- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pedig pont a kimenő trafók a nemlinearitásukkal azok, amik meghatározzák a "csöves hangzást". Létezik ugyan OTL konstrukció néhány cső esetében, de az már más hangzás. Érdemes a hobbi elektronika fórumában érdeklődni, arrafelé vannak emberek, akik olcsón és profin tekernek trafót.
Mikor számolgattam, hogy az 5.1-et 6 darab Quad405-ből vagy csövekből csináljam meg, az jött ki, hogy nem is olcsóbb a Quad405-tel. Hála az égnek nem azzal csináltam, bár jól szól a Quad405 (van itthon), de egyszerűen sokkal jobb a csöveim hangzása.
Kezdésnek hálózati trafót egy sztereó erősítő számára guberálhatsz régi rádióból, esetleg még ha van több, akkor két egyforma kimenőt is, bár azokból azért spórolták az anyagot kicsit...superecneB: Debrecenben van Lidl? Ott gyakran van ilyen, néhány ezer forint.
-
mezis
félisten
Küzdöttem mostanában egy 2.1 essel (Unitek SP-968). Szörnyen búgott. Két fő oka volt: - a három potméterének a fém háza a "levegőben" volt. Leföldelve jelentősen csökkent a búgás, de még mindig zavaró volt. A túl közeli hálózati trafó szórt mágneses tere volt a bűnös. Lehet, hogy cserélték és az eredeti 90 fokkal elforgatva, vagy lágyvas lemezzel jól leárnyékolt volt. Átraktam az űr legtávolabbi sarkába, innentől már árkategóriájának megfelelő az alapzaj. (Már csak az órája resetelődik folyton, fogalmam sincs mitől
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest