Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JLC-nél nagyon elszálltak a szállítási árak az utóbbi időben (persze nem csodálkozom rajta, de rosszul esik). Ha vannak itt még akik gyakran rendelnek onnan, összeállhatunk.
A forrszemek leválasztását thermal pad-nek hívják. A technikai oka, hogy GND fill ne vigye el a hőt forrasztáskor a forrszemtől.
aujjobba
Vas-kloridot én legutóbb még Hestore-ból vettem, annyi volt a limit, hogy csak helyben lehet átvenni. Azt úgy szoktam használni, hogy lapos edényben felöntve felfektetem rá a marandó oldalt úgy, hogy a felületi feszültség miatt ússzon a tetején. Így nem kell rázogatni, lötykölni, mert a lemart anyag leúszik alulra. Slussz poén, hogy alulról erősen megvilágítva látod a marás előrehaladtát, és pont időben ki tudod venni a nyákot.
Maszkolásra toner-transzfernél egy tipp: Ne a papírt vasald, ahogy sokszor látni, hanem fektesd fel a vasalóra a PCB-t, és hagyd átmelegedni. Aztán amikor elég meleg, tedd rá a transzferpapírt, és szilikonos spatulával nyomkodd le. Újságpapírral olyan jó így a transzfer, hogy még a papír is odaragad a nyákra ahol toner van. Ha a papírt vasalod, akkor a hő értelem szerűen arról halad a PCB felé, így előbb a papírra ég a tonerpor, és csak a maradvány tud a PCB-re sülni.
Aceton helyett én polírpapírral szoktam (volt) leszedni a festéket.
Egy időben olcsó kínai LED-es projektorból (akkoriban 8-10 ezer forintért lehetett kapni) akartam UV levilágítót csinálni. A projektor LED-jét UV-sra cserélve egy állványról szépen beállítva a nagyítást rá lehetne (?) UVzni a negatívot mindenféle fólia nyomtatása nélkül. Aztán jött a JLC ami akkor még olcsó volt, így letettem róla.
-
Dr. Szilikát
őstag
A program alapból úgy tervezi, mert könnyíti a forrasztást (kisebb hőelvezetés), viszont némi ellenállást is képez, vagy túláramra ki is éghet, ezért ki is lehet iktatni a szálakat, ha valaki akarja és úgy gondolja, hogy ő úgyis beforrasztja. Rá is kerestem, hogy ne írjak hülyeséget, de magam is így sejtettem:
https://web.ece.ucsb.edu/~yoga/capstone/Basics/Basics.html
Lehet rendelni ilyet is, ezt nem próbáltam még, valamikor én is újságpapírral csináltam:
https://vi.aliexpress.com/w/wholesale-Toner-Transfer-Paper-PCB.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Disney+
- VGA kibeszélő offtopik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI 1070 Ti stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- G.Skill Ripjaws S5 32GB 2x16gb kit 6400mhz CL32!! GARI: 2026.06.-ig.Alacsony profilú,hütőbordás!
- WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold