Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zοltta
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Varázslóék is árulnak ilyen asztalokat.... De felér egy teljes gép árával szinte

-
-
válasz
abridabri
üzenetére
Nekem az aláírásomban lévő config van.. mivel a cpu,gpu befűti a gépet, az első 2 venti általi nyomás a hátón megy ki és a rács delmelegszik,mivel meleg levegő megy rá. Ha a van ha nincs venti ez lesz mivel meleg megy rá. Nekem full fordulaton a házventinek csak motorhangja van(2db csere majd Alpenföhnre vagy DS-re. ) Közepesen semmi hang és minimumon meg síri csödben is kuss van. Se szélzaj se semmi(max a cw a videókártyából suttogva.)
-
GoldhandRent
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
hhh.
Most rakd vissza a kivágott rácsot, és ugyan ennyire fog eltávolodni a zsepi...
Nem akartam mélyremenően belemenni, de:
A gépházban nyomás alakul ki annak hatására, hogy ventiket raksz akárhova. Ez lehet pozitív vagy negatív ezeket biztos ismered. Ha a nyomás adott, akkor a levegő a legkönnyebb úton fog kiáramlani, ez a te esetedben a ház hátulja. Ha adott a nyomás, -ami attól függ, hogy hány és/vagy mekkora teljesítményű(itt légszállítás, nem feltétlen fordulat) ventilátor van a gépedben ami befelé fúj- akkor ugyan az a térfogatú levegő fog kiáramolni a kimeneten, mint amennyi bemegy a bemeneten, hiszen nem tűnhet el. Ami történhet, az az, hogy lelassul a levegő, mert nagy keresztmetszeten tud kimenni ( ez a keresztmetszet a te esetedben ráccsal és anélkül is óriási), vagy felgyorsul, ha kicsi a keresztmetszet. Szélsőséges esetben sípol, mint a teáskancsó.
Szállingózni akkor szállingózna, ha mondjuk felül is nyitott lenne, és csak és kizárólag előre raknál ventilátort.
Próbáld ki: vegyél mély levegőt, nyitott szájjal fújd ki az összeset teljes erődből, majd ismételd meg csücsörítve is. Ha pedig eléggé szűken nyomon, elkezdesz fütyülni.Lényeg: nem számít, hogy van-e rács, vagy nincs, ha nincs előtte ventilátor. Ha van, azért számít, mert a ventiből kiáramló levegő kapásból akadályba ütközik, így az lelassul, nincs akkora nyomása, és a ventilátor se lesz effektív, mert "visszafele" fúj.
-
Walter_White
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Próbáltad volna a Magicool DCP 450-et, nem a legerősebb pumpa (3x140-es radit/1cpu blokkot visz) többet szerintem nem is birna. (Áramlásmérő is szépen pörög) de mikor kikapcsolom a radin lévő ventiket, illetve minden ventit, akkor lehet valamit is hallani, ha a fülemet közvetlen közelre odateszem a pumpához.
-
ULPIUS
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
A csavo egy picivel nagyobb hazban okoskodik...kb 15cm van a radi es vga kozott. Mind1, nekem az 1060 asus turbo kb 10fokkal lett melegebb miutan bekerult a front radi, igy mar 82 fok forul jart 70 helyett, de nyilvan a nyitott hutesu, 2 ventis kartyak, mint pl a tied jobban birjak ezt
-
-
imibogyo
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Én is asszem 10k-ért vettem az asztalomat. Simán rá is állhatok a 100 kilómmal. És a méretére sem lehet panasz 2 méter x 1 méteres. Ja és 15 éve megvan (már akkor sem volt új) és nem úgy néz jelenleg sem ki, mint ami a napokban szét akarna majd esni.

-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
LoL, a Snoopy meg a kartondobozok, nem ennyire nem volt extrém.
Azt mondja hogy a C° semmit nem változott, akkor tehát számomra placebo volt az egész?
Lehet.Hajnal kettőkor már nem volt humorom kábelt menedzselni, úgyhogy azért ma reggelre hagytam. Jobb ez így, ha kell ha nem.
-
sebixxx
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Köszönöm nektek! Igen jó szemed van az egy Phanteks Enthoo pro M. A venti, ház , cpu hűtő a fórum érdeme itt segítettek kiválasztani! Sajnos a táp megbontja a csendet majd talán azt is lecserélem mert pont a jó szellőzés és viszonylag halk gép lett volna a lényeg...

-
válasz
abridabri
üzenetére
Köszi, igen megpróbáltam kihozni amit lehet...

A középső ventik, csak keretek, hogy ne kelljen a radira fixen csavarozni a Lepa-t.
Ami a két hűtőt illeti, igy 600 fordulaton mennek a ventik a 4.6Ghz-re húzott 4930-on.
A csend végett megérte.
VGA-hoz egyenlőre nem nagyon találok Blokkot, 50-ért meg nem veszek, mert azok is alapon hangtalanok.
Porszűrökön én is gondolkodtam, de előbb a ház oldalát kellene előbb befejeznem! Plexi-t szeretnék bele vágni, a hátsóra meg a CPU-nál lévő hátsó ventihez ami az alap lap alól húzza ki a meleget, rácsot kell kitalálnom...
Egyébként karácsony előtt kisebb tatarozás lesz rajt...Lesznek venti cserék az első radinál, meg a folyadékot akarom ezüst színűre cserélni, valamint a kábeleket kicsit átrendezni, mert a tavaszi VGA cserekor 6/8 pinesről 8/8 pinesre egy toldót bele kellett tennem és a dupla VGA tápokat is el akarom távolítani, mert feleslegesek lettek... -
imibogyo
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Nekem voltak még ennél is elrettentőbbek...

-
imibogyo
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Evidencia és írtam is az inputlag-ot.
Amúgy ebből is látszik, hogy nem játszom komolyan ilyenekkel. De azért CSS-ben elszoktam lenni elég jól a Samsung 40-es TV-mmel is. Skyrim, FSX és Asetto Corsa miatt pedig inkább játszom 40+-os, vagy még nagyobb méretben, mint 20-30+-oson, input lag ide, vagy oda. De itt már nagyon előjön a ki mire használja a gépét... Lehet, hogy neki (és neked is) jobb felállás egy ilyen setup és tökéletes 2 centis kávákat bámulni, nekem egyszerűen nem fér bele (1,5 év ilyen elrendezés használata után, meg pláne nem...)... 
Nem mintha nekunk atlagembernek megfizetheto lenne...
De neki az... Kicsit közelebb tenné és majdnem ugyanott van érzésben, viszont kávák nélkül.
Na mindegy. Ízlések és pofonok... -
imibogyo
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Ez ok... Ennek ellenére mondtam amit mondtam. Ráadásul, hogy a képen nem a valós 12k-nak megfelelő méretezésű objektumok vannak, az is biztos...
Azt sem látom, hogy sokkal előrébb lenne "desktop helyben" az asztal "kötelező nagyítása" miatt (értsd. olvashatatlan lenne minden, valós 12k-n), mint egy nagyméretű 4k-s monitorral, vagy TV-vel és, hogy ilyen távolságból már a ppi különbséget sem látja, abban is (szinte) biztos vagyok. Ezért írtam, hogy a helyében én inkább kicserélném egy 4k-s mondjuk 40-es monitorra, vagy 50-60-as TV-re az egészet (én ez utóbbira szavaznék még a magasabb inputlag ellenében is), mert amit "veszít" felbontásban, azt bőven-bőven visszahozza a kávamentességben (és még mindig lehengerlő lenne az egész)... Nekem ez így csak e-e-e-pénisz... Amúgy is annak tartanám az egész hóbelevancot (bár én is megtenném, ha tehetném, ezért is vagyok itt ebben a topikban is, mert szeretem a szép és jó gépeket), de ez már az e-péniszen felül is egy extra felesleges túlzás, ráadásul milyen áron (erőforrás, kávásság, és lássuk be a 3-as felépítés miatt szívás is (aki játszott/dolgozott már többmonitoros felépítéssel az tudja miről beszélek))...
De ő is jól összefoglalja a lényeget:
"I do gaming and editing , but mainly I build this because I wanted something extreme."Sikerült neki.

-
-
SoulReaver
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Én már nem tudok hova rakni befele szívó ventit. Ami az odd fiókban van, azt is eltakarja elől a takaró lemez.
(#59743) TechN7ne
Nekem a moduláris jobban bejött
Csak egy harisnyás vezetéke van, de a ház jól elrejt mindent 
(#59745) core i7
Menne, csak a táptakaró az kell és azalatt van egy hely, meg a vinyók alatt is.Oda meg nem sok értelme lenne.
-
Levwi
aktív tag
válasz
abridabri
üzenetére
jah jah elég csendes csütörtök óta minden délután harisnyáztam. már lassan harisnyával álmodok.
Mondjuk még nincs kész mert hiányzik az msi gaming lap a teljes összhatásért, de egyenlőre megteszi.Grózi: A portalanítás az másik projekt egyébként havonta mindig ki szoktam porolni.
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Itt van az asztalon 3 hónapja egy NB blacksilentpro 12-es venti amit be kellene rakni hátulra. Bent is volt a házban, csak kivettem hogy cégnél barkácsoljunk hozzá szabályzót, hogy 30-40% körül suhanjon hangtalanul. El is készült, de még nem szereltem be..
Ezen az alaplapon kevesebb szabályozható venticsati van, mit a régi Z87-esemen (1. kép).
Itt van CPU_opt amit nem tudok szabályozni, meg Vízpumpa amit nem tudok szabályozni..
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- TCL LCD és LED TV-k
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
- Razer gamer szék
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

most akartam linkelni én is!