Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: A végtelenbe...
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Peter789
üzenetére
Nekem az RTC elsősorban arra kellene, hogy amikor az AVR nem kap áramot, akkor is tárolja az időt (a gombelemmel évekig), és ha újra kap tápot az AVR, akkor le tudja kérdezni tőle.
Az AVR-től nem hinném hogy lespórolok egy kvarcot (a belső oszcillátor meg aztán végképp messze van a pontosságtól), tehát onnantól már az AVR számolja az időt. Mondjuk ezek szerint oda sem ártana egy pontosabb kvarc. De az ennél egy nagyságrenddel pontosabb se egy vészes árú, jól gondolom ?De a listában szerepel egy másik RTC modul is, az már hőkompenzált, elvileg sokkal pontosabb. És drágább is, de az is 1000Ft alatt van még.
Jogos a felvetés, hogy nincs-e AVR-ből belső RTC-s !
Amit én használni tervezek, azokban biztos nincs, és a katalógusban sem láttam még ilyet. De azért körbenézek, hátha mégis van.
Elemes táplálással valami low power üzemmódban biztosan megoldható lenne (meg kell nézni milyen üzemállapotban megy még a külső oszcillátor), de ehhez egy gombelem nem elég hónapokig. Külön akksit beépíteni meg macera és ár.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold