Hirdetés
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- sziku69: Szólánc.
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Ami nekem van, ebben a PIR egység nyitott kollektoros konstrukcióban kapcsolja a LED-sort, itt az előzményhez hasonlóan.
A táplálás egy kis trafós PWM áramgenerátor, ami a hálózatról közvetlenül működik. Amikor a PIR kikapcsol, az áramgenerátor feszültsége, a terhelés hiányában felszalad 35-40 V körüli értékre, de a PIR táplálása úgy van megoldva, hogy ezt kibírja: előbb egy tranzisztoros emitterkövető ejti a feszültséget, utána egy stab. IC.
Villódzást általában valamelyik LED szakadozása okoz, de akkor egy idő után meg is szakadhat teljesen. Esetedben elképzelhető más gond is, a kapcsolótranzisztor zárlata, esetleg az áramgenerátor megfutása miatt is.
Sajátomban már kétszer cseréltem az összes LED-et (az alu PCB igen melegen üzemel), de amit rendeltem, belevaló LED-et nem bizonyult tartósnak, még hűtőbordával sem.
Legutóbb TV háttérvilágításhoz használatos LED-eket raktam bele, ez viszont már régóta bírja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Windows 10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S7+ 5G 128GB Mystic Silver
- iPhone 15 Pro - 128GB - Black Titanium - Jótállással
- Xiaomi 13T Pro 12GB / 512GB Black Makulátlan állapotban! - Garancia 2027-ig a nextelshop.hu-ba
- Szinte Új - Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 5G 256GB + kiegészítők
- Gamer PC - Ryzen 7 2700X, RTX 2070, 16gb RAM
- Bomba ár! Acer Travelmate P214-53 - i5-1135G7 I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch series 4 GPS / 1 Hó Garancia / 85% akku
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest