- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
::Trunks:: #87839 üzenetére
Ritka használatra épp jók a 900M rézhegyek, hozzá egy hőfokszabályzós, azon belül lehetőleg stabilizált, azaz hőfokfigyelő típus. Az egyszerűbbek csak teljesítményt szabályoznak, alkalmilag talán azzal is lehet dolgozni, de akkor a hőelvezetéshez kell korrigálni a teljesítményt.
A hazai előírások szerint földelt dugóval, amennyiben 230 V-os a páka, azaz nincs leválasztó trafó. Így legfeljebb arra kell figyelni, hogy a földelt pákával ne okozzunk földzárlatot, de ez általában nem probléma.
A kínai 900M tartós hegyek (rézbetét + vasréteg), nekem nem váltak be, bár az is lehet, valami márkásabbat kellett volna rendelni, de feladtam, nekem úgyis a cseh pillanatpáka a prioritás.
Találkoztam másfajta pillanatpákával is, ott is voltak gondok, vagy tartós hegy, ami megég és óntaszítóvá válik, vagy gyártok ugyan rézhuzalból hegyet, de azt is mondjuk túlizzítja, nem szabályozható olyan jól, nem áll úgy kézre, mint a TRP2-73.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Mi volt az a régi darab ami tetszett?
Pontosan mire használnád ?
A Yato, tudtommal hobby kategória mindenben.Mondok pár márkát, nem lesz olcsó de ez mind munkára lett kitalálva.
Weller, Ersa, JBC,
Ezekre érdemes lehet rákeresned , árban nincs határ.Így elsőre én egy weller TCP t ajánlanék,
régi kiforrot technika, még az alsó polcos kategória , de hobbyra kb. örök élet. -
válasz
mert nem képesek annyira felmelegíteni a vezetéket ,hogy végigfusson az ón, van ,hogy csak golyóba leesik a földre
Ez nem igazán hőfok problémának tűnik, ilyet az oxid réteg okoz. Nekem pillanatpákám van, ami jócskán 400fok fölé melegít, de 10-ből 9-szer nálam is ez van, ha nem tiszta a felület. Én nem kínlódok a csiszolással, flux-ot használok, használj te is és problem solved.
Illetve mielőtt valamit melegíteni kezdesz, teszel friss ónt a páka hegyére a hőátvitel miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Borderlands 4
- Vírusirtó topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 - Ryzen 5 Pro 4650U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD - Szépséghibával, áron alul!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- be quiet! Pure Rock 2 Black 150W TDP Foxpost az árban
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest