Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Másik küldetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csak annál épp a relatív nagy nyugalmi áram miatt búgás jelentkezhet, emiatt pufferkapacitást kell növelni, komolyabb trafó is kell hozzá.
Egyébként a teljesítménytartalék kb. olyan dolog, mint ahogy autónál is növeli a vezetési élményt a kellő tartalék, ez egy erősítőnél is megmutatkozik, dinamikában, erőben. Még ha nincs is állandóan kihasználva.
Nemrég én egy ilyen olcsó, T-osztályú végfokot rendeltem, kvadro házimozi két hátsó hangdobozának meghajtására. Vagyis ez egy kapcsolóüzemű végfok, ahol a hangfrekvencia függvényében folyamatosan modulálják a kapcsolófrekvenciát, ami a D-osztály egyes problémáit kiküszöböli, minimalizálja a zavarkisugárzást és tovább javítja a hatásfokot.
Hatásfokproblémái nincsenek is, nem véletlenül még hűteni sem kell. Próbára rákötöttem az első, nagyobb méretű hangdobozaimra is (ami HS280 sugárzókat tartalmaz, csak más dobozban: SX 340), pillanatra meg is lepődtem. Csak egy 12V / 1A dugasztápot kötöttem rá, de akkorát döngetett rajta, hogy már félteni kellett a mélysugárzót, nehogy szétszakítsa. Egyébként legalább 2 A-es táp kellene hozzá, viszont nem érzékeny az imulzustápra sem, nem zúg tőle.
PC-tápra persze így sem egyszerű rákombinálni, mert a hangkártya kimeneti GND és a táp-GND között előálló zajfeszültség gondot okoz, ezt egyelőre toroidos tápszűrővel minimalizáltam, később esetleg építek hozzá ilyen zajkioltót: BA3121. Vagy megy külön tápról.
Közben figyelgettem nagyjából a végfok hangminőségét, bár összehasonlító teszteket nem végeztem, de úgy általában nem szól rosszul, nem érzek vele problémát. Amire nekem kell, surround mozihoz, arra meg bőven jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Gitáros topic
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lézervágás, gravírozás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Asus Rog Ally RC71L keveset használt PC konzol
- iPhone 15 128GB zöld 100% akku - mint az új - Apple jótállás 2026.10 27.-ig
- Nespresso AEROCCINO XL Fekete tejhabosító, nagyobb kapacítású
- Dell Optiplex 3040 Micro PC Windows 11
- Eladó Microsoft Surface Pro 9 i7 16GB ram 2TB ssd + Microsoft Surface Dock 2
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Bomba ár! HP ProBook 640 G5 - i3-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- ÚJ MSI CYBORG 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold