Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aujjobba

addikt

válasz Dr. Szilikát #84564 üzenetére

Koszonom, ranezek a MOSFET alapu konverterekre.
    Igazabol a legnagyobb problemam az ujabb eszkozokkel, hogy keves (ha egyaltalan) elerheto DIP csomagban, nekem pedig nincs eszkozom SMD/BGA/stb forrasztashoz.
    Probalok mindent magam osszerakni, minel jobban megertve hogyan mukodik az adott cucc, mire kell figyelni, mik az alapveto modellezo kepletei, emiatt nem nagyon szeretnek keszre szerelt eszkozoket hasznalni.
    A H-hidat azt gondolom mar ertem, a shoot-through problemat, a high-side NMOS alkalmazasanak problemait, stb. Tudom, hogy vannak erre felhid/teljeshid meghajto IC-k, chargepump-pal, amik a kesz megoldasokon latszanak is.

#84565 tordaitibi
    Ha jol tudom a FET nyitaskor a gate kapacitasra raszabadul az in-rush aram, amit a gate-re kotott MCU-nak le kell tudni adni, amit ha jol sejtem az I = dQ / dt keplet ad ki hozzavetoleg, ahol dQ a gate toltes, a (t) az eltelt ido (1 / 4500 Hz esetemben).
    Jol gondolkodok itt?
    Van egy kis zavar ekorul a fejemben, mert ugye azt mondjuk a FET-nek nem kell aram, csak feszultseg, de amikor elojon a kapcsolouzem megicsak szamolunk arammal.
    Ilyet hasznalok most gate-meghajtasra: UCC37322P
    Ez azt mondja 'output stage is capable of providing 9A peak drive current to the gate of a power MOSFET'.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés