Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Találkoztam már hasonlóval, rádióban is, meg egy nagy fejlámpában is. Kb. 5 V végfeszültségű töltő volt hozzá, dugasztáp, színváltó LED-del.
Kettős ólomsavas akkut találtam benne (két cella sorosan). Kis műanyaglemezt lefeszítve a tetején, alatta kis üreg, ahol két műanyag kupak, alatta belátni a cella belsejébe. Természetesen nem folyik ki az elektrolit, AGM féleség.
Át lehet építeni Li-ionra. Egy lehetséges USB töltőmodulról írtam már részletesen. Nem jelent problémát, hogy töltés közben terhelve van, de be kell kalkulálni, hogy ez például 1 A értékre van beállítva (ami még csökken is, már a 4,2 V elérése előtt is).
Az áram kétfelé fog ágazni, ha mondjuk 0,5 A-t vesz fel a rádió, akkor csak 0,5 A marad az akkunak, és így tovább. Tehát lassabban fog feltöltődni, de más gond nem lesz belőle. Miután ez lineáris, disszipatív szabályzó, ezért kapcsolóüzemű zavarokkal nem kell számolni, elvileg még az USB-táp zaját is elsimítja.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Zenbook S 13 OLED UM5302TA
- Swift SF16-51T 16" 3K OLED érintő Ultra 9 288V Arc 140V 32GB 1TB ujjlolv IR kam gar
- Sony Bravia XF85 43" 4K Ultra HD 100 Hz LED Android Smart TV (KD-43XF8577)
- MacBook Air 13", M3 16/256, csillagfény
- Kezdő Gamer PC / Számítógép! Csere-Beszámítás!R7 1700X /GTX 1060 6GB /16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold