- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Klaus Duran: 2025 dude
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a helyzet hogy feltöltött akkuról elmegy az előtétellenállás de 3,3V körül, ami még a litium akkunál 30% körüli, már nem lesz túl acélos a fénye.
Ha a kezdődő Alcheimeres agyambajól dereng, Skory weboldalán vannak nagyon jó hatásfokú ledmeghajtások, pont olyan ami most neked kellene.
-
Dr. Szilikát
őstag
Nemrég csináltam én is, 10 ohm ellenállással már használható, ha nem is fog sugározni nagyon az útra, de a céljának megfelel, városi környezetben (azaz minket már látnak legalább). Mivel ez nem nagy fogyasztás, aránylag sokáig nem kell tölteni az akkut.
Pedig csak egy 14500 méretű akkut raktam bele, mivel ez fért be a C-méret helyére. Kettő közül az egyik helyre tettem, mivel a két férőhely soros és azt párhuzamosítani problémás lett volna, továbbá kellett az üres hely is.
A 14500 akku "vastagítására" vannak adapterek, de az nyilván nincs kéznél, ezért olyan ötletem támadt, hogy az akkura tekertem régi IDE / floppy szalagkábelt, majd ragasztószalaggal rögzítettem, így kaptam egy vastagabb hengert. Ez így befér a megfelelő töltőbe is természetesen.
Utána kezembe akadt egy régebben rendelt T10 LED, ami 12 V-os és egy kis DC-konverter. Alábbihoz hasonló, de fix 12 V kimenetű és olyan IC-vel működik, ami akár 2,4 V akkut is fel tud nyomni, azaz nem sok bemenőt igényel.
Így adta magát, hogy ezt is bekötöttem és onnan kezdve már az utat is világítja, ha nem is komoly energiával, de azért használható.
Ez meg ehhez hasonló, tehát átlátszó szilikongumis lámpa, ami befért az eredeti halogénizzó helyére, egy gumigyűrűvel tömítve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa Competizione
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest