- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
setup
tag
Többszörösen egyedi vétel… Ott indult, hogy nyertem az ebay-en egy aukciót egy Fender Yosemite Jazz Bass pickup setre. Ez két egy tekercses hangszedő, amit úgy hirdetett a német, hogy az egyik nem megy a kettőből. Megnyertem 15k-ért (boltban 40-50k között van a pár), itthon persze simán javítottam a szakadtat, jó lett a passzív pickup set. Aztán volt olcsón egy Fender Modern Player JB. Ez a kínai Fender. 2 évig gyártatott ott Kínában a Fender, de akkora bukás volt a sorozat, hogy vége is lett 2 év után és átmentek Japánba. A fát amcsiból vitték, szóval van benne fantázia, viszont okkal nem jó a híre a kínainak. A két kínai humbuki, amivel gyárilag szerelve van ugyanis, hát nem a minőség csúcsa. De volt nekem ez a set és ezzel egyből upgrade-eltem is a Fendert és ha már hangszedő csere, akkor elektronika is? Körülnéztem és akkor éppen volt használtan eladó egy hibátlan Sire V7 Vintage elektronika 2016-os, tehát 1 generációs. Ezt építettem be a hangszedőkkel. A srác Sadowsky-ra cserélte és eladta a gyáriját. Az is nagyon jó és azt lehet kapni külön a hangszer nélkül is, csak az 70 rongy. Annyit (nekem) nem ért ez a gondolatkísérlet. Hangban nagyon érdemes upgradelni a kínai Fendert, csak a rengeteg apróság miatt azért munkás. A kínai pickguard furatait újra kellett fúrni egyel nagyobbal, mert nem volt pontos, hiába 10 lyukas. Ahogy a széle találkozik a Sire lemezzel van 2mm fent, ami szépséghiba. A gyári kapcsolót ki kell forrasztani, mert a Fender gyári kimarásába másképpen nem fér bele az aktív elektronika. Nekem dilim, hogy a Fender gyári állapota visszaállítható legyen, a gyári kimarásokat nem kezdem faragni, ennyire nem gányolok, viszont a Modern Player hiába passziv gyárilag van egy másik zseb a fában, mert az oldalára tették a jack aljzatot és oda be tudtam költözni az akkuval meg a többi sallanggal. Szóval most a Fenderen van Vintage helyen a hídhoz közelebb a hátsó hangszedő a V9-en meg a standard helyen. Mindkettő egy dög. Itt tartok, látszik, hogy a gyári humbukinál mennyivel keskenyebb a single coil, oda még vagy be kell faragni egy bolti 600Ft-os pickup-tetőt, vagy bent nyomtatok 3D nyomtatóval. Utóbbi lesz inkább, csak a Blenderrel mindig szívok, nem vagyok benne profi, a topicja meg hótton van itt. Valamit biztos mást használnak a népek, vagy csak ennyire kevesen nyomtatnak. Mondjuk nekem sincs itthon, csak melóban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest