- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Batman2 #82904 üzenetére
A trafó zavarását tesztelheted az elforgatásával. Általában a lemezes részen a legkisebb a szórt mágneses tér. Vagy egy fazekat rá.
Potméterek fém burkolata földponton?
Nem túl szennyezett az étered? (Próba másik helyen.)
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Batman2 #82904 üzenetére
Földhurok szokott ilyet okozni, az erősítő GND-hálózatán folyó nem kívánatos kiegyenlítőáram miatt. Régen ennek legjobban bevált módját (mármint ellene), a csillagponti rendszerben találtam.
Egy közös pontba csatlakozik a főpuffer GND, a végfokpanelok, előerősítő stb. egységek GND pontja. Ez lehet maga puffer is, bár én úgy csináltam, kettős tápegységnél, hogy egy közös réz saruban fogtam össze több szál sodrott vezetéket (forrasztással is megerősítve), ezek ágaztak el mindenfelé, míg a sarut lerögzítettem a fém alapra.
Szimpla tápnál ide jön Graetz-híd negatív, illetve kettős tápnál a trafó középcsapolás.
Viszont ebben az esetben nem szabad átkötni GND-ágat az egyes panelok között (árnyékolóharisnyával sem), mert az már hurkot képez. A bemeneti csatlakozó (GND) pedig nem érintkezhet a fémvázzal.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest