Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mormota
senior tag
up
-
-
mormota
senior tag
zsUPsz
-
mormota
senior tag
általában tavasszal nem utasítják vissza a tápoldatos locsolást (ugyanannyi vizzel, mint általában, csak arányosan kaktusztápoldatot kell hozzá adni. lehet virágboltban kapni ilyen kis zöld műanyagdobozban valami lötty.) ez serkenti a növekedést és a virágzást is.
a virágzást azzal is el lehet érni, hogy ha télire egy állandóanhűvös helyre teszed (nekem 15fokon vannak) nem öntözöd ezalatt az időszak alatt.max 1x
február végén, vagy amikor már jobb az idő, akkor pedig elő lehet venni, és egy tápoldatos (vagy sima) öntözéssel beindítani a növekedési szakaszát. -
Suliro
senior tag
Nekem is van kaktuszom kb 2 éve. Képet nem tudok róla mutatni, zöld, hengres, magas, épp, mint egy nagy ....khm;
Na szal amikor vettem olyan 20 cm-es volt most meg kb 25-26. Ez átlagos növés, kimagasló növés, vagy az átlagnál alacsonyabb??A vizen kívül kell még neki vmi? Eddig csak azt kapott.
-
mormota
senior tag
újabb nap, újabb kaktuszok
voltam bnőmnél, és hoztam haza 4dbot -
mormota
senior tag
hú kaktuszos barátaim.. kárpótol a kicsikém iránt érzett bánatomért az, hogy kaptam egy gyönyörű kaktuszos könyvet, és egy kaktusztálat, amibe tudok ültetni.
a könyv:
Rudolf Subik (az S-en ˇ van) Libor Kunte: Kaktuszok enciklopédiája
Ventus Libro kiadó Bp 2004 -
Out
addikt
Nos, ha adhatok egy tanacsot, kaktuszt lehetoleg ugy tartsunk, hogy ne szurjon meg minket, tehat mindenkeppen a tovenel fogjuk meg, ennyi.
-
mormota
senior tag
úgy néz ki megint rossz hírekkel kell hogy szolgáljak.
az egyik (egy van cak sajna) korallkaktuszom kezd rohadni.
próbáltam kivágni a rohadt részt, de nem sikerült rendesen
kérdezem: meg lehetne menteni, ha egy kis darabot a másik feléből lekanyarítranék, és megpróbálnám azt gyökereztetni? -
ponti_ak
addikt
válasz
_Volkovy_ #486 üzenetére
Grat!
Lassan 1 éve PH!-zom, és sokat hallottam már Volkovy kaktuszos topikjáról...
(..miért is nem kerestem rá eddig..nem tudom... pedig a ''kaktusz'' szóra csak ezt az egyet hozza ki a kereső... Egyedülálló topik, az már biztos
)
További jó kaktusz-nevelgetést mindenkinek, és Kellemes Ünnepeket.
üdv: ponti_ak -
_Volkovy_
nagyúr
A topik indítása óta kb 4-5 centit nőttek az egyedeim,ez milyen eredmény?
-
mormota
senior tag
nehogy má ennyire süllyedjen a topik
-
mormota
senior tag
3 katicát találtam a kaktuszaimon
(rejtett upp) -
Matr x
aktív tag
Jó neked.
Az albiban a kis kaktusztálam az ablakpárkányon volt. Az ablaknál meg a radiátor. A fűtés-szezon kezdetéig jó volt. Utána is egy ideig. De a múlt héten az egyik eldőlt, a többi kezdett ''elfonnyadni''. Pedig figyeltem rá...
Múlt vasárnap (akkor szoktam megnézni közelről, öntözni...) vettem észre, és elköltöztettem őket. A földjük csontszáraz volt. Most attól félek, hogy túlöntözöm...
Szegénykék -
neduddgi
aktív tag
Nekem több mint 20 éve van kaktuszom, több is. Csak agyag cserépben szabad tartani, mert abban nem reked meg a víz. Lakásban tartom, tavasztól őszig erkélyen, télen szobában. Öntözés kis példányoknál hetente 1x, nagy példányoknál 2 hetente 1x.
-
csiga997
őstag
A kaktuszt kinyújtott karokkal, a testtől minél távolabb kell tartani.
-
mormota
senior tag
úgy látszik, rendkívüli módon élvezik a bentlétet a kicsikék (kicsi méretűek)
van 5-6 olyan darabom amik külön mini-cserépben vannak, mert épp gyökereztetem őket. mindegyik megmaradt.
úgy látszik, tetszik nekik a radiátor fölötti lét -
mormota
senior tag
nem igazán kaktusz, de azért növény:
csinálok bonsai féleséget (megpróbálok) -
törölt tag
Az enyémek most éppen téli álmot ''alszanak''...
Tényleg jól jönne már a tavasz! -
mormota
senior tag
meghalt. elment tőlem.
szomorú vagyok miatta, mert szép volt, de nem aggódok nagyon, mert van egy, melynek 7-8 gyereke van az oldalán, és nyáron megvannak a terveim vele, meg még mésik picimmel.
már alig várom, hogy tavasz (február vége), meleg legyen.
elterveztem, hogy csinálok egy üveggel lefedett kuckót az udvaron, és akkor nem kell félni a túl sok esőtől. kint lesznek tartva, mert nagyon megnyúltak idén. kiváncsi vagyok, hogy hogy fogják viselni a kintlétet.
majd kiderül -
Fantasy
tag
HAli!
Volkovy megvan még a kaktuszod? -
mormota
senior tag
rossz hír: úgy néz ki, hogy egyik kicsinyem meg fog murdelni
elkezdett rohadni, pedig nem is öntöztem.
direkt nem öntöztem.
elkezdett barnulni, majd egyre puhább lett, és most már csak igen kicsi része ép.
szerintem nem éli túl -
Nekem az evolució elve igencsak érvényesül hiszen ami kibírja azt a napi borogatást amit kap akkor annak terminátor utódai lesznek
Ezért van kevés -
mormota
senior tag
válasz
Westnotebook #470 üzenetére
szobát még nem, de egy egész ablakot amiben van egy polc azt igen.
hát most járok kb 45-50 cserépnél.
egy cserép átlagos mérete kb 8*8...az monnyuk 10x10 cm.
az sok... -
És hány szobát foglalnak el a kaktuszok
?
-
mormota
senior tag
hát ez már megszállottság határait súrolja
a nagynénim tegnap este járt a baumaxban, és látott egy kaktuszt.
felhívott, hogy hozza-e el nekem, mert ilyenem még nincs. mondom ok, hozzad.
erre hoz 2db-ot.mondván, hogy nem tudott eljönni a kaktusz a másik nélkül ;)
nembaj... akkor most MEGINT van 2 új kaktuszom
az egyik valami korallkaktusz féle, a másik meg egy tüske nélküli -
mormota
senior tag
vasárnap voltunk barátnőmmel vásárba, és lám-lám kint volt a kaktuszos bácsi (lehet hogy a jó időjárásnak köszönhetően (akkor volt az az utolsó nagyon jó kis napsütéses időszak)). gyorsan be is szereztem tőle egy szép darabot (echinocactus ciranois). fajtatiszta magoncról nevelt darab, viszonylag nagyobbacska (7-8cm magas). és csak 400 pénz volt
mihelyst hazaértünk betettem őt is a többi teleltetés alatt állomásozó darab közé.
ami dugványokat nevelgetek az ablakba, gyönyörűen fejlődnek, mindegyik meggyökeredzett. barátnőmtől meg kaptam kaktusz tápoldatot (vita flóra). ami segit a tavaszi növekedési szakaszban, meg virágzásban. -
mormota
senior tag
válasz
Westnotebook #466 üzenetére
azt tudom, hogy milyne fajta föld kell nekik.
a teleltetéses mizéria meg azért kell (pl berakod egy hidegebb helyiségbe, és tényleg keveset öntözöd) mert ekkor tud erőt gyűjteni a növény ahoz, hogy virágokat hozzon a következő tavasaszal. mert ugyanis ha nem tennéd ezt, akkor a növény úgy vélné, hogy még mindig tavasz/nyár/ősz van, és neki jók ahoz a feltételek, hogy növekedjen. tehát nem akar elmenni aludni, hogy erőt gyűjtsön a virágzáshoz -> nem fog virágozni.
namost a te helyzetedben, a föld (homok) az jó. az is jó, hogy keveset öntözöl. meg az is jó, hogy hidegebbre teszed őket télen. -
Én speaciál nem a földet nézem hanem a növényt mert ha baja van az látszik rajta és akkor kell neki vízet adni
pl sivatagba nincs eső neki akkor ha száraz a föld
A kaktuszba épp az a jó,hogy igénytelen akkor meg nem értem ezt a sok telelgetési taktikát
Egyszerűen hidegebb helyre kiteszem és csak akkor kap vízet ha látszik neki,hogy kell ez elvileg nem tenne jót neki de ez a természetes.
A kaktusznak olyan föld kell amin könnyedén átmegy a víz mint pl a homok szemek között. -
mormota
senior tag
válasz
Westnotebook #464 üzenetére
az jó (hogy ritkán locsolod). te hogy tudod megállni, hogy ne locsold gyakrabban?
mert ha én ráézek a kaktuszaimra, akkor látom, hogy száraz a föld 1-2 nap után, és már nyúlnék a locsolókanna felé.
A teleltetésre elhordott kaktuszaim most kaptak vizet először (1 hónapja meg van vonva tőlük). szépen leálltak a fejlődéssel is. nincs velük eddig semmi baj.
tavaszra már el is gondoltam a teendőimet.
-kaktuszföld készítése (van sóderem is, úgyhogy már csak virágföldet kell szerválni. azt pedig anyám meg szokta venni, mert neki is kell. és már csak nagyon kevés van az 25 kilós zsák alján.)
-oltás (valószinüleg 2 lépcsőben kell majd
[1 az alany meggyökereztetése]
[2 a ráoltandó ráoltása]megcsinálni.) -
Nekem a kaktuszom ugy látszik terminátor mert vagy 5-ször ki lett borítva és még mindig él(virgázik is)én akkor locsolom amikor már láccik h töpörödik össze örül is neki
-
lilipup
csendes tag
Nem próbáltam levelet küldeni, de ma végre jött egy.
Talán majd beindul ha lesz téma... -
Zsüzsüke
csendes tag
Bocsi amiért nem válaszoltam még de most nálunk gép jött a házhoz és azzal voltunk elfoglalva!
Most meg is néztem!
Szóval a két oltásból az egyik kicsit elkezdett penészedni! Valószínüleg az nem marad meg!
A másik az gyönyörű! Csak azt felejtettem el, hogy melyik színt hova oltottam!
A növény azóta olyan oldalhajtásokat hozott!
Szóval összegezve igen él! Köszi érdeklödésedet! -
lilipup
csendes tag
Hi,
Neked jönnek listás levelek?
Én már két napja nem kaptam egyet sem -
Zsüzsüke
csendes tag
Köszi a tippeket!
Már meg is próbáltam de nem kaktusszal hanem leanderrel!
Még él a növényem!
Volt egy szimpla virágú rózsaszín, ami annyira nem különleges és oltottam rá egy krémszínűt és egy pirosat! Ha összejönne az csodaszámba menne!
Most éppen várok, hogy sikerült-e! Ha igen akkor vigyázzatok növények jövök! -
mormota
senior tag
válasz
Zsüzsüke #455 üzenetére
előszöris: google: kaktusz oltás,
1. találat: Bővebben: link
2. találat: Bővebben: link
másodszor:
kell egy megfelelő alany. ez lehet valamiféle medvetalp, vagy oszlopkaktusz. az a lényeg, hogy viszonylag gyorsan növő, igénytelen faj legyen.
kell egy nemes. akármilyen más kaktusz, melyet rá szeretnél oltani az alanyra.
ez lehetőleg valami olyan legyen, mely valami okból különleges, kényes, vagy szeretnéd ötvözni az alany és a nemes tulajdonságát, vagy szeretnéd, hogy előbb virágozon, vagy bármi más indok (én pl próbaképpen, hogy hogy néz ki, hogy fog viselkedni, vagy egyáltalán mi lesz belőle) ((lehetőleg olyan kaktuszokkal próbálkozz, amiből több van, mert ha elrontod, akkor az nem tesz jót semelyik kaktusznak))
részletesebben a fentebb említett cimeken olvashatsz az oltásról, itt nem szeretném, és nem is tudom elmondani precízen -
mormota
senior tag
kitaláltam mit fogok csinálni tavasszal.
van egy igen szép medvetalp kaktuszom, abba fogok oltani egy kicsi bordás gömbkaktuszt.
a gömbkaktusznak így is van vagy 6 kicsinye, és most hoz még 2db-ot.
már alig várom, hogy tavasz legyen -
mormota
senior tag
ami nkem van kicsibe (opuntia microdasys) Bővebben: link ilyen az nem fagytűrő, bár azt írják, hogy edzéssel -5 fokot is elbír.
ami medvetalp kintvan udvaron (amit találtak) nem tudom biztosan, de nagyonnagy valószinüséggel télálló. ha majd jön a huideg, és látom hogy vmi baja van, akkor beviszem melegebb helyre -
lilipup
csendes tag
Télálló a medvetalp, amit találtatok???
Megpurcan kint, ha nem bírja a hideget!
Én egy teljes bokrot megfagyasztottam egyik télen
Sajnos megtámadták a pajzstetvek, és túl nagy volt a fertőzés.
Ezért inkább hagytam elpusztulni.
Most már ''megtaláltam'' a kártevők ellen a megfelelőellenszert, de ez neki már késő. Szerencsére volt róla hajtás -
lilipup
csendes tag
Szar neked
))
Szerencsére nekem nem kell kikönyörögnöm...
Én pár hónapja ültettem anyámékhoz 12 télálló kaktuszt a ''kertbe''.
Szerencsére nem tartott sokáig rábeszélni, csak szóltam hogy hozom,
aztán ennyi.
Majd drukkolok hogy megengedje!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest