Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sokimm

senior tag

válasz dabadab #56376 üzenetére

A képleted alapján próbálom kiszámolni, mennyit bírna az akksim, de előbb a kütyü fogyasztását kellene kiszámolnom.

Ehhez a kütyüt (ami fogyaszt) összeraktam, és gondoltam megmérem, mennyi ampert vesz fel. (a 3.7 voltos 18650 lipo aksinak a pozitív lábát szakítottam meg az ampermérő beiktatásához)
    Van egy régi orosz, manuális mérőm, ami 200mA-ig (kalibrált, tehát hiszek neki) mér, az rögtön 200-ra ugrik, de nem tudom, hogy tovább menne-e.
    Hát jött a digitális multiméter, aminek a 200mA-es tartományban állandó 1-eseket írt (tehát az a méréstartomány kicsi neki gondolom)
    Át kötöttem a 20A-es méréstartományba a műszert, majd a 0.00 (20mA) es méréssel, ezt írja ki: 0.21
    Ebben a tartományban nem 1.99 a maximum, és ha elérem ezt az 1-est, akkor a tekerőkén jelzett skála érték (jelen esetben 20mA) túlcsordul*? Szóval ez alapján még nem fogyaszt, 20mA-t se. Jól látom?
    Ha viszont átteszem, 200mA-es mérésre a műszert, akkor 02.2 t ír ki. Ez a tartomány 19.9 nél kiakadna, tehát ez alapján, 22mA-t fogyaszt a kütyüm?

Zanzásítva:
    Orosz manuális műszer, 200mA méréstartományú: 200mA felett "kiakad".
    Maxwell műszer pedig:
    200mA-es bekötéssel állandó 1-eseket ír ki. (1.__) és nem is világít a kütyü fogyasztásnak döntő többségét felhasználó alkatrész, tehát nem kap elég kakaót szerintem. Akármelyik tartományban (20mA, 200mA) ezt produkálja.
    20A-es bekötéssel:
    20mA-es tartományban vizsgálva 0,21-et (ez nem 2mA?)
    200mA-es tartományban 02.2-t jelez (ez nem 22mA?)

Vagy a műszert nem tudom értelmezni, vagy gyagyulok meg, vagy nem tudom...
    Kérlek igazítsatok útba. Köszönöm előre is a help-et. :R

A műszer:

• Sokimm

senior tag

válasz dabadab #56376 üzenetére

Köszönöm köszönöm!
    Akkor az akksi-t lecserélem labortápra, azon megvan, hogy 3,7V-nál mennyi Amper-t eszik a komplett kütyü (kernel hsz-e alapján) (a led csak amolyan minta volt), és akkor azzal a képleted alapján tudok kalkulálni. :R

Új hozzászólás Aktív témák