Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- bambano: A sor végén
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocs, közben kifutottam a szerkesztési időből.
Tehát azt nem tudom, hogy a szervók/szenzorok open collector+felhúzó ellenállással, vagy push/pull módon hajtják meg a 1-wire buszt, ha előbbi, akkor a host oldalon sehogy sem lehet arra hagyatkozni, hogy hátha elég lesz a 3.3V a magas szinthez, de még a push/pull-nál is rizikós lehet a hosszú vezeték és a sok köztes csatlakozó miatt.
Ezt a hardvert szeretném amúgy lemásolni: [link].
Mega 2560 alapú, a hozzá tartozó szoftver fent van github-on, csak a board-nak a kapcsolási rajzát nem sikerül az istennek se levadászni sehonnan. De igazából a rajta lévő összes cucc bekötését vissza tudom fejteni a forráskódból, csak ez az egy kérdés, ami nem világos. Egyébként a 1-wire vezérlését úgy oldották meg, hogy a Serial2 TX és a Serial3 RX lába van összekötve. 
-
And
veterán
Azt hiszem, elírtam
.. Szóval az 5V -> 3.3V irányban nem lesz meg a kellően alacsony szint. Szimuláció alapján az 1-wire oldalon 1.6V felett lesz a LO-szint, ha a HV-oldalt alacsony szinttel hajtjuk. Mod: mármint ez a te #78248-as javaslatodra értve.
Ehhez még mindig be lehet tenni egy szintillesztőt az UART Rx-oldalra, pl. ezt: SN74AHCT1G125 ([link], ennek 2V-os a HI-küszöbértéke, viszonylag olcsó és SOT23-5 tokban is létezik).
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Philips LCD és LED TV-k
- Napelem
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Mega 2560 alapú, a hozzá tartozó szoftver fent van github-on, csak a board-nak a kapcsolási rajzát nem sikerül az istennek se levadászni sehonnan. De igazából a rajta lévő összes cucc bekötését vissza tudom fejteni a forráskódból, csak ez az egy kérdés, ami nem világos. Egyébként a 1-wire vezérlését úgy oldották meg, hogy a Serial2 TX és a Serial3 RX lába van összekötve. 
.. Szóval az 5V -> 3.3V irányban nem lesz meg a kellően alacsony szint. Szimuláció alapján az 1-wire oldalon 1.6V felett lesz a LO-szint, ha a HV-oldalt alacsony szinttel hajtjuk. Mod: mármint ez a te #78248-as javaslatodra értve.
ekkold