- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a helyzet hogy feltöltött akkuról elmegy az előtétellenállás de 3,3V körül, ami még a litium akkunál 30% körüli, már nem lesz túl acélos a fénye.
Ha a kezdődő Alcheimeres agyambajól dereng, Skory weboldalán vannak nagyon jó hatásfokú ledmeghajtások, pont olyan ami most neked kellene.
-
Dr. Szilikát
őstag
Nemrég csináltam én is, 10 ohm ellenállással már használható, ha nem is fog sugározni nagyon az útra, de a céljának megfelel, városi környezetben (azaz minket már látnak legalább). Mivel ez nem nagy fogyasztás, aránylag sokáig nem kell tölteni az akkut.
Pedig csak egy 14500 méretű akkut raktam bele, mivel ez fért be a C-méret helyére. Kettő közül az egyik helyre tettem, mivel a két férőhely soros és azt párhuzamosítani problémás lett volna, továbbá kellett az üres hely is.
A 14500 akku "vastagítására" vannak adapterek, de az nyilván nincs kéznél, ezért olyan ötletem támadt, hogy az akkura tekertem régi IDE / floppy szalagkábelt, majd ragasztószalaggal rögzítettem, így kaptam egy vastagabb hengert. Ez így befér a megfelelő töltőbe is természetesen.
Utána kezembe akadt egy régebben rendelt T10 LED, ami 12 V-os és egy kis DC-konverter. Alábbihoz hasonló, de fix 12 V kimenetű és olyan IC-vel működik, ami akár 2,4 V akkut is fel tud nyomni, azaz nem sok bemenőt igényel.
Így adta magát, hogy ezt is bekötöttem és onnan kezdve már az utat is világítja, ha nem is komoly energiával, de azért használható.
Ez meg ehhez hasonló, tehát átlátszó szilikongumis lámpa, ami befért az eredeti halogénizzó helyére, egy gumigyűrűvel tömítve.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- Nintendo Switch 2
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Linux haladóknak
- Formula-1
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest