- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Tele a hócipőm
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
eziskamu #12185 üzenetére
Örül!
Rökötöttem egy rossz hdd-t + egy ventit mind a kettő ment. 5 volt megvan 12volt majdnem (11.48V).
A ház is elvileg áramtalanítva van. Nem tudom, hogy jól teszteltem-e. Multiméter egyik fele a házra ment másik meg a gnd-re és nem mutatott feszültséget.
Szóval 2 év után sikerült megcsinálni a régi tápomat. Sokmindent nem várok tőle, egy kis p3-ast még kitud szolgálni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
eziskamu #12183 üzenetére
Ez jó tipp! Tudtam, hogy a kapcsoló üzemű tápoknál van valami trükk!
Zöld->fekete -> kis venti vagy valami -> 220V -> csoda
Anno játék közben volt egy kis pukkanás, de üzemelt a gép vele 2d-ben. 3d-ben mindig visszavette az órajelét a vga-nak. Most, hogy lett egy kis tapasztalatom mondom megcsinálom. 2 púpos kondi volt rajta, cseréltem. Kiderül mi lett a vége. Durrania nem szabadna. -
chocob
csendes tag
válasz
eziskamu #12179 üzenetére
Nem lesz kétéltű, a kisautót gyakorlásként építettem hogy lássam életképes vagy nem az ötlet, meg tudom e építeni az áramköröket, megírni a programokat, tudom e mozgatni (első ilyen projekt). Most hogy ez megvan rámennék a "nagy vadra", a hajóra.
Egyébként a linkelt lada fűtőmotor olyan felépítésű lehet mint amit írtál?
Ha nem szerinted milyen hétköznapi eszközökben használhatnak ilyesmiket?
(modell bolt és árait kerülném)Amúgy a kisautón beüzemeltem a kamerát hogy bárhonnan lehessen irányítani ahol van net + nem bírtam ki hogy ne spékeltem meg Duke Nukem 3D magyar szinkronjával:
[link] -
And
veterán
válasz
eziskamu #12159 üzenetére
Van olyan integrált áramkör (gyakorlatilag DC-konverter), amely ellenkező polaritással állítja elő a bemeneti feszültséget. Ilyen például az elég régi (sok cég gyártja, mindeféle prefixummal) 7660-as, de ez kapcsolt kapacitású, 1,5...10V-iga használható, de az előállított negatív forrás belső ellenállása elég nagy, tehát nagyon alacsony terhelőáramokhoz való, viszont nem kell hozzá külső induktivitás meg schottky-dióda. Nagyobb áramokhoz 'rendes' DC-konverterek használhatók, lásd például a Linear Tech. megfelelő termékkategóriáját: [link].
-
And
veterán
válasz
eziskamu #2036 üzenetére
Itt egy adó: [link], meg a hozzátartozó vevő: [link]. Ez természetesen csak egy példa, biztos jó sok integrált infra adó és vevő chip létezik. De sztereó hangátvitelnél azért olyan túlságosan egyszerű áramkörre ne is gondolj, mert azok minimum vivőfrekvenciás működésűek. (Az IC-párok beszerezhetősége ill. ára meg egy másik dolog. Lehet, hogy egy olcsó, kész infrás fejhallgatóval jobban jársz, ha nem szeretnél sokat bűvészkedni.)
-
And
veterán
-
salazol
őstag
Olyat nem fogsz csinálni. Ahhoz, hogy 60Hz-es jelet elfogadjon, digitalizálni kell a VGA jelét, tárolni és újra kiolvasva visszalakítani analógra, ugyanis a videójel 50Hz-es interlace-es. Én csináltam VGA-video átalakítót, de csdak azért, mert akkoriban nem lehetett kapni ilyet. Csak 320x200 és 640x480 üzemmódban működött.
De ezek az ősidők voltak.
Bővebben: link
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 17 Pro Max Karl Lagerfeld tokok
- Gamer Szörnyeteg PC Ryzen 7 5700X3D NITRO RX 7800 XT 64GB RAM Full Corsair RGB
- Lenovo IdeaPad Y700 17"3 17ISK i5-6300HQ, GTX 960M 4GB, 32GB DDR4 2133MHz
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest