- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Erwinke #91105 üzenetére
Ha jól látom, Szlovákiában talán kevésbé szigorú a rendszer, nálunk a 230-as csengőgomb nem nagyon menő. Noha eMAGon látni 230 V-os csengőket, de azokat külföldről forgalmazzák befelé:
https://www.emag.hu/traditional-hagyomanyos-vezetekes-csengo-230-v-354042/pd/DPB8YRBBM/
https://www.emag.hu/vezetekes-csengo-230v-80db-24x14x5-cm-410104/pd/D39D3TMBM/
https://www.emag.hu/mentavill-bim-bam-vezetekes-csengo-230v-ed-354118/pd/DCQVGHMBM/Itt van egy vízmentes (IP54) nyomógomb:
IP54 azt jelenti, hogy ellenáll az esőnek és a fröccsenő víznek is. Vízsugárnak, árvíznek nem. De mint utaltam rá, Magyarországon ez nem nagyon "divat". Általában úgy tudjuk, nálunk szigorúbbak ezek az érintésvédelmi szabályok.
Szovjet csengő meg eleve más ügy, ott földeletlen 220 V-os rendszer működött (vagy talán ma is, sok helyen), cserébe könnyítéseket engedtek meg a készülékek biztonsága szempontjából. De nem nagyon vált be, mert ha valahol földzárlat keletkezik, oda a vélt biztonság.
Ezért ott is eljött a nullázás kora, ha jól tudom. (Gyerekként a mi házunkat is "nullázták" egyszer, korábban földeletlen rendszer volt, ezek szerint.)
-
válasz
Erwinke #91105 üzenetére
Olyan nincs hogy neutral, villanyszerelőként ....?? hááát nem bíznám rád a lakásom villanyszerelését.
Menj ki és fáziskeresővel tapizd le másik vezetéket, a csengő tekercsén keresztül ott a 230V. És pocsolyába állva agyon is tud verdesni bárkit.Másik problémádra,
egy triakot+4 passzív alkatrészt be tudsz kötni, akkor bimbamolna folyamatosan.
De én az egészet leválasztanám a 230-ról nyomógombostól mindenestől.Szark, ahogyan razorbenke92 írta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Építő/felújító topik
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest