Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz hcl #78651 üzenetére

Különféle készülékeknél egyformán lehetett találkozni mindkét fajta akkuval, ellenállásos töltéssel, primitív töltéssel.

Nincs különbség ilyen szempontból, még a gyári PDF adatlapokon is egyformán szokott szerepelni a standard töltés előírása: 0,1C áram 15 óráig, vagyis 150 % töltés bevitele.

Ráadásul még az sem feltétel, hogy a cella teljesen merült állapotú legyen, pont azért, mert a végén előálló felesleg úgyis elszáll, illetve a 15 óra annyi célt szolgál, hogy biztosan telemenjen, de az már nem gond, ha kicsit tovább marad rajta.

Meg amikor a -dV elven működő automatikus töltőt alkalmazod, gyakorlatilag azzal is túlnyomod, amint említettem. Csak nagyobb árammal és rövidebb ideig.

Amit nem értenek sokan szerintem, noha arra is utaltam már: elektronikus túltöltésvédelem pont a gyorstöltés, nagyáramú töltés miatt szükséges, hiszen azzal könnyen túl lehetne égetni az akkut.

De a standard töltőáram lényege, hogy kíméletesebb, ezért nem igényel feltétlenül plusz védelmet.

Kettő közötti kategória, amikor csak biztonsági időzítőt alkalmaznak, illetve ez gyakori a standard töltőknél is (200-250 mA), hogy 14-16 órás időzítővel oldják meg csupán a védelmet. De ezeknek az árama sem stabilizált, végére még csökken is valamennyit.

Új hozzászólás Aktív témák