Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pitterix: Gyógytorna
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
anorche1
üzenetére
Közben belepiszkáltam a rajzba, az áttekinthetőség kedvéért, tehát így néz ki az egyszerű változat:

Van egy védőelektronika, FET-kapcsolóval (ezt egyszerűsítve jelöltem), valamint a termisztor.
Ez pedig az eredeti forrás:
http://batteryuniversity.com/learn/article/inner_workings_of_a_smart_battery
-
Kernel
nagyúr
válasz
anorche1
üzenetére
Attól még lehet cserélni, sőt HP laptopnál tapasztaltam, hogy csere után letiltott az elektronika, de nagyon egyszerűen lehetett aktiválni, külső feszültség rákapcsolásával. (Többször is kipróbálva, tehát nem csak véletlen volt.)
De nálad más a helyzet, ez nem smart akku, nincs digitális kapcsolat. Sem egyvezetékes:

Sem kétvezetékes:

Az egyszerű mobilakkukban lévő elektronika nem ilyen intelligens, csak a szokásos védelmeket látja el (áram, feszültség, hőmérséklet). Egy különálló termisztor a plusz biztonsági védelem, az elektronika hibája esetére.
Ha átrakod az elektronikát a termisztorral együtt, elvileg menni kéne. A termisztor hiánya annyiból érdekes (a biztonsági kérdés mellett), hogy emiatt hibaüzenettel reagálhat a táplált eszköz. Fix ellenállással ugyan lehetne helyettesíteni, de az meg nem mér hőmérsékletet, oda a biztonság.
(#54201) mzso
Attól függ, mi a cél, nem tudom vizualizálni, vagy túl sok az elképzelhető lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Fujifilm X
- Futás, futópályák
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Lenovo ThinkPad L480 i5-7300u / 14" FHD IPS / 8GB / 256GB m.2 SSD / jó akku /
- PRÉMIUM WHITE PC - 9800X3D / 9070 XT Hellhound Spectral White OC / ASRock X670E Taichi Carrara (L)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold