Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jojojo
senior tag
Van itt nálunk egy csomó kaktusz amiből van olyan is,hogy virágzik,na ezek szépek,de rohadtul tudnak szurni ha nem figyel az ember
Mivel kertes házban vagyun asszony szokta cipelni a kertbe nyáron,... mániákusan gyülik itt nálunk a virág meg a kaktuszA víz hordozhatja a hajót, de el is süllyesztheti.
-
simonzé
addikt
Fel fog robbanni.
Egyébként a kedvenc virágom egy kaktus, akit Bélának hívok. A szkennerem tetején van már két éve, és már evagy két hónapja virágozni készül. Remélem 2005-ig lesz belőle valami.
Azt szeretem benne legjobban, hogy igénytelen. Vagy fél éve kapott új talajt (normál virágföldet), és amikor eszembe jut, hogy már nem is emléxem, mikor locsoltam, akkor kap vizet. Nekem a fűtött szobában van, és semmi baja, de hallottam már én is, hogy szereti a hűvös helyen való teleltetést. Felkínáltam neki az erkélyt, de inkább a meleg szobát választotta.I don't fit in. I fit out.
-
batya
csendes tag
Hi
Na melyik kaktuszra hasonlít a tiéd a képen(fentről lefelé hányadik kép?) ?
A legfölső egy ferocactus, és ha azt akarod virgzásra bírni még egy pár évig nézegetheted
Közelítetek a helyes tartáshoz de pl én egész télen egyáltlán nem öntözöm a kaktuszaimat (pedig biztos van 150db).
A tápanyagszegény talaj is csak féligazság. Amire szüksége van a virágzáshoz:
Sok napfény(minél tovább kinn hagyni a szabadban), tápanyag, és megfelelő teleltetés (ami abból áll, hogy 5-10 fokban kellene teleltetni, víz nélkül, az se baj pincében ''fény nélkül'')
Nyáron öntözheted 3-5 naponta elázásig. Tápoldat 2 hetente 7-21-21 (N-P-K) a legmegfelelőbb. És akkor virágzik egész nyáron!
(ha lesz tárhelyem 2 hét múlva , teszek fel egy pár képet rá a virágokról. Ha viszont Te belinkelsz egy képet a tiédről , megmondom mien, ha felismerem) -
batya
csendes tag
válasz _Volkovy_ #18 üzenetére
Hi
Ez egy mammilaria-nak néz ki. Hálás kis ''törpekaktusz'', rendszeresen virágzik, jól tűri a mostoha körülményeket.
A virágok körben fognak nyilni rajta.
Tartani ugy tartod, ahogy akarod, de télen ne öntözd, és ne tartsd melegben szerintem. Kell neki a nyugalmi idő, hogy ellenálló legyen, rendesen virágozzon. Ha télen öntözöd, melegben van -> megnyúlik, és valszeg nem fog olyan intenzíven virágozni.
Sok sikert hozzá! (ha esetleg ''tönkremegy'' , tavasszal adok Neked olyat, ami virágzani fog. Sőt, ha szeretsz ''gyíkolni'' magot[kaktuszmagot] küldhetek egy párat. Csak hogy tudd, abból 4-6 év múlva lesz virágzó növény) -
-
Bazsesz
őstag
válasz _Volkovy_ #40 üzenetére
Ezt még nem vettem észre. De a nőügyeimet, és a moddingterveket tök jól el tudom nekik mondani. Csak még kicsik, és nem tudnak beszélni. a Lefkisebb úgy egy centi magas, a legnagyobb úgy 7. Van hosszútüskéjű, rövidtüskéjú, gömb, hosszúkás, mindenféle. És szúrnak, mint állat.
''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
Bazsesz
őstag
-
Bazsesz
őstag
válasz _Volkovy_ #45 üzenetére
Valamire szórni kell a pénzt, hamár a plexiprojectem úgyahogy van lenyúlták...
Hogy ez a nagy őrület? Mittomén. Olyan tipusu ember vagyok, akinek ha nincs gép, akkor foglalkozni kell valamivel. Namármost erre a kaktusz kitünő, mert a kaktusznak van lelke, és beszélgetni lehet vele.''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
Matr x
aktív tag
-
-
Bazsesz
őstag
válasz _Volkovy_ #87 üzenetére
Hát te is komplett hülye vagy, mint én!
Az enyémeknek még nincs nevük, mert mint írtam feljebb, a saját nevemet is nehéz megjegyezni, nemhogy még 13-at...
Igen, 13 kaktuszt tartani már eléggé (H)ardCoRe dolog, de megbírkózunk a feladattal. Bazsesz és TSA nem ismer lehetetlent!''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
Bazsesz
őstag
válasz _Volkovy_ #142 üzenetére
Fú, tényleg. Nekem is meg kéne őket tanítani néhány dologra.
Amúgy én úgy veszem észre, hogy ha beszélek hozzájuk, és tettszik nekik, akkor nőnek. Mert a még nagyonkicsi kaktuszaim beindultak, mint a bolondkaktusz.''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
Matr x
aktív tag
-
Bazsesz
őstag
válasz _Volkovy_ #406 üzenetére
nekem mindig bennt voltak a jó kis ablakba. Nőnek, mint a bolondgomba Jó helyük van, szeretik. Ha minden igaz, egy virágozni fog nekem, mert ilyen kis fehér ''hajtásszerűségek'' vannak rajta. Remélem, hogy virág lesz
Az enyémek maradnak ugyanott''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
Fantasy
tag
Attól függ hogy mien fajta!
Mert vannak olyan kaktuszok amik a kevés vizet szeretik,de vannak olyanok akik a sok vizet szeretik!Rengeteg kaktuszom van.Szerintem kb hónaponta úgy 2-szer locsold meg 2hetenként!Az úgy tökéletes neki és amit a legjobban szeret az a nap!
Imádják a napot úgy hogy én a helyedben az ablakbárkányra tenném (Belül)!!!Az OGC nem segít a célzásban. Csak a loosereken! Welcome to Quake III Arena!
-
Fantasy
tag
Volkovy ne aggódj!Fogadd meg a tanácsom és kész!Tartsd az ablakpárkányban,2 hetente adj neki vizet és ezt csináld mindig!Szuper kis élete lesz a kaktuszodnak akkor!De egyre nagyon vigyázz!A legnapsütötte helyre tedd!
Az OGC nem segít a célzásban. Csak a loosereken! Welcome to Quake III Arena!
-
Fantasy
tag
mindig 2 hetente locsold!Ha nem egyformán locsolod akko a kaktusznak kámpec!Tudod miért?Ez ugyan az mint a madarak téli etetésével!Megszokja hogy 2 hetente locsolod tehát eddig raktározza a vizet.de ha össze-vissza locsolod nem fogja bírni és akkor:kámpec!
Az OGC nem segít a célzásban. Csak a loosereken! Welcome to Quake III Arena!
-
ponti_ak
addikt
válasz _Volkovy_ #486 üzenetére
Grat!
Lassan 1 éve PH!-zom, és sokat hallottam már Volkovy kaktuszos topikjáról...
(..miért is nem kerestem rá eddig.. nem tudom... pedig a ''kaktusz'' szóra csak ezt az egyet hozza ki a kereső... Egyedülálló topik, az már biztos )
További jó kaktusz-nevelgetést mindenkinek, és Kellemes Ünnepeket.
üdv: ponti_ak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arena Breakout: Infinite