- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dark Archon #41112 üzenetére
Nem akarok beleugatni, csak kérdem (szóval máris beleugatok
), hogy biztos jó neki a DC táp? Úgyértem, ez olyan fajta erősítő, aminek nem kell szimmetrikus táplálás? Ezt még nézd meg, mielőtt táp után kutatnál.
Én is nemrég tudtam meg, hogy a Genius SP-HF2000X hangfalamban a végfok szimmetrikus, +/-15V DC táplálást igényel, szóval annak nem lenne jó egy sima 15V DV adapter.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Azt a trafót mindenképpen szétszedném, ha szakadás mérhető a primeren, mert sok trafó javítható a hőkioldó áthidalásával. Utána egy kis próbaüzem, hogy mennyire melegszik, többnyire semmi baja.
DC-tápot rákötheted, a diódákon esik 0,8 V körüli érték, vagyis ilyen esetben ennek kétszerese, mert egyszerre két dióda kerül a körbe. A folyamatos áram miatt esetleg jobban melegedhet a két dióda, de ez függ a kivezérléstől is.
Trafón DC-értéket feltüntetni egyébként nem nagyon szokás szerintem, de az a vicc, hogy nekem is van pár trafóm, egyszer ráírtam mindegyikre, hogy egyenirányítás után, pufferelve mit ad le. Jobb így, mert amikor időnként valamilyen barkácsoláson töröm az agyam, csak ránézek és rögtön látom, hogy melyik, mit tud.
-
mezis
félisten
válasz
Vannak AC adapterek is. De valóban mehet rá a DC is. Bizonyára fogja bírni az áramot a fél diódahíd.
A trafó primér tekercséről óvatosan bontva a szigetelést, eljuthatsz a hőbiztosítékhoz. Ha szerencséd van, akár cserélheted is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Google Pixel topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest