- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:T.H:.
aktív tag
válasz
Gergo_pet #1614 üzenetére
Egész jó ötletei vannak a srácnak, néha én is találok egy-két érdekességet: [link] [link]
A gravírozásról meg annyit, hogy csinálok pár printszkrínt a céges gépen hogy tulajdonképpen meddig is valósítható az ember fantáziája, mert a gravírozónk is korlátozott tudású(mivelhogy nincs hozzá marófej, csupán gyémánt-heggyel karcoljuk a dolgokat), tavaly csináltam pár plexi névtáblát, egész pofásak.. -
aktív tag
válasz
Gergo_pet #1612 üzenetére
''Ha sokat nézegeted a számitógépet, előbb utóbb elkezd ám a műszaki tudás átáramlani és azt fogod észrevenni, hogy egyre többet vállalsz be.''
Bizony, egyre többet vállalok be majd. A terv megvan már: Mivel bútorasztalos vagyok úgy gondoltam csinálhatnék tömörfából házat.. Nézegettem a fa-házas topicot is,de nem nyerte el egyik ötlet sem a tetszésemet.
Úgy tervezem hogy bükk lesz az egész(a megmunkálhatósága és színe miatt) és az oldallapja plexi(amibe gravírozok majd vmi ábrát(milyen jó ha az ember a munkahelyén egy 500x500-as gravírozógépet kezel) gravírozással), azt szeretném hogy az egész ház fából legyen, mindent beleértve. Belülről kénytelen leszek rétegelt lemez vázra támaszkodni(nomeg az alaplap tálcát is meghagyom fémből)mert egyszerűen lehetetlenség akár egy pallónyi ull száraz bükköt szerválni a környéken..
Tudnám még ragozni, a terv megvan rengeteg egyedi ötlettel, csupán a kivitelezés van hátra..
mod: helyesírás
[Szerkesztve] -
aktív tag
-
aktív tag
Egy kis érdekesség: [link]
Egyik nap kitaláltam hogy mennyire slankít az rengeteg piros-sárga kábelrengetega gépem belsejében, arról nem is beszélve hogyhiába vannak elrendezve, akkor is nagyon sok helyet foglalnak és akadályozzák a légáramlást.
Támadt is az ötlet: Szépen összerendezgettem a kábeleket egyenként és spirálisan körbetekergettem fekete szigetelő-szalaggal. Így már elég megnyerő volt a látvány a plexin bekukkantva és még pár fokot csökkent is odabent a hőmérséklet!
Pár napra rá, amikor már eleget ízlelgettem az ''optikai tuningot'', rájöttem hogy nekem vmi faxányosabb kinézet kell. Szaladtam is a helyi vas-műszaki boltba és vettem két fajta, különböző átmérőjű átlátszó gumi(műanyag?)csövet. Otthon hozzámértem a kábelvégződéstől kábelvégződésig és szépen felszabogattam őket egyszerű tapétakéssel. Eleinte az volt a tervem hogy leszedem a tápcsatikat és úgy húzom rá a kábelekre(amik már fekete szig.szalaggal meg lettek karcsúsítva), de nem lévén nagy műszaki tudásom(feketeöves blankolásig jutottam csak el) inkább lemondtam róla és hosszában bevágtam a csöveket. Így már kényelmesen rá bírtam erőszakolni a kábelekre. Ahol feszült és le akart válni róla, ott átlátszó tixóval körbtekertem.
Van pár szépséghibája a dolognak, de előbb utóbb majd csak kialakul a masinám belseje..
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!