- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yézi: 10 év
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Hát, ha nem tuningra vezethető vissza a hiba, akkor jórészt sajnos csak cserélgetéssel (azaz szerzel valahonnan egy kölcsön procit, tápot - az alaplap a legmacerásabb, én azt hagynám a végére - , és tesztelsz...
).
Azért én megpróbálnám csak 1 db. rammodullal tesztelni a rendszert: egyrészt ez a legegyszerűbb (nem kell kölcsönkérned stb.), másrészt a memtest sem mindenható. Ha így tesztelsz, akkor egyrészt az 1. slotban levő ramot hagyd benne, és teszteld először úgy, másrészt - ha a hiba nem szűnik meg - akkor a másik modult rakd mondjuk a 2. slotba (így a modulok és az alaplapi foglalat hibáját is kiszűröd). Ha már elsőre megszűnik a hiba, akkor értelemszerűen 3 lehetőség van: rossz a kivett (2. számú) rammodul, rossz az alaplapi foglalat (amiben a 2. modul volt), esetleg a lapra integrált vezérlő, vagy pedig nem bírják egymást dual channelben a ramok.
A táptesztet úgy is megejtheted (nem igazán korrekt megoldás, de talán megteszi), hogy lehúzod azon eszközöket a lapról és a tápról, amelyek nélkülönözhetők a teszt idejére (optikai meghajtók, másik vinyó, csicsa ledek és fölös ventik stb. - ha vannak: ezek mind a 12V-os ágat eszik ami a szűk keresztmetszet szokott lenni.
Sok sikert. Egyébként nekem volt olyan, hogy minimális mozgatás után elkezdett fagyni a gépem: szétszedtem, kiszedtem a procit és a ramokat, meg a vga-t, visszaraktam, és működött minden - szóval jó esetben lehet ilyen gond is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen monitort vegyek?
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- PlayStation 3
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest