pont nem tudom, de altalaban a bankok spec. csomagdijas devizavaltason felul eleg szep marzsot raknak ra, azt nem tudom hogy a kartyas vasarlasra is van-e a dev.valtas miatti 0.45% allami sarc is, kis osszegeknel mindegy de nagy eseten erdemes megnezni az alternativ (fintech) szolgaltatokat

szerk. kezdokent mire figyelj: nem aruljak el, de te vagy a naptari honap szerinti vagy a 21-atol 20-aig "honapfordulos" csapatban vagy, es az egyes dijelengedesek igy meglepoen ervenyesulnek (vagy nem ervenyesulnek), ha a masikban gondolkodva probalod teljesiteni... most kaptam valaszt hogy ezt egy generalt szamlalevelben jeleztek, de ki olvas online szamlalevelet arrol a forgalomrol, amit egyebkent online ott tart a kezeben?
    mind1, meglepo modon visszateritik allitolag, nem mintha ettol nem akarnam bezarni amint kijon a lekotesem...

Új hozzászólás Aktív témák