Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eztis_Aztis: Invázió egy novellában alternatív befejezés dráma
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
Nálam egyébként azért nem is igazán kritikus az RTC pontossága - belefér a napi pár mp csúszás - mert van GPS is a rendszerben és nem nagyon fordulhat elő olyan eset amikor nem lesz rálátás a műhódakra, viszont az áramfelvétellel nagyon kell spórolni - van olyan üzemállapota amikor a GPS és a többi komponens naponta 1x kapcsol csak be pár percre, a PIC-nek viszont tudnia kell időpontot rögzíteni extra eseményekhez ezek között is. Akár lehetne szoftveres RTC-vel is dolgozni, de ha már úgyis adott a használt PIC24-ben az RTC modul akkor miért ne használnám azt?
AVR-ből egyébként nincsen belső RTC-s? Nem igazán vagyok jártas ezen a területen - 1-2 kész projektet már raktam össze atmellel is, de nem igazán mélyedtem el a technikai részletekben és adottságokban, inkább PIC-eket használok a saját projektjeimben...
I2C: azt tudom hogy a nyugalmi állapot a buszon a felhúzott - ebből indultam ki hogy akkor a 0 = felhúzott, 1 = föld
-
Peter789
senior tag
invertált: a normál logikai 0 = 0V, logikai 1 = 3.3/5V gondolkodásmódhoz képest értettem, hogy az I2C-nél a logikai 0 a felhúzott állapot és a logikai 1 a föld
RTC: ezért írtam hogy egy gányolt kapcsolást próbáltam ki egy bontott ismeretlen pontosságú kvarccal > működött, de nem volt pontos és nem tudom hogy melyik komponens mennyit rontott a dolgon
LCD, port expander: nagyobb távolságoknál tényleg számít hogy 2-4-8-10-12 vezetéket kell e behúzni, de én mindig igyekszem kompaktra tervezni a kapcsolásaimat, így inkább az alkatrésszám számít, abból legyen minél kevesebb
3.3 vs 5V: azért is írtam le hogy ki kell túrni a doksikból hogy az adott eszköz milyen tartományokban fogad / küld, mert az esetek többségében nem kell semmiféle illesztőelem. Nyilván az a legegyszerűbb ha alapból minden komponens azonos feszről megy, de bizonyos esetekben kész fejlesztőeszközöket használva ez nem lehetséges / macerás
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold